Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz szombatitomi #6650 üzenetére

    Én plazmatéren tudok neked tanácsot adni, LCD kérdésben menj a megfelelő fórumba.

    A Pana 46PY8P-t felejtsd el, mert ugyan tavalyi modell, de még 2007-es panel és képjavító technológia van benne, alacsonyabb a kontrasztaránya, valamint kevesebb szürkeárnyalatot tud megjeleníteni. Ezen felül csatlakozóinak száma is kevesebb, kártyaolvasó sincs benne. Mindennek ellenére 240 eFt.

    Helyette ajánlott a 46PY80, ami ugyan 280 eFt, viszont már 2008-as panel és képjavító van benne, ugyanúgy 46"-os, több HDMI-bemenete és kártyaolvasója is van, magasabb a kontrasztja és szürkeárnyalatainak száma.

    Ha megelégszel a HD-Ready-vel (én ezt tenném), akkor viszont 250 eFt-ból 50"-os Panasonic plazmát is kapsz: 50X10. Kiváló készülék, nagyon jó képtulajdonságokkal és mondom, 50". Ennyiért nagyon baráti.

    A foszforlagtól, ghosting-tól és beégéstől ne félj, de a PC-s használat csak ésszel ajánlott. A felsoroltakból gyakorlatilag csak a ghosting maradt, de a TV életkorának növekedésével mértéke csökken (és új korában sem jelentős, valamint gyorsan eltűnik), a beégés meg kifejezett felhasználói eszetlenség esetén szokott előfordulni, de a mai panelek mellett már az is ritka. Foszforlag már a tavalyi modelleken sem volt észrevehető, még konzolos játéknál sem. Soha nem találkoztam vele, pedig nap mint nap nyúzom konzollal is, SD-anyaggal is, HD-anyaggal is a 2008-as Pana plazmámat és nem csak én mondom, hanem több ismerősöm (többek közt egy profi fotós) is megerősítette, hogy nagyon jó a színképe és képtulajdonságai, valamint, hogy ő sem észlel semmi nyomát zavaró képanomáliáknak.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák