Hirdetés

Aktív témák

  • M_AND_Ms

    addikt

    válasz Subimp #43885 üzenetére

    Sajnos nem. Nem foglalkoztam lyennel.

    Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

  • M_AND_Ms

    addikt

    válasz eaglesas #43893 üzenetére

    "...neves közgazgász is írta - a neve most nem jut eszembe..."
    :DDD

    Akkor, annyira mégsem lehet neves. ;)

    Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

  • tlala

    addikt

    válasz Injun #43899 üzenetére

    Ahogy korábban is írtam, a Panasonic gyári WIFI dongle a jóval olcsóbb Netgear 3100-as átszitázott verziója.
    Ezt a hivatalos Panasonic weboldal is elismeri.
    Ez egy minőségi, gyors eszköz, nem véletlenül választotta a Pana.
    Persze a feladat megoldható egy pár ezer Ft-os access point-tal is, amelyből ráadásul a routereddel legjobban együtt muzsikáló típust is választhatod, ami szintén nem egy utolsó szempont, hiszen így adott esetben a végeredmény akár picit gyorsabb kapcsolat is lehet, mint az eredeti gyári dongle-val.

    [ Szerkesztve ]

  • esox

    senior tag

    válasz tlala #43903 üzenetére

    Ó szuper köszi. Épp tegnap gondolkodtam, hogy hátha létezik vmi alternatíva.
    Meg is rendeltem ebay-en free shippinggel, így 6.300Ft-ot kellett érte fizetnem. De találtam 18 + 5 dollárért refurbished netgear adaptert USAbol.

    __̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__ megszállott pergetőhorgász ><(((º>

  • M_AND_Ms

    addikt

    válasz esox #43904 üzenetére

    Nem akarok kötözködni, de sztem az első linken megadott is refurbished és a szállítás nem free, hanem £3.99.

    Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

  • snoopy

    aktív tag

    Érdekes jelenséget produkált a c7000-esem.
    Egyszer csak elkezdett búgni, zúgni a hátuljánál valami, hogy azt simán lehetett hallani még halk tévézés mellett is. HDMI dugaszos rész hátuljánál jött talán, nem tudom pontosan, de ott csaptam rá finoman, mint egy formás popsira aztán elcsendesedett. Kb. háromszor játszotta el ezt. Most egy hete lassan nem jött elő szerencsére. Nem tudom kelljen-e emiatt aggódnom.

    [ Szerkesztve ]

  • esox

    senior tag

    válasz M_AND_Ms #43905 üzenetére

    Ő nem voltam pontos, én angliába rendeltem, úgy volt free shipping. Kint lakik Sógornőm, és nemsoká jön haza.

    [ Szerkesztve ]

    __̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__ megszállott pergetőhorgász ><(((º>

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz snoopy #43906 üzenetére

    Hát, szerintem semmiesetre sem normális a jelenség. Ha újra előjön, akkor gyanítom érdemes lenne kontaktálnod a szervizzel.

    Get Moded!

  • M_AND_Ms

    addikt

    válasz esox #43907 üzenetére

    ja, hát úgy könnyű :C

    Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

  • krx21

    nagyúr

    válasz eaglesas #43892 üzenetére

    Szia

    "A tv-ket nem színmérővel, hanem emberi szemmel nézzük. "

    Az általad betett link tökéletes példa rá, hogy miért használunk műszereket egy tv beállításához vagy megitéléséhez! Mert a szem nem műszer... Rengeteg tényező befolyásolja... Ha tetszik a szemnek az nem sokat jelent. Ezért van sok Lcd vásárló...
    Tesztábrát is azért használunk, hogy tudjuk mit is kéne látni igazából...

    "Tehát éppen a kontraszt relatív jellege, és a fényesség- ill. sötétség-érzet nem abszolút mivolta miatt korántsincs a fekete-szintnek olyan nagy jelentősége."

    A rendkívül érdekes link ezt is pont megcáfolja... Nekem VT30-am van és még bőven el tudnék képzelni jobb feketét. És biztos, hogy ez által még sokat javulna az összkép...
    Nem véletlen paraméter egy tv-nél... Persze egy zseblámpával a szembe villágítva jó lehet egy 8 éves lcd feketéje is. :) Na pont ezért használunk ide is műszert.

    A high-end plazma filozófia (ha egyátalán van ilyen) pont azon alapul, hogy minnél természetesebb legyen a kép! Ezt álltalában tökéletesen lehet mérni műszerrel...

    Az olcsóbb parasztvakító filozófia (legtöbb lcd) meg arra hivatott hogy minnél feltünőbb legyen! (pl: kiállított tv-k mindíg dinamikus profilban mennek, nem véletlen)

    Szóval kell az a műszer...

  • Kernel

    nagyúr

    válasz eaglesas #43892 üzenetére

    A tv-ket nem színmérővel, hanem emberi szemmel nézzük. A fórumokon a tv-k fekete szintjének (a minimális fénykibocsátásnak) szinte misztikus jelentőséget tulajdonítanak.

    Épp az a gond, hogy a szem érzékenyebb a szürke fosra, mint a műszer. És itt teljesen mellékes, hogy a műszerek ezen a téren csak bénáznak, érthető fizikai okból. Nekem csak az számít, amit én látok.

    És lehet relatív a látás, mert az is, de engem akkor is idegesít a szürke fos, és teljes sötétben akarok tévét nézni, mert nekem úgy tetszik. Szobavilágítós bohóckodások nélkül. Pusztán csak azért, mert engem valami oknál fogva a külső világítás is zavar, a filmes illúzió befogadásában.

    Már a tudat is zavaró, hogy egy minőségi képcső szebb feketét, sőt általában is kellemesebb képet adhat, mint a drága pénzen vett plazma.

    Úgyhogy ne próbáld itt bemesélni (önmagad persze áltathatod, csak az kit érdekel...), hogy nincs túl nagy jelentősége, ugyanis az alacsony fekete-szint minőségi pluszt ad a kép egészéhez, egyszerűen szebb lesz a kép, élőbb, kontrasztosabb.

    Nem véletlenül találtak ki már a képcsöves korszakban is olyan trükköket, mint például a Thomson Black Pearl, vagy más gyártók hasonló megoldásai, ahol a bevilágítások, átvilágítások, belső tükröződések csökkentésével (belső fényelnyelő megoldások) javítottak a fekete-szinten és ezáltal az elérhető kontraszton is, ami már akkor is mellbevágó képminőséget adott, más képcsövekhez képest. Pedig más képcsövek sem voltak rosszak.

    Ami a vicc, hogy még manapság is sokkal élvezhetőbb egy ilyenen az SD-adások nézése, mint egy 2 kilós plazmán, ahol csak egy felkonvertált moslék látható. (Képcsövön belül is persze 100 Hz-es megoldás nem rúg labdába, mert az is csak egy digitálisan duplázott fos.)

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

  • t-bali3

    senior tag

    Sziasztok!

    Tv elhelyezésben kérném a segítségeteket!

    Felújítjuk a lakásunkat és a pici (2,5x2,5) hálóba szeretnénk a falra tenni egy Tv-t, még nincs meg a konkrét típus, nem is lesz egy ideig, de a konnektorok és kábelek kivezetését most kellene eldönteni.
    Ha egy konzollal a falra tesszük, akkor mögötte elfér a konnektor vagy felette-alatta helyezkedjen el?

    Valamint az érdekelne, hogy szemben az ággyal kb 2,3 m-re milyen magasságra kellene belőni a Tv közepét. Az ágy kb 50 cm magas lesz.

  • Matgabka

    csendes tag

    Hali!

    A jövendőbeli Pana 50C3-amat szeretném összekötni a laptopommal. Geforce 9600M GT videokártyám van, és van HDMI kimenet. Kérdés, hogy milyen HDMI kábelt vegyek? Mik a megbízható márkák, ill. milyen típus kellene nekem?

    Másik kérdés. Veszek a hd filmek tárolására egy külső vinyót, ez usb-n (2.0) keresztül lesz a laptophoz kötve. Ha erről a külső vinyóról játszok le egy filmet, a laptop pedig HDMI-n kersztül csatlakozik a tv-hez, akkor tökéletesen lejátssza majd a tartalmakat? (nem fog-e szaggatni, nem lesz-e minőségbeli romlást, stb.)

  • drnet

    aktív tag

    Sziasztok!

    Már régóta vágyakozom egy nagy plazma tv után, de a legfőbb gondom az volt, hogy minden szobában (még a konyhában is) van tv. A gondom megoldódott, mert a nappaliban lévő 82 cm-es hagyományos tv-m behalt. :(
    Milyen 50"-os full hd-s plazmát ajánlotok? 250 ezernél többet nem nagyon szeretnék költeni rá, de ha ajánlotok 200-ért nem gond ám. :)

    Otthoni használatra lenne. Analóg tv adást (egyelőre), és mkv-kat néznék rajta. Valamint 1080i-s házi videóimat.

    Válaszokat előre is köszönöm.

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Matgabka #43913 üzenetére

    Engem az zavar ebben a PC-kapcsolatban, hogy a HD-Ready kijelző fizikailag ugyan 1024x768, tehát azt várnám, hogy a számítógépről küldhetek rá 1024x768-as jelet és akkor azt 1:1-ben, konverzió nélkül láthatnám viszont.

    A 4:3 --> 16:9 eltérés nem is érdekelne, mert a lejátszóprogramoknál (KMPlayer, MPC-HC) beállítható a 16:9 -es tévékhez történő geometriai "torzítás".

    De most mi van ilyenkor, többszörös (minőségrontó) konverzión kell átesni annak a szerencsétlen jelnek?

    HD Ready Panasonic fel tud egyáltalán dolgozni 1024x768-as jelet?

    Az alábbi képen látható bemeneti adatok a Panasonic HD Ready és Full HD plazma típusaira egyaránt vonatkoznak, a letölthető kezelési utasításokban azonosan jelennek meg. Ez azt sejteti, hogy a bemeneti egység alapvetően ugyanaz, a végén a kijelző, illetve annak meghajtóáramköre különbözik csak.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Kernel #43915 üzenetére

    Inkább ezt a képet akartam volna, csak felcseréltem véletlenül és már szerkeszteni sem tudtam:

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

  • #21346560

    törölt tag

    válasz DM-Fan #43896 üzenetére

    Csak úgy olvasgatom a számokat...300 óra... 30.000 óra... ha tovább is így használom a tv-t, mint eddig, akkor nagyon, de nagyon sokáig ezt fogom használni.... 2010.05.06.-án vettem, és van benne @500 óra :DDD

  • fokukac

    nagyúr

    válasz #21346560 #43917 üzenetére

    én februárban vettem, és 335 óránál járok :D

    Pleased to meet you - hope you guess my name

  • nonijano

    csendes tag

    Az olcsobbat.hu oldalán találtam az LG50pt353 tv-re egy ilyen jellemzőt "Nincs HDTV támogatás" tudja valaki mit jelet ez?

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz t-bali3 #43912 üzenetére

    Ha átlagos, akasztós konzolt választasz, amögött elfér egy konnektor, sőt, még a beledugott villásdugó is - más kérdés, hogy leginkább a TV felakasztása előtt, illetve a leakasztás után fogsz hozzáférni, így kicsit macerás lehet. Viszont esztétikusan el tudod rejteni a konnektort a TV mögé, nálam a Harmantrade kb. 10 cm-re tartja el a TV hátsó síkját a faltól, így az sem gond, hogy a G20-ból nem a TV síkjával párhuzamosan, hanem arra merőlegesen állnak ki a HDMI-csatlakozók.

    Vannak viszont olyan konzolok is, amelyek jobban "rásimítják" a TV-t a falra, így azokkal ilyen szempontból gond lehet. Mondjuk én azokat azért sem preferálom, mert azért nem árt, ha tud járni a TV mögött is a levegő és egyáltalán nem gáz, hogy 10 cm-re van a faltól, pláne úgy, hogy a két oldalán nálam egy-egy, két méter magas DVD-polc van, amelyeknek a síkjából így

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Matgabka #43913 üzenetére

    "Kérdés, hogy milyen HDMI kábelt vegyek? Mik a megbízható márkák, ill. milyen típus kellene nekem?"

    Az a lényeg, hogy High Speed kábelt vegyél, ez már az HDMI 1.3c szabványban rögzített kép- és audiójelet is képes továbbítani. Nem biztos, hogy ez lesz ráírva, ha ilyet nem látsz, akkor azt figyeld, hogy Category 2-es legyen. A márka igazából mindegy, pláne az alsó árszegmensben nem nagyon vannak jelen a nagyobb gyártók, bár láttam már Monster Cable-t 10 eFt körüli összegért 1 méteres hosszban, na az már mindenre elég. De általánosságban az 5-6 eFt körüli, 2 méter hosszúság kábelek már jónak mondhatók, de úgyis látod már a kiszerelésen is, hogy mennyire minőségi (vastagság, árnyékolás, szövetborírás, stb.).

    Az 50C3 mellé szerintem fölösleges nagyon zsebbe nyúlni kábel tekintetében, az 5 eFt körüli, szemre normális kábelek bőven megfelelőek.

    "Ha erről a külső vinyóról játszok le egy filmet, a laptop pedig HDMI-n kersztül csatlakozik a tv-hez, akkor tökéletesen lejátssza majd a tartalmakat?"

    Ha a laptop-od kellően erős a filmek lejátszásához, akkor mindegy, hogy milyen tárolóról fut az anyag. Ha a laptop képernyőjén megfelelő sebességgel megy az anyag, akkor elviekben HDMI-n keresztül sem szabad gondnak lennie, ha minden normálisan be van állítva és jó a VGA-driver is.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Kernel #43915 üzenetére

    Tekintettel arra, hogy amit Te PC-n 1024x768-nak látsz mondjuk a CRT monitoron, az a plazmán ugye máshogy fog festeni a square-pixelek miatt, hiszen ez PC-n egy 4:3-as képarány, plazmán meg ugye 16:9-es. Az 1:1 mapping így természetesen itt nem lehetséges.

    A legtöbb film ugye nem 4:3-as képarányú, hanem mondjuk 1.78:1 (16:9), 1.85:1, 2.35:1, 2.40:1 képarányú, ezen belül a felbontás a 720p-től (1280x720) az 1080p-ig (1920x1080, vagy 1920x980) stb. terjedhet. Ezek ugye eleve szélesvásznú értékek, amelyeket a TV a saját, natív, 1024x768-as felbontására skáláz (amely felbontás a TV-nél szintén 16:9-es képaránynak minősül a square-pixelek miatt). Ergo geometriai torzítás ezzel kvázi nem megy végbe, hiszen a képarány megmarad, csak az értékeket kell lefelé-, vagy adott esetben fölfelé húzni. Ez természetesen veszteséggel jár, hiszen be kell avatkozni az eredeti felbontásba, de egy 720p anyag esetében ez különösebben nem látványos, az 1080p anyag esetén meg ugye egyértelműen sok részlet elveszik.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz #21346560 #43917 üzenetére

    Hát, akkor Te eléggé kíméled azt a készüléket. Nálam az 50G20-ban tavaly december óta már szerintem lassan több, mint 2000 óra figyel, bár elég rég néztem, így nem vagyok biztos.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • BBéci

    titán

    válasz DM-Fan #43923 üzenetére

    Dísznek vette. :D

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • tomic

    addikt

    Érdeklődnék ,hogy egy G30 belső lejátszója válogat az mkv fájlok között?
    Valamelyiket gond nélkül lejátsza valamelyiknél meg hang van de akad a kép.

  • fokukac

    nagyúr

    válasz BBéci #43924 üzenetére

    nem dísznek vettem. sajna ennyi időm van erre a tevékenységre...
    minden második nap egy film, vagy pár sorozat-rész.

    Pleased to meet you - hope you guess my name

  • Kernel

    nagyúr

    válasz DM-Fan #43922 üzenetére

    Erre én is kitértem a hozzászólásomban, hogy a 4:3 -> 16:9 eltérés nem jelent problémát. A KMPlayer, MPlayer, stb. programoknál ugyanis beállítható a szükséges "előtorzítás", még direkt idézőjelbe is tettem. Pixeltorzítás, vagy a nem négyzetes pixelekhez való alkalmazkodás, vagy ahogy nevezzük. Tehát ez a része szoftveresen megoldható.

    Az itt közömbös, hogy a Panasonicnál manapság a négyzetes pixelek ritkításával érik el a 16:9 képarányt, vagy téglalap formájú pixelekkel egyéb, illetve régebbi típusoknál.

    Ezt úgy kell elképzelni, hogy ilyenkor az 1024x768-as monitoron (4:3) tojásszerűen előtorzított kép látszik, ami egy 1024x768-as (16:9) TV-n pont helyes geometriájú képet adna ki.

    Vagy esetleg hagyjuk a mozit, csak gondoljunk bele, hogy például az 1024x768-as Windowst szeretném 1:1 pixelhelyesen viszontlátni az 1024x768-as plazmakijelzőn, mert én mondjuk azt hittem, hogy olyan kijelzőt vásároltam (ámbár nem vásároltam). Az legyen most mellékes, hogy eltorzul a képarány vagy beég a kijelző.

    Akkor ez nem lehetséges, nem lesz éles a Windows, át lesz skálázva, vagy meg sem jelenik?

    Ha mégis megjelenik, akkor egy 42" méretű kijelzőn ebben az esetben használható lenne a böngésző, Total Commander, betűk olvashatók lennének, 3 méter távolságból?

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

  • drnet

    aktív tag

    Véleményeteket szeretném kérni a Panasonic TX-P42UX30E-ről.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Kernel #43927 üzenetére

    Nem fogod tudni 1:1 pixelhelyesen ráküldeni az 1024x768-as Windows asztalt a 16:9-es, 1024x768-as plazmára. Mondjuk sosem próbáltam ezt így ráküldeni, de lesz itt olyan, aki meg tudja ezt neked mondani, mert így használja a HD-Ready plazmáját, például Ijk biztosan.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz drnet #43928 üzenetére

    Belépő szintű fullHD modell, korrekt képpel, de semmi extra. Nem NeoPDP-paneles, gyakorlatilag nincs beépített médialejátszó, viszont alapvetően a legolcsóbb, már korrekt minőségű fullHD készülék. Ennél lejjebb szerintem nem szabad adni, ha fullHD panelt szeretne az ember. Az ára is nagyon korrekt: 135 eFt-ért hazavihető 42"-os méretben, annyit mindenképp megér. Ha nem videofil az ember, akkor teljesen jó választás, ha ilyen felbontású panel kell és LCD helyett keres alternatívát, mert az adott esetben nem elégíti ki.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • eaglesas

    tag

    válasz DM-Fan #43896 üzenetére

    DM-FAN: "100%, hogy semmi köze ahhoz, hogy már ment 300 órát. Ennyi idő alatt semmilyen, azaz semmilyen feketeszint-változást nem észlelhetsz. Olyan kis lépcsőkben és olyannyira elnyújtva megy végbe az egyébként sem nagy fokú feketeszint-emelkedés, hogy kizárt, hogy egy 300 órát ment készüléknél ebből szabad szemmel bármit is észlelj. Nagy valószínűséggel egy eleve hibás, vagy nagyon elállított példány járt nálad első körben. Csúnya lenne, ha 300 óra elteltével szürkének látnád a feketét. Még 30.000 óra után sem szabad ilyet látnod egy 2011-es modellen, de már 2010-esen sem!"

    A 2009-es és 2010-es modeleken az MLL nőtt. Az alábbi lapon látható, hogy a cella inicializáló feszültség csak három lépésben nő, és a grafikonon az időpontok is leolvashatók.

    [link]

    A szabadalom a feketeszint növekedésének a mértékéről nem mond semmit. De általában a fórumokon olyan mérési eredmények találhatók, hogy az MLL jelentősen megnő. (Kétszeresére, háromszorosára.)

    A 2011-es modelleknél nincs érzékelhető feketeszint romlás. Lásd a cnet alábbi lapját!

    [link]

  • Cypresss

    senior tag

    válasz tomic #43925 üzenetére

    Attól függ, hogy miben lett kódolva a film.

    Ha minden evő lejátszót szeretnél, akkor sajnos zsebbe kell nyúlni és vásárolni egy külső médialejátszót (Popcorn, HDI Dune, WD TV, stb). A jobbak a rippelt filmet menüvel együtt lejátszák, akár .iso-ból is, de természetesen ismernek ezenkívül kb egymillió egyéb formátumot. :K Itt nézelődj: [link]

    A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

  • eaglesas

    tag

    válasz M_AND_Ms #43902 üzenetére

    Igazad van. Amúgy sem érdekelnek a "neves" x y-ok. Nem azt kell nézni, hogy ki mondja, hanem azt, hogy mit mond.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz eaglesas #43931 üzenetére

    Nem unod még az örökös trollkodást?!

    Szerinted az a minimális MLL emelkedés (amit már ötvenszer elmagyaráztunk, mérésekkel igazoltuk neked, hogy már a 2010-es modelleknél is olyan minimális volt, hogy szemmel gyakorlatilag észlelhetetlen) azt eredményezi, hogy a feketét szürkének fogja látni?! Szerinted, ha adott esetben 0,06 cd/m2-re leromlik a feketeszint (ez az a borzalmas háromszoros érték az induló 0,02-höz képest), azt szürkének fogja látni? Egyes gyártók TV-i újonnan nem tudják ezt az értéket és azok is romlanak!

    Ne zavarjon, hogy itt amúgy is egy 2011-es modellről beszéltünk (300 órás korában - ahol még a korábbi modellek esetében sem volt semmilyen feszültségemelés), mint ahogy az se zavarjon, hogy ugyanezen HSZ-emben magam linkeltem be azt a diagramot is, ami konkrétan azt mutatja, hogy a 2011-es Panák feketeszintje még mélyül is, miközben a Samsung-oké meg romlik.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • eaglesas

    tag

    válasz snoopy #43906 üzenetére

    snoopy: "Érdekes jelenséget produkált a c7000-esem.
    Egyszer csak elkezdett búgni, zúgni a hátuljánál valami, hogy azt simán lehetett hallani még halk tévézés mellett is. HDMI dugaszos rész hátuljánál jött talán, nem tudom pontosan, de ott csaptam rá finoman, mint egy formás popsira aztán elcsendesedett. Kb. háromszor játszotta el ezt. Most egy hete lassan nem jött elő szerencsére. Nem tudom kelljen-e emiatt aggódnom."

    Ezek a zúgó dolgok már csak így működnek: rá kell ütni, utána egy darabig nem zúg; majd újra kezdi.

    Sajnos, ez nem másnak a megnyilvánulása, mint (1) a rossz mechanikai konstrukciónak; (2) a rossz minőségű alkatrészek meglétének; (3) a hanyag összeszerelésnek.

    De az utóbbi (1) - (3) pontokkal úgysem tudsz mit kezdeni.

  • eaglesas

    tag

    válasz DM-Fan #43934 üzenetére

    Én csak arra akartam reagálni, hogy az "olyan kis lépcsőkben és olyannyira elnyújtva megy végbe" az emelkedés nem éppen helyes. Ugyanis a három lépcső nem ilyen.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz eaglesas #43936 üzenetére

    500 óra alatt játszódik le a háromszori, amúgy is minimális, kvázi alig észlelhető emelés, ez azért eléggé el van nyújtva! A G20-am már úgylehet a 2000. üzemórán is túlvan, de a kezdeti 0,02 nemhogy 0,06-ra, de még 0,03 fölé sem romlott le és ezek szerint már nem is fog - legalábbis feszültségemelés miatt biztosan nem.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • drnet

    aktív tag

    válasz DM-Fan #43930 üzenetére

    Az edigitalnál csak 130 és ingyen kihozzák.
    Kissé zavaró, hogy egy másik panával amikor a honlapjukon összehasonlítottam, annál oda volt írva, hogy mpeg4 és analóg tuner, míg ennél csak az mpeg4 volt beírva. De gondolom ebben is van analóg tuner. Ugye?

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz drnet #43938 üzenetére

    Természetesen, minden modellben ott van az analóg tuner is. Itt is meg tudod nézni.

    "Integrált Tunerek: PAL -B/G/H, -I, -D/K: SECAM -B/G, -D/K, L/L', DVB-T, DVB-T (MPEG4-AVC [H.264]), DVB-C (MPEG4-AVC [H.264])"

    Get Moded!

  • eaglesas

    tag

    válasz krx21 #43910 üzenetére

    Szia!

    Érdekes, hogy én teljesen egyetértek veled, de mégis mást mondok.

    Azt én sem vitatom, hogy a kalibrálásnak meg van a helye. Ugyanis ez garantálhatja, hogy az átvitel során a képhűség megmaradjon. Kétségtelen igazság, hogy 1 egyenlő 1-el, és nem egyenlő 1,2-el. Tehát az a jó, ha kalibrált tv-t néz valaki, mert a színhűség, és általában a legjobb minőségű kép így biztosítható.

    Azonban mégis vannak problémák:

    (1) A gyakorlatban hány tv-t kalibrálnak ma Magyarországon, és ráadásul még jól is? Mennyi embernek van megfelelő eszköze, gyakorlata és hozzáértése. - Ha mindezt összevetjük, gyakorlatilag egyet se.

    (2) Az átvitel hűségének az lenne a célja, hogy a néző azt a képet lássa, azzal az élménnyel szembesüljön, amit a filmrendező kigondolt. Csak az a baj, hogy amikor a filmet átteszik digitális formába, már akkor sincs garantálva az átvitel hűsége. És a gyakorlatban a filmek nagyon nagy részénél nem is valósul meg. Tehát minek az én hűségem, ha a párom hűtlen?

    (3) Akárhogy is, nem szabad elfelejteni, hogy a tv-t emberi szemmel nézzük, vagyis gondolkodva. Ennek az a lényege, hogy látás közben korrekciókat végzünk (tudat alatt persze), amivel a kép konzisztenciáját fenntartjuk. Ezért kisebb kalibrálási hiba nem jelent semmit.

    Neked VT30-ad van, nekem B550. Nyilván azon sokkal jobb az MLL. Azonban valószínűleg ezt csak akkor észleled, ha a nullás képernyőt nézed (tehát ilyen esetben a te képernyőd lényegesen sötétebb, mint az enyém), azonban reális tartalomnál - amikor világos és sötét részek egyaránt vannak a képernyőn, ugyanott vagyunk.

    Ami ilyenkor számít, az az árnyalatok sokasága és a színmegjelenítés.

    Ezért írtam azt, hogy a feketeszint - az érzékelés relatív jelleg következtében - korántsem olyan fontos. Viszont jól el lehet vitatkozni róla.

    Egyébként az összkép javítására - ahogy írod - szerintem valamilyen minimális 6500 K-s háttérfény a legjobb, ami a szem kifáradását is megelőzi.

  • eaglesas

    tag

    válasz Kernel #43911 üzenetére

    Azt én sem vitatom, hogy a képernyőn a feketének feketének kell lenni. Feketének kell lenni a filmvászon alatt és felett a sávnak is, hogy valaki csak a filmet lássa.

    Éppen azért írtam, hogy szükséges egy kielégítő fekete szint. Én ezt 0,06/0,04 cd/m2 (100Hz/60Hz)-nek gondolom. Egyébként a mai plazma tv-k, néhány különösen drágát - mint pl. a VT30-at kivéve - lényegében ezt tudják produkálni.

    De azért sok százezret kiadni, hogy a 0,06 cd/m2-őt fel(le)tornásszák 0,02 cd/m2-re, nem érdemes. Vannak sokkal fontosabb jellemzők is, amiben pl. a VT30 lehet, hogy nem is olyan nagyon jó.

    A kontraszt nem csak a fekete szinttől függ, tehát ez csak egy tényező.

    Érthető az, hogy valaki idegenkedik a tv mögötti falfelület megvilágításától, azonban azt is be kell látni, hogy sötét szobában tv-t nézni nem éppen olyan helyzet, amihez az ember pszichikailag hozzá van szokva. Hiszen normális helyzetben az egész látótér hozzávetőleg egyenletesen van megvilágítva. És a perifériális látásnak is megvannak a maga sajátosságai.

    Talán valami olyanról lehet itt szó, hogy az ember ösztönösen hozzászokott a veszélyhelyzethez, ezért zavaró és fárasztó a világos képernyőt körülölelő sötétség, mert onnan láthatalan veszély fenyeget. Ezért a háttérvilágítás alkalmazása természetesebb környezetet teremt.

    Szerintem az, hogy a VT30 feketéje meddig fekete és nem szürke, kizárólag attól függ, hogy sötét szobában meddig nézzük. Szürkévé fog válni.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz eaglesas #43940 üzenetére

    "A gyakorlatban hány tv-t kalibrálnak ma Magyarországon, és ráadásul még jól is? Mennyi embernek van megfelelő eszköze, gyakorlata és hozzáértése. - Ha mindezt összevetjük, gyakorlatilag egyet se."

    Meglepődnél, hogy milyen sok TV-t kalibrálnak! Egyre több vállalkozás áll rá erre és az embereknek is megvan rá az igényük, elég ha csak ezen a topicon végigmész - havi szinten kb. 5 ember érdeklődik hardveres kalibrálást végzők után. Más kérdés, hogy ez az összlakossághoz viszonyítva alacsony szám, de kit érdekel - nyilván nem a 20 éves Jácint és Videoton TV-ket fogják kalibráltatni az emberek, de még csak nem is az 5 éves CRT-jüket. Aki viszont új TV-t vesz, adott esetben komolyabbat és kicsit is komolyabban beleássa magát a témába, az kalibráltat. Nem azért, mert divat, hanem azért, mert muszáj. Ez kb. olyan, mintha vennél egy sokmilliós zongorát, de szarul lenne behangolva.

    "Csak az a baj, hogy amikor a filmet átteszik digitális formába, már akkor sincs garantálva az átvitel hűsége. És a gyakorlatban a filmek nagyon nagy részénél nem is valósul meg. Tehát minek az én hűségem, ha a párom hűtlen?"

    Ez baromság! A filmek 95%-ban egyébként sem azokat a színeket rögzítik, amit a kamera lát, mivel ráengednek filtereket, színszűrőket, effekteket, ergo a legritkább esetben látjuk a színészek valódi arcbőrszínét. A digitalizálásnál ez az effektezett kép nem változik, erre odafigyelnek, hacsak nem pont az a cél a BD-re való szkenneléskor. Nagyon ritka az az eset, amikor ezt megváltoztatják, és ha így is teszik, annak többnyire az az oka, hogy a rendező revidiálja önmagát és átszínezi a filmet (lásd pl. David Fincher a Hetedik c. filmjét, vagy Ridley Scott a Szárnyas fejvadász c. filmjét). Az esetek többségében a digitalizálásnál az eredeti állapotot a legnagyobb műgonddal igyekeznek helyreállítani még a legrégebbi filmek esetében is (pl. Óz, a csodák csodája, Elfújta a szél, vagy a most megjelent Ben Hur) - rengeteg extra tartalom szól ezen felújításokról.

    Ez egyébként sem ad felmentést a TV-nek az alól, hogy a szabványoknak megfelelő színeket adja vissza - megintcsak hangszeres példával élve ez ugyanolyan kardinális kérdés, minthogy egy hangszer pontosan tudja visszaadni a hangskálát. Persze minden hangszer hamis, ahogy minden TV téved is, de a lehető legjobb közelítéssel be kell tudni állítani a szabvány értékeket. Minél pontatlanabbul tehető meg mindez, annál ócskább a TV.

    "Azonban valószínűleg ezt csak akkor észleled, ha a nullás képernyőt nézed (tehát ilyen esetben a te képernyőd lényegesen sötétebb, mint az enyém), azonban reális tartalomnál - amikor világos és sötét részek egyaránt vannak a képernyőn, ugyanott vagyunk."

    Hát, ebben nagyot tévedsz! Kevésbé látványos az eltérés, mint egy kopp fekete képernyőn, de ugyanúgy észlelhető - már ha normálisan kalibrálva van a TV és a világos részek nem sütik ki a szemed. Igen nagy felületű bevilágítás kell ahhoz, hogy minimálisra csökkentse a feketeszint pocsék mivoltának észlelését.

    "Ezért írtam azt, hogy a feketeszint - az érzékelés relatív jelleg következtében - korántsem olyan fontos. Viszont jól el lehet vitatkozni róla."

    Magyarázd meg ezt annak, aki zömmel szélesvásznú filmeket néz (szinte mindenki?) és idegesítően világít a fekete sáv! De szimplán elég, ha egy sötét jelenet van a filmben (melyikben nincs?) és ott válik pocsékká az élmény. Nagyon is fontos a feketeszint, nem véletlenül törekszik mindenki minél jobb értéket produkáló TV-t venni.

    "De azért sok százezret kiadni, hogy a 0,06 cd/m2-őt fel(le)tornásszák 0,02 cd/m2-re, nem érdemes."

    Hja, csak ismét hajlamos vagy figyelmen kívül hagyni, hogy ezek a TV-k nem csak feketeszintben jobbak. Amúgy meg nem kell százezrekkel többet kiadni, már a G-széria is hozza ezeket az értékeket, az meg bőven 100 eFt-on belül van pl. a Samsung középkategóriájához képest. Az LG-ről már nem is beszélve!

    "sötét szobában tv-t nézni nem éppen olyan helyzet, amihez az ember pszichikailag hozzá van szokva."

    Világéletemben így néztem tévét (ahogy ismeretségi köröm nagyrésze is), moziban is ehhez vagyok szokva, nem viselem el, ha bármi más is világít, mint a panel. Nem szokott belefáradni a szemem.

    "Talán valami olyanról lehet itt szó, hogy az ember ösztönösen hozzászokott a veszélyhelyzethez, ezért zavaró és fárasztó a világos képernyőt körülölelő sötétség, mert onnan láthatalan veszély fenyeget."

    Ez már pszichiátriai eset és ezt kezelni kell.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • ZEN1TH

    őstag

    válasz eaglesas #43941 üzenetére

    "Talán valami olyanról lehet itt szó, hogy az ember ösztönösen hozzászokott a veszélyhelyzethez, ezért zavaró és fárasztó a világos képernyőt körülölelő sötétség, mert onnan láthatalan veszély fenyeget. Ezért a háttérvilágítás alkalmazása természetesebb környezetet teremt. Ezért a háttérvilágítás alkalmazása természetesebb környezetet teremt."

    WTF? Ez óriási :Y

    https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

  • eaglesas

    tag

    válasz ZEN1TH #43943 üzenetére

    Miért? Senki nem vitathatja, hogy nem szokásos helyzet az, amikor valaki teljesen sötétben egy tv-képernyőt néz. Talán az hasonlíthatott erre, amikor az ősember a barlang mélyéről kifelé nézett. Na de neki volt is mitől félni bőven.

    A perifériális látásnak vannak sajátosságai. Valamikor olvastam, hogy nem is gondolná az ember, amit a perifériális látómezőben látunk, milyen mély benyomást tesz ránk.

  • eaglesas

    tag

    válasz DM-Fan #43942 üzenetére

    Világéletemben így néztem tévét (ahogy ismeretségi köröm nagyrésze is), moziban is ehhez vagyok szokva, nem viselem el, ha bármi más is világít, mint a panel. Nem szokott belefáradni a szemem.

    Én mondjuk nem járok moziba (egyelőre még nem; de csak egyelőre!). Viszont szerintem ott sokkal nagyobb a kép, mint egy 50"-os képernyő esetén.

    Hja, csak ismét hajlamos vagy figyelmen kívül hagyni, hogy ezek a TV-k nem csak feketeszintben jobbak. Amúgy meg nem kell százezrekkel többet kiadni, már a G-széria is hozza ezeket az értékeket, az meg bőven 100 eFt-on belül van pl. a Samsung középkategóriájához képest. Az LG-ről már nem is beszélve!

    Ahogy nézem a teszteket, úgy látom, hogy ezek a tv-k leginkább csak a fekete szintjükben jobbak. Lásd jános666 összehasonlítását a D550/VT30-tól korábban!

    Az esetek többségében a digitalizálásnál az eredeti állapotot a legnagyobb műgonddal igyekeznek helyreállítani még a legrégebbi filmek esetében is (pl. Óz, a csodák csodája, Elfújta a szél, vagy a most megjelent Ben Hur) - rengeteg extra tartalom szól ezen felújításokról.

    Azt elhiszem, hogy így kellene, hogy legyen. Azt viszont már nem, hogy így is van.

    Magyarázd meg ezt annak, aki zömmel szélesvásznú filmeket néz (szinte mindenki?) és idegesítően világít a fekete sáv! De szimplán elég, ha egy sötét jelenet van a filmben (melyikben nincs?) és ott válik pocsékká az élmény. Nagyon is fontos a feketeszint, nem véletlenül törekszik mindenki minél jobb értéket produkáló TV-t venni.

    Nekem csak B550-öm van, laptopról nézek filmeket. Nincs semmi baj a film alatt és felett a fekete sávval, gyakorlatilag nem látom se a tv-t, se a csíkot, csak a filmet.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz eaglesas #43945 üzenetére

    "Viszont szerintem ott sokkal nagyobb a kép, mint egy 50"-os képernyő esetén."

    Igen, a kapitány meg 57 éves. Mi van akkor, ha nagyobb a kép? Arányaiban (a nézési távolsághoz viszonyítva - ha betartod a THX-ajánlást) egyébként nagyjából hasonló a helyzet. De akkor megint releváns, amit írsz, ha moziba is csak elméletben jársz.

    "Ahogy nézem a teszteket, úgy látom, hogy ezek a tv-k leginkább csak a fekete szintjükben jobbak. Lásd jános666 összehasonlítását a D550/VT30-tól korábban!"

    Tévedsz, a valamire való tesztek pont nem ezt mondják, ahogy a felhasználói tapasztalatok sem. Még jó, hogy pont janos666 részletezte, hogy nem csak feketeszintben jobb a VT30 és simán elcserélné a D550-et, pláne, ha a firmware-t tovább tökéletesítik. Minden komolyabb tesztoldal is a VT30-at tartja a legjobb mai plazmának. A D550-ről ilyet még közelítőleg sem olvashatsz sehol.

    "Azt elhiszem, hogy így kellene, hogy legyen. Azt viszont már nem, hogy így is van."

    Az a Te bajod! Én meg már igen sok órányi anyagot láttam a filmek BD-re digitalizálásával és a felújításokkal kapcsolatban, ugyanis mindig megnézem az erre vonatkozó extra tartalmakat az általam megvett lemezeken, úgyhogy nem a levegőbe beszélek. De ha olvasgatnál BD-teszter oldalakat, ott ezekre is kitérnek részletesen, elemzik a felújítást, összehasonlítják a korábbi DVD-verzióval, leírják, hogy mi miért és hogyan került úgy beállításra.

    "Nekem csak B550-öm van, laptopról nézek filmeket. Nincs semmi baj a film alatt és felett a fekete sávval, gyakorlatilag nem látom se a tv-t, se a csíkot, csak a filmet."

    Háttérfény mellett ezen erősen csodálkozom.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Csöves

    senior tag

    Mi a kölömbség a Panasonic VIERA TX-P42CX3 és a
    Panasonic VIERA TX-P42C3 között.
    A lényegre lennék kíváncsi, nem arra, hogy olvassak vissza.

    Köszönöm. :R

    Aquila non captat muscas.

  • ZEN1TH

    őstag

    válasz Csöves #43947 üzenetére

    Pedig megtehetnéd. A CX3-nak elvileg jobb a hangzása egy hajszálnyival, továbbá a kávája alsó vízszintes részén van egy kis barnás dizájncsík.

    https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

  • Csöves

    senior tag

    válasz ZEN1TH #43948 üzenetére

    Azt hittem, hogy érthető volt a postom. :)

    Aquila non captat muscas.

  • Lézerparaszt

    őstag

    Na szevasztok, ismét én vagyok :) (nem mintha ismerne bárki xD)
    Még mindig vacillálok hogy plazma vagy LCD. Nem könnyű döntés. Kinéztem ugyanis
    egy Samsung PS-51D550 plazmát 210-ért (130cm, Full HD, 3D stb), viszont ahogy egyre többet olvasgatom a fórumot kiderül hogy sok vele a macera. Arra lennék kíváncsi hogy van-e hasonló LCD ebben az árkategóriában ? Én nem találtam semmit mondjuk én nem is tudom hol kell keresni (guglén kívül). Igazából azért nem tudok dönteni mert tökéletes lenne a PS-51D550 de időnként hozzákötném számítógéphez is egy-egy játék erejéig, és hát utána nem lenne jó egy életcsíkot nézni kedvenc filmjeim közben. Tudtok ajánlani valamit ? Ja igen, a 3D nem kötelező. Köszi !

    A játék az nem játék!

Aktív témák