LG CX OLED tévé a középkategóriából

Villámteszteltük az új webOS rendszerrel felszerelt 4K HDR televíziót.

LG CX

Most már biztos, hogy az LG jó lóra tett, amikor öt évvel ezelőtt nagy kockázatot vállalva úgy határozott, hogy minden riválisától eltérően nem dobja sutba az OLED képalkotási technológiát a tévés szegmensben. Az idő a dél-koreai holdingot igazolta, hiszen a prémium kategóriát meghódította ez az eljárás, és ma már több mint 15 másik cégnek szállít paneleket a vállalat, kiélvezve a monopólium minden előnyét.

LG CX
LG CX [+]

Nem túl meglepő módon az LG mindenki másnál több OLED szériát kínált az elmúlt években, és ezen a szokásukon 2020-ban sem változtattak. A belépőszintet szokás szerint a BX sorozat képviseli idén is, de lesz új, WX sorozatú tapétatévé, újdonság az alapvetően falra lógatásra tervezett GX széria, a CX pedig a középkategória képviselője. Ez utóbbi sorozat egy példányát vehettük közelebbről is szemügyre az LG főhadiszállásán, ahol jó pár órát tölthettünk el a társaságában. Lássuk, hogy milyen lett!

Dizájn: semmi új

Őszinték leszünk, a CX semmilyen olyan újdonságot nem mutat fel formatervezési téren, amit ne láttunk volna már korábban LG OLED televíziótól. Az enyhén döntött szürke talp ismerős régről, és a keskeny, alig egy centiméteres káva, valamint az ultravékony készülékház sem okoz meglepetést. Mindez egyébként nem jelenti azt, hogy a tévé ne nézne ki jól, legalábbis nekünk továbbra is kifejezetten tetszik ez a visszafogott vonal, aminek köszönhetően a termék harmonikusan beilleszthető bármilyen belső térbe.

[+]

A talp kialakítása miatt a forgatásról le kell mondani, viszont a falra szabványos VESA konzol segítségével egyszerűen felakasztható. A ki- és bemeneteket ezúttal is a hátlapon helyzeték el a hagyományoknak megfelelően. Található itt négy darab HDMI 2.1 (az egyik eARC támogatású), illetve három USB 2.0 mellett egy-egy Ethernet, optikai digitális audió és fejhallgató csatlakozó, valamint a fizetős műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot sem hiányzik.


[+]

Főbb paraméterek
LG OLED65CX3LA
Panel 10 bites WRGB OLED panel (40-120 Hz)
Háttérvilágítás -
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
HDR támogatás HDR 10, HLG, Dolby Vision
Input lag 15,6 ms
Maximális fényerő 900 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Eco, Élénk, Eredeti, Filmmaker, HDR hatás, IFS szakértői sötét szoba, ISF szakértői világos szoba, Játék, Sport, Színház
Hangbeállítások AI Hang Pró, Eredeti, Színház, Tiszta Hang IV, Sport, Zene, Játék
Hangrendszer 2.2 csatornás, 40 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 4 db HDMI 2.1, 3 db USB 2.0, optikai digitális audió, 3,5 mm analóg audió, Ethernet, CI+ slot
Extrák Alpha9 képfeldolgozó processzor, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS 5.0 okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító támogatása, hangalapú keresés, kislexikon, Miracast, Intel Widi, AirPlay 2 támogatás, médialejátszó, HDR, HDR konverzió, FreeSync és G-Sync támogatás
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 136 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret Talppal: 144,7 x 86,1 x 25,1 cm
Talp nélkül: 144,7 x 83 x 4,5cm
Tömeg Talppal: 24,9
Talp nélkül: 23,9 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja OLED65CX3LA
Fogyasztói ár 820 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés