Hirdetés
- Színes-szagos Radeont kotyvasztott a Yeston
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Dell notebook topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Canbet
csendes tag
jó cucc,
-
Kökin volt még 4 db tv xbox 360 promocióban, megvettem.
Viszont a hírdetett 660s már nem volt és csak 669s-t tudtam venni (ez fehér színű a másik pedig fekete). Ez így 289.000 Ft volt.
Az xboxot és hozzá járó játékot már el is adtam, így 245e ft-ban állt meg a tv ami szerintem rendben van, a legolcsóbb webshop helyen 255e a tv.
Kaptam még hozzá 10db 3db szemüveget meg persze 5 év garanciát.Este kipróbálom, a régi tv-met és a monitoromat meg felteszem valami portálra.
-
BloodRay
veterán
-
Hát szerintem nagy lesz, de több ok miatt döntöttem e típus mellett.
1, ha elköltözöm otthonról akkor már a saját lakásba is tudok vinni egy jó tv-t
2, amúgy is monitort akartam venni (egy jobb fajta DELL 80e ft körül van)
3, a tv mellé az euronicsban most slim xbox 360at adnak PES 2012 játékkal és 5 év garanciával (azért ez sem mindegy)A tv vásárlás után elfogom tudni adni a 22"es monitoromat, 26" tv-met és a tv-hez kapott xbox 360at és pes 2012-t.
Így azért elég jól kifogok jönni a vásárlásból és nem fog érdeklni hogy közel van kicsit a tvgondolom így érthető
-
Nekem nagyon tetszenek ezek az új lg tévék, én egy 42lm660s-t fogok venni ezzel kiváltva a monitor cserét is
-
Helmoras
őstag
Na így már értem, csak úgy látszik nem vagyunk egy szinten ( én lentebb ) IQ-ban és azért nem értem meg pár szóból amire te gondolsz
... (több könyvet kéne olvasnom :S)
Nincs úgy bajom nekem a 3D-vel csak nekem nem hoz annyi többletet mint amennyi többlet pézt bele kell fektetni :S
-
dezz
nagyúr
Nem mindenáron és nem feltétlen vitázni, csak vitatkozni, eszmét cserélni. Megtudni, hogy mi motivált arra, hogy leírd, amit írtál.
A 3D-ben szerintem csak egy tényező a "szépség", fontosabb, hogy a hétköznapi életünket is térben éljük, nem síkban. Jóval több információ van egy térhatású képben, mint egy síkban. És nem utolsó sorban megfelelő képminőség mellett eléggé olyan érzetet ad, mintha valóban ott lenne az ember a virtuáls térben, sokkal jobban bele tudja élni magát (ez mondjuk egy harci játéknál nem feltétlen pozitív, nem is szeretem az átlag FPS-eket).
A konformizmus nem csak egyszerűen alkalmazkodás, hanem "beállás a sorba", a többségi álláspont átvétele az egyéni meggyőződés helyett. Amit írtál ("eddig engem a 3d-s mizéria nem fogott meg") azt sugallja, hogy te itt kimondottan nonkonformista álláspontot képviselsz. Az én válaszom erre pedig az volt, hogy élvezni a stereo-3D-t nem feltétlen beállás a sorba, engedés a "parasztvakításnak" és más efféle.
Az egy másik dolog, hogy most eléggé nyomják a gyártók, mert most ért oda a techika, hogy ezt a korábbiaknál élvezhetőbb formában és tömegesen elérhetővé lehet tenni (és egy átmeneti ideig ártöbblet is kérhető érte). Viszont szerintem kicsit infantilis ez a nagy ágálás ellene, amit sokan csinálnak (miközben a nagy részük sosem próbálta, vagy próbált valamit, de az nem volt jó és azt hiszi, ennyi az egész, stb.).
(#53) Flashget: Google->"3D Vision", "HD3D", "iz3D"? Na jó, segítek! Háromféle stereo-3D driverről tudok: iZ3D, TriDef 3D (ezek gyártófüggetlenek [bár a másodikat az AMD beépítette a HD3D csomagjába]) és az Nvidia-féle 3D Vision. Az első kettő támogatja a 3DTV-ket is (aktív és passzív is), a harmadik lehet, hogy csak a kimondottan 3D Vision kompatibilis 3D monitorokat. (Régebben annál is szélesebb körű volt a megjelenítők támogatása, de pár éve nem próbáltam.)
Tehát, akkor a válasz: azok a játékok, amiket ezek (legalább is az első kettő) támogatnak.
Az iZ3D által támogatott játékok listája
Az AMD HD3D/TriDef 3D által támogatott játékok listája
Az Nvidia 3D Vision által támogatott játékok listája
(#54) Cingáriusz: Ha kicsit körülnézel, más gyártóknál is ilyesmi árban vannak az aktuális csúcsmodellek.
-
Dugja fel ennyiért magának az LG!
Veszek inkább 250-ért egy FullHD-s projektort, ami sokkal nagyobb vizuális élményt nyújt -
Helmoras
őstag
Úgy érzem mintha mindenáron vitázni szeretnél, egy fórumon nyilván mindenki saját véleményt ír le hacsak nem emeli ki hogy ő ennek és ennek a cégnek / embercsoportnak a képviselője.
Látom a 3D-t nincs semmi fizikális problémám, egyszerűen, én nem szeretem láttam már 3D ben futó játékot, többnyire multiplayer játékokkal játszom ahol a 3D-"szépsége" inkább hátrány mind a látványban mind a hardverek anyagi vonzatában amik szükségesek a meghajtásához.
"El akarod kerülni a konformizmus látszatát... " Ezt meg újfent nem tudom jelen helyzetben értelmezni...
"Elakarnám kerülni az ""alkalmazkodás"" látszatát? nem értem
-
dezz
nagyúr
Az első "3D" nem a térhatást jelentette, hanem ami 3D világban játszódik, 3D koordináta-adatokkal dolgozva. Így szinte bármelyik DirectX-es játék stereo-3D-síthető a megfelelő stereo-3D driverrel (Nvidiánál a 3D Vision, AMD-nél HD3D vagy iZ3D), ami beépülve a DirectX és a videókártya drivere közé, átveszi a 3D koordináta-adatokat és egy helyett két nézetre számoltatja ki a képet.
Először még a '90-es években játszottam így, CRT-vel + shutter szemüveggel. (Eleinte még csak néhány eleve stereo-3D játék volt, aztán később jött a fenti driveres megoldás.) Utoljára néhány éve, mert 10 éve nem sokat játszottam, és 60 Hz-es LCD-vel nem is igazán használható a szemüveg. Viszont egy passzív 3D-set szívesen kipróbálnék.
Evidens, de azért leírom: térhatással szinte teljesen olyan, mintha az ember tényleg ott lenne a játék terében, sokkal valósághűbb élmény. Már szinte ijesztő, ha valaki nincs hozzászokva.
(Ez is evidens, de ha valaki ennyire nem ismerné a 3D-t: nem a képernyőből "kilógó" dolgok a lényeg [én ezt nem is szeretem]! A dolog lényege, hogy a képernyő lényegében egy ablak szerepét tölti itt be, ami egy akármekkora térre "nyílik". Az ember szinte be tudna mászni.)
(#50) Helmoras: Ez azért egyértelműbb lett volna, ha hozzáteszed, hogy "számomra", vagy ilyesmi. És nem, a "látom" ehhez nem elég.
Általában azok ágálnak a 3D ellene a legjobban, akik valmilyen szem- vagy látási probléma miatt egyátalán nem tudják élvezni a stereo-3D-t.
El tudnád mondani, miért nem tartasz rá igényt? Miért jó szigorúan síkban játszani, ami valójában 3D-ben játszódik?
"eddig engem a 3d-s mizéria nem fogott meg"
Ahamm, szóval innen fúj a szél!
El akarod kerülni a konformizmus látszatát... És ez fontosabb, mint maga a lényeg, tehát a térhatás kihasználása. Nos, engem (és sokakat, akik ezt a témát már nagyon régen ismerik) sem a mostani 3D mizéria fogott meg... Én egyszerűen csak örülök, hogy ez a dolog elérhetőbbé és általánosabbá vált.
-
Helmoras
őstag
Abszolút a saját nevemben beszélek, mégis ki máséban beszélnék.
Nem vágom mire keresnék kifogást, leírtam egy véleményt csupán. Nem próbáltam még gyárilag 3d-re tervezett játékkal játszani, mert nem tartok rá igényt.Csak azt próbáltam közölni a hozzászólással, hogy eddig engem a 3d-s mizéria nem fogott meg és most látok egy számomra értelmes felhasználási módot ebben a technológiában.
-
dezz
nagyúr
Hamarosan kapható lesz az LG nagy (55", ha jól emlékszem) OLED TV-je, 9k USD-ért az is csak 1080p-s (natív)... Szóval, várhatunk a 4K-sakra az 1080p-s 3D-hez. (Már passzív rendszerben. Lehet, hamarabb jön be a 200 Hz-es aktív...)
(#47) Helmoras: 1. Úgy vettem, csak a saját nevedben beszélsz, amiből arra következtettem, hogy valamilyen fiziológiai problémád lehet vele...
2. Úgy vélem, nem úgy van, ahogy írod. Szerintem csak kifogásokat keresel.
3. Én speciel a 3D-s játékok 2D-ben játszását tartom értelmetlennek... Próbáltad egyszer is 3D-ben?
-
Helmoras
őstag
Nem nagyon értem a hozzászólást, kicsit fejtsd ki jobban, konkrétan az elenyésző 3d-s tartalom végett sem tartom jónak a 3d-,t a minősége is ezeknek a filmeknek szintén elég gyatra, vagy csak butyuta effectekkel pakolják tele, a játékoknál pedig nincs rá igényem, ezért irtam hogy csak ezt a fajta felhasználását látom értelmesnek.
-
neduddki
nagyúr
HI!
/mindgyart leszakad az eg, de kimondom/ teccik ez a design:- )
udv
neduddki
-
Márton
nagyúr
"Fejlesztett passzív 3D"
Picit részletesebben? -
Helmoras
őstag
Kicsit utánalestem, a Sony-nak van már ilyen megjelenítője, lényegében a 3D-s képet kétfelé kapja az egyiket (csökkentett felbontással és vagy lépkockacsökkentéssel) az egyik szemüvegre küldi a másikat pedig a másikra, ezt az egy értelmes felhasználási módját látom a 3D-s tévéknek...persze ez elég vékony réteget érint csak :S
-
V.T.CS.
senior tag
jövőre meg ez lesz elavult.
parasztvakítás.
aki a tv-jével gizdul az megérdemli hogy minden évben vegyen újat.
pedig lehet inkább gyógyszerre kéne költenie. -
Recon666
Közösségépítő
Evvel a vékony kerettel nagyon szépen néz ki.
-
Flashget
félisten
az LG az ezévi modelljeihez megvette már a DTS licenszt?
-
Spancho
senior tag
Régebben láttam valamelyik műsorban ,hogy már van ilyen.
Ha a tv baloldaláról néztük valami természet film ment ,ha jobb oldalról akkor meg valami egészen más.
Gondolom itt szemüveg is kell ,meg csak játékok alatt működik szóval még gyerekcipős ez is ,de pár év múlva egész jó lehetAmi nekem tetszene azt 1-2 tv-n láttam még csak.
A tv hátulján van 1-1 oldalt 1-1 led sor ami azt hiszem hogy a hangok vagy a kép színétől függően háttér világítást ad pl falra szerelve nagyon jól néz ki. (esetleg sötét szobában nem is roncsolja a tv annyira a szemet mert ad egy kis + fényt.
(meg is van a neve) Ambilight -
Donvit078
tag
Hát ennek de szar a képe...
-
M107
addikt
A név miatt nem kéne, mert utálom a márkát. (nem az üdítőt, hanem az LG-t)
4000000 Millióan a kb 9900000 emberből amiből lejön 3250000 millió gyermek s öreg ember.
szegény kajára is alig van pénz nem még ilyen Tv-re (Okos) apropó beszélni tud ?
-mert akkor nem okosViccet félre téve Mo-n magas ára is olyan 120 000 Ft olcsóbban vinné a felső (nem tízezer mára csak 2000)
-
BloodRay
veterán
Tényleg nagyon durva... sötétebb résznél nem is látszik.
A másik meg, hogy ha ennyire zavar nézd inkább az LM960-as modellt, aminek egyáltalán nincs ilyen fekete kerete.
A teszthez -> Nem valós 100, hanem 200Hz-es ez a modell már. Pont ez a fő különbség az LM660-as szériához képest.
-
Helmoras
őstag
Ezt a dual TV dolgot szívesen meglesném hogy működik
-
wolfman
veterán
ugyan ez a design mindenféle csillivilli netes szarság nélkül és jók is lennének
-
Hege1234
addikt
nemsokára itt a 4K nevetségesen alacsonyan lesz ezeknek az áruk
-
xakta
tag
válasz
Mr President #23 üzenetére
De kéne , csak az árcédula ....
-
Mr President
senior tag
Gyönyörű ez a tv. De a 470k az mocskosul sok, nemcsak ezért de akármelyik tv-ért. Majd ha lemegy 200ra vagy alá, akkor lesz jó vétel
-
Dexar007
veterán
Kár, hogy ilyen kicsi.
-
dezz
nagyúr
"Betekintési szög kb. 165°/165°"
Ez most hogy? Szemre?
A gyártók ezt az adatot TN panelek esetén 5:1, más panelek esetén 10:1 kontrasztarány mellett adják meg. Újabb IPS-eknél jellemzően 178°/178° jön ki így. (A fenti adat viszont a TN-ek így módon megadott szögeivel tenné hasonlatossá, ami persze nem állja meg a helyét.)
Megjegyzem, én a jobban felszerelt tesztoldalak helyében rég általánossá tettem volna a legalább 50:1 melletti méricskélést.
-
dezz
nagyúr
"Kontraszt 61
Háttérmegvilágítás 54
Fényerő 50"Hmm, mennyi a default (100%) Kontraszt? Gondolom, nem 61, azért kérdezem. Ahhoz képest feljebb a lejjebb lett állítva?
Lejjebb ugye nagyon nem kellene állítni, mert az LCD-TV-ken tulajdonképpen egy digitális (képtartalmat befolyásoló) fényerő csökkentés, a (háttérvilágítás által meghatározott) feketeszint változása nélkül, kontrasztaránycsökkentéssel. Más szóval, előnyösebb a kontrasztot 100%-on (ez nem feltétlen a maximum) hagyni és a háttérvilágítást csökkenteni, amíg lehet. És ha még így is túl fényes a kép, csak akkor nyúlni a Kontraszthoz. (Hiszen az LCD eleve jóval gyengébb natív kontrasztarányban és feketében [local dimming ide vagy oda] pl. a plazmánál, ezt nem érdemes tovább rontani.)
"Valósághű Mozi 24p: Be, minden más: Ki"
Itt azért meg kellene jegyezni: mozifilmekhez! Máshoz, különösen pl. sporthoz nagyon is fontos és hasznos a 100Hz, azaz a mozgás-interpoláció!!!
-
h-yle
addikt
Elvileg Ő lenne a célcsoportja, csak hamvábaholt vergődés az egész. 3-4 év múlva röhögve fogunk visszagondolni ezekre a viccnek is rossz rendszerekre.
Vagy mindent streamelni fogunk, vagy lesz egy értelmes dedikált doboz ami együttműködik a tablettel/notebookkal/telefonnal.
-
lujó55
addikt
Jól néz ki.
Viszont van benne egy csomó olyan fícsör ami nekem nem kéne. Ezért nem is lennék hajlandó a felárat megfizetni érte. -
tigipuf
senior tag
Az meg meg is érdemli aki a fullos modellt veszi meg rögtön a piacra való bevezetésnél
(vagy van pénze).
320-350-ért per pillanat megkapod 90% ugyanezt a tudást jelenleg is,(talán a dizájn,káva talp) kicsit más.
Hirtelen csak egy példa:[link] -
Ribi
nagyúr
1.jpg képen csak 1 picit rajzolták vékonyabbra a keretet (ráhúzták a képet) mint valójában
Dolgozik a marketinges csapat. -
hű de szép
,de ennyiért biztos nem venném meg
-
Tutu7030
veterán
Az lg még mindig nem tudta megoldani, hogy epg közben látható maradjon az éppen nézett műsor?
-
nbg
senior tag
Na, majd ha ezt a panelt es hazat aruljak majd mindenfele sajat, korlatozott funkcionalitasu szir-szar helyett integralt xbmc-vel, ami ugye full ingyenes es jol mukodik, majd akkor elgondolkodom rajta... Addig marad a popec paneles, marhara-nem-okos tv plusz celhardver kombo.
-
Locutus
veterán
Néztem boltban én is, de kifejezetten kiábrándító volt a 8mm-es fekete gyászkeret működés közben.
Tökéletesen lerombolja a "keret nélküli" marketing bullshitet. Még a PR fotók is átverések így. -
Dagidög
senior tag
Gyönyörű ez a borderless dizájn, majd ha korrektebb árakon mennek, akkor tuti benevezek egyre (tehát 5 év múlva
). Azért kipróbálnám, hogy a káva hiánya milyen hatást kelt filmnézés közben, azt se tudom elképzelni, hogy negatív, vagy pozitív irányban befolyásolja az élményt, a 3D-nek viszont biztos jót tesz.
-
Retekegér
MODERÁTOR
A kinézete tényleg ütős, de akkora felárat nem ér.
-
maross
nagyúr
Meg harom ev, es az also reszet is eltunteti + uvegbol lesz a talpa.
szerk: amugy isteni jol nez ki, elfogadnam
-
Unbaised-Ben
senior tag
válasz
ironthehorse #1 üzenetére
jó cucc, elfogadnék ilyet, de venni eszembe se jutna
-
ironthehorse
csendes tag
szép tévé, de idén az új modellek kurva drágák lettek lg-nél és samunál is, kiváncsi vagyok, mi sül ki belőle, piac még tele van a tavalyi bőven jó modellekkel, aki nem akar a keret nélküliséggel szórakozni, 3 kiló alatt bőven kap ilyen tudású tévét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Számos újítást kaptunk: ráncfelvarrt Smart TV rendszer, fejlesztett 3D képességek, mozgásérzékelős távvezérlő.
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest