Hirdetés

LG 84LM960V: az első UHD tévé tesztünk!

3D és médialejátszó

Passzív 3D

Hirdetés

Ha 3D és LG, akkor csak a passzív polarizációs technológia jöhet szóba, így e készülék is ezt a fajta képalkotási eljárást használja. A márka más modelljeihez hasonlóan itt is meglehetősen nagy szabadsága nyílik a felhasználónak arra, hogy a 3D képet leginkább ízléséhez igazítsa. Egy-egy 20 fokozatú skálán állítható be a mozgó objektumok és a háttér közötti távolságot befolyásoló 3D mélység, illetve 3D nézőpont, amivel közelíteni vagy távolítani lehet a térhatású képeket.


Aki nem akarna ilyesmivel vacakolni, az még mindig választhat az előzetes beállítások – normál, sport, mozi, extrém – közül. Meg kell még említeni a 3D korrekció funkciót, amelynek aktiválásával váltogatni lehet, hogy az egyes képkockák melyik szembe jussanak, ami a gyártó ígérete szerint orvosolhatja az esetlegesen fellépő szédülést. Mivel nálunk egyébként sem jelentkezett semmilyen tünet, így nem tudjuk megmondani, hogy ez valóban ér-e valamit.

A passzív eljárásnak kétségtelen előnyei mellett, mint például a kényelmesen hordható, könnyű és olcsó szemüveg, megvannak a hátrányai is. A betekintési szög például függőlegesen nagyon alacsony, hamar szétcsúszik a kép, ha magasabbról vagy alacsonyabbról nézi valaki a kijelzőt. Viszont az UHD-nak köszönhetően megfelelő tartalmak esetén már biztosított a 3D videók Full HD felbontású megjelenítése. Működik a konverzió is, azaz a készülék képes a kétdimenziós anyagokból térhatásút varázsolni. Persze a végeredmény sosem lesz olyan, mint egy eredetileg is 3D-ben rögzített anyag esetén, de bizonyos típusú tartalmak, így például természetfilmek, animációs alkotások vagy statikus hátterű műsorok esetén beválhat.

Médialejátszó

A termékbe a vállalat más tavalyi termékeinél már megismert látványos, felhasználóbarát médialejátszóját integrálták. Ennek legnagyobb hiánya, hogy lejátszási listák létrehozását nem teszi lehetővé, így az egymás után lejátszani kívánt médiafájlokat előzőleg számítógépen kell külön mappába rendezni. Ezenkívül apróbb gondok akadtak a formátumtámogatással, hiszen a képeknél mindössze a JPG kiterjesztésű állományok jöhetnek szóba, a videóknál pedig a tesztcsomagunk M2TS fájljával vannak problémái, egészen pontosan nem ismerte fel, a Killa_sample-t pedig nem volt hajlandó lejátszani. A zeneszámokkal viszont minden rendben van, az MP3 és a WMA mellett még a veszteségmentesen tömörített FLAC is gond nélkül megszólalt.


A fentieket leszámítva sok mindenbe nem lehet belekötni. A kezelőfelület amellett, hogy jól néz ki, könnyen kezelhető, logikus felépítésű. A videók minőségére egy rossz szót se szólhatunk, a támogatott filmeket zajosodás, akadozás és a színek szétesése nélkül jelenítette meg. Ráadásul menet közben közvetlenül elérhetőek a kép- és hangbeállítások, így ezekhez nem kell a rendszermenüig elbóklászni.

Az ID3 tagek kezelésére képes, viszont az az alkalmazás hiányzik belőle, amely lehetővé teszi különféle egyéb kiegészítő információk leszívását netes adatbázisból. Emellett fotók fájljaiba kódolt EXIF adatok, azaz, hogy milyen géppel, milyen beállítások mellett készült a fénykép stb., feldolgozását sem biztosítja. A külső feliratok ellenben nem állítják akadályok elé, ráadásul a karakterek mérete, színe is pozíciója is megváltoztatható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés