Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jamez
senior tag
Nálam most lesz az áttörés. Lecserélem a régi 50kilós crt tv.
-
iviivi75
tag
válasz
djculture #30 üzenetére
ja,ja csak ott megis fizetnek itt meg kiszurják szemed ,minimálbérrel.
11 000 ft blu ray 3D vel meg hogy hát az uj technologia,nagy bullsit az egész nyugaton joval olcsobban megtudod venni,itt meg csak lenyuznak ujabb rokabört pfhh,
Kérdem én 4k ilyen árak melett ki fog venni, M.O elöbb utobb azis bejön hozzánk,csak épp irracionális ára miat lofing se fogja venni,röhely.
-
xysdrtz
tag
2016-ig nincs értelme ilyet venni
-
dezz
nagyúr
válasz
Csabroncka #40 üzenetére
4K 20"-en 40 centiről minden pixel látható. 60 centiről még látható a különbség 2K és 4K között.
-
dezz
nagyúr
Van egy hatalmas félreértés a nézési távolságokat illetően! Ezeket a távolságokat a fizikai pixelméret alapján határozták meg. Tehát, hogy egy átlagosan jó szemű egyén milyen távolságból látja az egyes pixeleket. De ez teljesen felesleges, mert egy adott felbontású film élessége szándékosan (az aliasing hatások [recés élek, sűrű csíkok villódzása, stb.] elkerülése érdekében) messze elmarad pl. az azonos felbontású PC-s desktop élességétől, ahol 1-pixeles vonalak és egyéb efféle, "végletesen éles" képi elemek vannak.
A természetes, optikai "anti-aliasinget" figyelembe véve a 4K filmek képe olyan éles (jó esetben), ami megfelel pl. a PC-s desktopnak élességben...
Egy példa (saját tapasztalat): 42"-esen 1,8m-ről szép éles a PC-s desktop, de a (Full-HD) filmek képe ehhez képest látványosan életlenebb. És tehát a 4K filmek képe lesz olyan éles, ami megfelel az elsőnek élességben! Azaz, a pixelméret alapján Full-HD-ra ajánlott felbontás valójában a 4K-hoz illik igazán...
Sajnos most nincs időm ezt egy blog posztban részletesebben kifejteni, képekkel alátámasztva, de szerintem akinek van némi sütnivalója, ennyiből is érti.
-
cekkk
veterán
Én az áttörést annak tekintem ha minden napi életben kitudom használni az adott eszközt.
Mondjuk tudok nézni sporteseménykéket sorozatokat, filmeket stb és ettől viszont még nagyon messze vagyunk mert talán 34 olyan csatorna ami 3D tartalmat sugároz?
Lehet itt vannak a tv-k amik képesek megjeleníteni, de tartalom szerintem édes kevés van. -
bteebi
veterán
"2013 lehet az UHD tévék áttörésének éve"
Pontosan! Lehet. Ha nem 2013, akkor majd talán 2014, ha az se, akkor 2015, ha az se... Mindenesetre én nem hinném, hogy ilyen hirtelen, idén meglenne az áttörés. Amíg nincs megfelelő minőségű műsorforrás, addig nem lesz áttörés se. Szerintem.
Amúgy nekem inkább kellene OLED, mint UHD. Persze a kettő együtt még jobb lenne
.
-
vinibali
őstag
mire indul az UHD már hurka is lesz és indul az OLED
-
-
djculture
félisten
válasz
Jim Tonic #28 üzenetére
Az a helyzet a mai netes világban a hbo-n menő 2 éves filmeket már csak az újszülött nem látta
(Most abban ne menjünk bele hogy csúnya dolog az ilyesmi meg egyéb közhelyek de akkor is ez van) A másikat nem tudom de ott is ilyen 2 éves filmek nézhetők meg akkor felejtős. Normálisabb országokban mozis filmeket lehet némi kessért premierben nézni full hd felbontásban.
-
julius666
addikt
Szvsz 3D az képmérettől függetlenül nem rossz dolog, de ízlések és pofonok.
UHD viszont monitorra jöhetne már kurvára, ott szerintem még kereslet is lenne rá. Nekem pl. a fullHD gecire kevés. Kész röhej, hogy nagyobb felbontású egy mobil jóformán mint egy 24 colos desktop monitor.
-
djculture
félisten
Itthon én még az sd adásnak is örülnék, ha a rengeteg csatornán főműsor időben találnék egy nem idegesítő értelmes műsort. De nem tegnap is tv2-nél nyilatkoztak hogy a tehetség kutató meg reality műsorok a minden és azt kell erőltetni mert azzal lehet keresni ... Én meg már agyidegzsábát kapok ezektől.
-
julius666
addikt
Mondjuk a passzív 3D tévének szerintem van értelme, volt hozzá szerencsém és nekem bejött. Az más kérdés hogy a filmkínálat oda is enyhén szólva gyér, a generált 3D meg az élvezhetetlen és a vicc kategória közötti vékony mezsgyén lavírozik ugye.
Ugyanígy az UHD sem hülyeség, persze csak nagyobb képernyőkre. A magyar átlagos tévéméretek mellett tényleg nincs sok haszna, de nagyobb tévén bizony látni már a pixeleket fullHD esetében. Persze amíg nem hogy filmek, de gyakorlatilag lejátszható formátum sincs rá addig tényleg csak parasztvakítás. Majd 2015-ben esetleg visszatérhetünk a kérdésre.
-
-
xmaas
őstag
válasz
djculture #20 üzenetére
"Úgy baromság ez az egész ahogy van...Gyártók marketingje, dob el ami most van rohanj másik új uhd tv-t venni. Az hogy nincs rá semmi tartalom amivel ki is használhatnád a tudását kit érdekel..."
Latod ebben 100% igazad van rohadtul semmi szukseg a 4 k buzisagra pont mint erre a 3 d vakitasra se rendes klasz tartalom nincs egyik re se de boldog boldogtalan rohan a boltba mindig megvenni konnnyen lehet vakitani az embereket .Hamarosan mar "8 k "felbontas lesz a meno vagy valami mas baromsag elvegre a gyartok azt szeretnek ha 6 havonta cserelne az ember a tv-jet
-
djculture
félisten
Úgy baromság ez az egész ahogy van...Gyártók marketingje, dob el ami most van rohanj másik új uhd tv-t venni. Az hogy nincs rá semmi tartalom amivel ki is használhatnád a tudását kit érdekel...
-
stargazerhu
aktív tag
"sőt egyelőre még nagyon ilyen felbontású filmek sincsenek." Ez magyarul van?
-
micimacko
aktív tag
Mi ma kaptunk 2 hétre egy 84"-os LG 4K-s tv-t tesztelésre. Hát még a Blu-ray anyag is pocsék rajta. Kell ide jó pár év, mire lesz hozzá annyi anyag, hogy megérje beszerezni ilyen tv-t. TV adás? Nagyon messze vagyunk még attól.
-
Mittu88
senior tag
Bocsáss meg, hogy sokallom a 120k-t egy 3D-s tv-ért. Nekem annyit nem ér egy tv sem, ha egy másfélmillás tv-t felajánlanának, hogy megkapom 120k-ért úgy, hogy nem adhatom el, nem kéne.
És nem azért, mert nincs rá pénzem, csak jelenleg számítógépen tv-tunerrel tv-zek, 22"-on és a plusz méret meg a 3D nem ér meg nekem ekkora plusz kiadást.
offoff: Mondjuk így belegondolva elég érdekes kép alakulhat ki rólam azokban, akik megismernek. Techbuziként nokia 6210-esem van, stb. (volt már jó pár tabletem, okostelefonom is, nem jött át a tapogatás) /offoff -
-=RelakS=-
veterán
4k is már az otthoni felhasználás határa szerintem, a 8k meg végképp.
Van valahol egy okosság, hogy a 42"-os fullhd tv-met kb 2m-ről érdemes nézni. Akkor 4k esetén ugyanez ugyebár 84" (213cm), 8K-ban meg már 168" (426cm)... Ez utóbbi felbontás már tényleg csak arra jó, hogy tutira ne láss pixeleket, minden tutira tűéles legyen ... és hogy megint ki lehessen mindent adni újra jó pénzért
Természetesen otthoni felhasználásról beszélek
Azért 42"-os 4K-nak tudnék örülni ... FullHD 21"-ban azért már alakít
-
cekkk
veterán
Ez olyan lesz mint a 3D áttörésének az éve 2010/2011/2012ben?
Bár én tévén nem látom értelmét, monitoron dolgozni közelről igen, vagy projektorral vetített képen mint 100-120 colon, de pont ebbe a 42-50" közötti méretekben nincs jelentősége, mert olyan közelről kellene nézni. -
iviivi75
tag
Tudom nem magyarországra kell itt gondolni kis piac vagyunk,iszonyat drága árakkal,no 3D legalább jobb minöségbe is nézhetö lesz,már akinek lesz erre pénze,.gondolom kezdö szint pár millio körül lesz apro pénz.
Aza baj hogy kelet lévén még mindig hülyének nézik az ember jo ide a sz.r is dvd igaz nem bluray jártam ugy hogy sz.r vhs minöségbe volt képe forgalmazonak kijönni,mig nyugaton a film gyönyörü transzverrel jelent meg erröl ennyit kb müszaki cuccoknál is e van.
Persze vannak kivételek is.
-
Inkább a frekvencián dolgoznának egy kicsit, 24FPS-től akció közben kigúvad az ember szeme...
-
Segal
veterán
válasz
Csabroncka #3 üzenetére
Nagyon rosszul hiszed már 20 colon is mutattak be prototipust.
Idén még nemigazán várható mert a többség csak a legfelső kategóriába indítja de jövőre valóban elkezdhet terjedni főleg ha a Samsung beveszi a G sorozatba a 4k paneleket.
2015-től meg már a középkategóriába is gazdagon elérhető lesz míg a felsőbe már OLED-el párosítva. -
Amíg itt nincs normális anyag 4K-ra addig nincs értelme ilyet venni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A piaci elemzők szerint idén 2,6 millió ilyen televízió találhat gazdára.
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Opel topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Spórolós topik
- Működő digitális idegrendszert kapott a robotkutya
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest