Hirdetés

Aktív témák

  • kugyu21

    senior tag

    válasz Skynet258 #13858 üzenetére

    "Ezen kívül az eltérő Nikon-Canon színvilág is fontos lehet (nálam ez volt az egyik ok a Nikon mellett)."
    Ha már a Nikon színvilágáról esett szó:
    Egy elég nagytudású Pentax kompaktról (Optio 550) upgrade-ltem fel egy D5000-re.
    Hosszú vajúdás eredménye volt a választás, megfogdostam megtetszett, és a 18-105 (ma még nem cserélhető obis gépként használom) objektiv is a Nikon felé húzott.
    Az első nyaralás alkalmával készült nagyobb mennyiségű kép átnézésekor tünt fel, hogy a Nikon színvilága nem egészen olyan mint a régi kompaktomé és hát... nem a pozitív irányba.
    A gépet 90%-ban P&S esemény fotozásra, dokumentálásra használom, a későbbi RAW konvertálás és "labormunka" jelentős időigénye miatt, a képeket JPEG-ben tárolva (ráadásul elhangzott itt a fórumon, hogy a gép jpeg motorja jobb mint ha késöbb szoftveresen fordítom át), ezért ezt az utat nem szívesen választanám.
    Tehát a kérdésem, hogy a gép beállításaiban van-e lehetőség arra, hogy a (szerintem) túlsaturált pirosokból és sárgákból visszavéve, számomra kellemesebb színvilágot érhessek el, illetve hogy a már elkészült jpeg képeket egyszerűen, lehetőleg kötegelve korrigálhassam?
    A másik nagyon zavaró dolog számomra, hogy a kisebb mélységélesség miatt (bár ezt próbáltam azzal kompenzálni, hogy ha lehetett az alapbeállítás A mód F11 volt) az alakok annyira élesen elválnak a háttértől, mintha másik képről lennének odamásolva (és ezt a fotóimat megnéző barátok is észrevételezték).
    Lehetséges-e a problémáimon egyszerűen segíteni vagy, bár nagyon megszerettem a gépet, mégis másik márka felé kell nézelődnöm?
    Előre is köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák