Hirdetés

LG 84LM960V: az első UHD tévé tesztünk!

Hirdetés

Értékelés

A megszokott értékelési paramétereket e modell esetében el kellett felejtenünk. A 84LM960V ugyanis semmilyen tekintetben nem nevezhető "hagyományos" darabnak; mérete, felbontása és ára is mérföldekre van az átlagos, hétköznapi televízióktól. Ha a Bang & Olufsen tévéről azt írtuk, hogy felesleges patikamérlegre tenni tudását, funkcióit és árát, akkor ez erre a készülékre hatványozottan igaz. Hatmillió forintot nyilván csak az fog kiadni egy televízióért, akinek fontos az valamilyen okból, hogy egy ilyen progresszív, innovatív, státusszimbólumként is funkcionáló készüléket tudjon a birtokában.

De ehhez persze elengedhetetlenül szükséges az is, hogy maga a modell ne csak árában legyen felsőkategóriás. Az UHD felbontást még egyszer nem fogjuk méltatni, de a képminőséget igen: épkézláb beállítások mellett a természetes színvilágnak és a hibák hiányának köszönhetően csak jót lehet mondani róla. A megszólalás legnagyobb erőssége, hogy problémák nem jelentkeztek, de azért a szokásosnál komolyabb hangrendszer ide vagy oda, e tévé mellé dukál egy "rendes" audioszett is. A smart rendszer remekül használható, az extrák egészen hasznosak, a böngésző kellemesen gyors, és az alkalmazások között is akadnak használható, valódi pluszt jelentő darabok.

A Magic Remote távvezérlővel, egér-, klaviatúra-, tablet- és okostelefon-támogatással megspékelt irányítás minden dicséretet megérdemel, a grafikus kezelőfelület is teljesen rendben van. A rendszer maga kellően sebes és stabil, nem omlott össze, nem produkált idegesítő fagyásokat. A dizájn a vékony, ezüst színű kávával és a fura alakú krómozott talppal nagyon jól sikerült, ez a minimalista formatervezési vonal teljesen jól illik ehhez a jövőbe mutató televízióhoz. Mindent összevetve: akinek nem okoz gondot kiköhögni hatmillió forintot egy tévéért, annak nem kell haboznia; nekünk nagyon tetszett.


LG 84LM960V UHD 3D smart tévé

elefant

Az LG 84LM960V UHD tévét az LG magyarországi képviselete és a Euronics bocsátotta rendelkezésünkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés