Hirdetés

LG 84LM960V: az első UHD tévé tesztünk!

Hirdetés

Okos kezelés

Mivel alapvetően egy 2012-es termékről van szó, így szoftvere is tavalyi, azaz az idei modellekbe bekerülő, némiképp átszabott grafikus kezelőfelületet el lehet felejteni. Ez annyira nem nagy probléma egyelőre, hiszen a vállalat a GUI totális átalakítását úgyis csak az év második felére ígéri. Az itt is alkalmazott LG-féle smart rendszer egyébként eltérően a legtöbb konkurenstől, nem csupán az internetes tartalmakat takarja. Sokkal inkább egy olyan összetett megoldás, ahonnan minden egyes funkció, menüpont és paraméter elérhető.


Tehát amellett, hogy elindítható a böngésző és az appok, bejárat nyílik a 3D Worldbe, a cég saját 3D tartalomszolgáltatásába, el lehet babrálni a hálózattal, a csatlakoztatott eszközökkel, a rendszerbeállításokkal, kinyitható a digitális tévéújság, levezényelhető a csatornakeresésés, aktiválhatóak az extrák, valamint elérhető a médialejátszó is. Bár elsőre a smart rendszer kicsit zsúfoltnak tűnhet, igen hamar bele lehet jönni a kezelésébe köszönhetően a logikus felépítésnek és a funkciójukat világosan jelző ikonoknak.

A rendszerbeállításokhoz egyébként meghagyták az évek óta csiszolgatott, jól bevált menürendszert, amiből az egyes funkciók, paraméterek mellől a rövid, olykor képekkel is megtámogatott magyarázó leírás sem hiányzik. A gyorsmenüt sem spórolták ki belőle, ennek előhívásával azonnal módosíthatóak a legfontosabb kép- és hangbeálltások, nem kell ezekhez a rendszermenüben kotorászni.

Távvezérlők

A helyszínen egy régebbi típusú távvezérlővel találkoztunk, de egy kis nyomozással kiderült, hogy a termék mellé a többi tavalyi modelleknél megismert kiegészítőt csomagolják. Ezt már próbáltuk korábban, így tanúsíthatjuk, hogy fogása kényelmes, a gombok eltérő méretének és formájának köszönhetően kezelése hamar megtanulható. A funkciógombok száma is megfelelő, minden fontosabb menüpont elérhető innen közvetlenül. Egyedül a háttérvilágítás hiánya róható fel hiányosságként, ami azért egy ilyen árú televízió esetében talán belefért volna.

Emellett természetesen ott pihen a dobozban a vállalat exkluzív, mozgásérzékeny távvezérlője, a Magic Remote is. Ez leginkább egy Wii kontrollerre emlékeztet, és egészen jól használható. Kár, hogy nem az idei változattal együtt csomagolják a tévét, mert bár a 2012-es is teljesen rendben van, az új egy fokkal jobbnak és szebbnek tűnik, ráadásul az már a hanggal történő vezérlést is támogatja.

A tv képes együttműködni az USB-n keresztül csatlakoztatott egérrel és billentyűzettel, ami igen jól jöhet a böngészés vagy az alkalmazásokkal való bíbelődés során. Emellett az eszköz egy ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével irányítható iOS vagy Android operációs rendszert használó okostelefonról vagy tabletről is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés