Hirdetés

Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz DM-Fan #43922 üzenetére

    Erre én is kitértem a hozzászólásomban, hogy a 4:3 -> 16:9 eltérés nem jelent problémát. A KMPlayer, MPlayer, stb. programoknál ugyanis beállítható a szükséges "előtorzítás", még direkt idézőjelbe is tettem. Pixeltorzítás, vagy a nem négyzetes pixelekhez való alkalmazkodás, vagy ahogy nevezzük. Tehát ez a része szoftveresen megoldható.

    Az itt közömbös, hogy a Panasonicnál manapság a négyzetes pixelek ritkításával érik el a 16:9 képarányt, vagy téglalap formájú pixelekkel egyéb, illetve régebbi típusoknál.

    Ezt úgy kell elképzelni, hogy ilyenkor az 1024x768-as monitoron (4:3) tojásszerűen előtorzított kép látszik, ami egy 1024x768-as (16:9) TV-n pont helyes geometriájú képet adna ki.

    Vagy esetleg hagyjuk a mozit, csak gondoljunk bele, hogy például az 1024x768-as Windowst szeretném 1:1 pixelhelyesen viszontlátni az 1024x768-as plazmakijelzőn, mert én mondjuk azt hittem, hogy olyan kijelzőt vásároltam (ámbár nem vásároltam). Az legyen most mellékes, hogy eltorzul a képarány vagy beég a kijelző.

    Akkor ez nem lehetséges, nem lesz éles a Windows, át lesz skálázva, vagy meg sem jelenik?

    Ha mégis megjelenik, akkor egy 42" méretű kijelzőn ebben az esetben használható lenne a böngésző, Total Commander, betűk olvashatók lennének, 3 méter távolságból?

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Aktív témák