Hirdetés

Teszten a Hisense ULED QLED tévéje

Kipróbáltuk a 4K felbontású, HDR támogatású, Hisense 55U8QF televíziót.

Hang és értékelés

A két darab, egyenként 10 wattos rejtett hangszóróra épülő integrált hangrendszer sajnos nem képes csodákra. A mély hangok gyakorlatilag érzékelhetetlenek, a dinamika nem az igazi, és az összhatás vékony, steril. A hangerőre nem lehet panasz, a tévé képes hangokkal megtölteni egy átlagos méretű szobát. Komolyabb hibákat, zúgást-búgást, sistergést stb. sem tapasztaltunk. De ettől függetlenül azt mondanánk, hogy akinek fontos a jó megszólalás, az ezúttal sem ússza meg egy jobb külső hangrendszer beüzemelését.

[+]

Hirdetés

A készülék megkapta a vállalat virtuális térhatású hangzás technológiáját, ám a surround hangélmény megteremtésére ez sem képes. Az aktiválás mindössze olyan hatással jár, mintha egy kis visszhang effektet engedtek volna rá a hangra. Az előzetesen programozott hangprofilok természetesen nem hiányoznak, amelyek a szokásoknak megfelelően már nevükkel jelzik, hogy milyen típusú tartalmak mellé szánja őket a gyártó. Amennyiben valaki ezek közül egyikkel sem elégedett, az equalizer segítségével ízléséhez szabhatja az arányokat.

Értékelés

Jó ideje figyelemmel kísérjük már a Hisense tevékenységét a tévépiacon, így tudtuk, hogy egy törekvő, nem szolgaian másoló, innovatív cégről van szó, aki megpróbálja a saját útját járni. Ebből fakadóan sokat vártunk az első nálunk megforduló tévéjüktől, és a 55U8QF nem is okozott csalódást. A saját okostévérendszerre épülő kezelés teljesen rendben van, a platform gyors és átlátható, valamint a távirányító is korrekt darab. Az elérhető netes alkalmazások körén még van mit javítani, viszont a meglévő appok futtatása során nem futottunk bele hibákba. Az előre telepített médialejtászó küzd kisebb formátumtámogatási gondokkal, de azért katasztrófáról szó nincs, a legfontosabb szabványok kezelése megoldott.


[+]

A beépített hangrendszertől nem voltunk elájulva, de ezt a jelenlegi tévék nagy többségéről el tudjuk mondani, valamint az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy komoly hibákkal nem találkoztunk. A kép minősége alapvetően rendben van, a kontraszt hatalmas, a fényerő elég a HDR tartalmak normális megjelenítéséhez, és a mozgásmegjelenítés is rendben van. Jelenleg 260 000 forintba kerül, amivel egyértelműen a drágább ilyen méretű, felbontású LED LCD modellek közé tartozik, viszont a tudását, képességeit elnézve ez az ár abszolút indokolt. Mindent összevetve, nekünk tetszett a Hisense 55U8QF televízió.


Hisense 55U8QF 4K QLED LCD tévé

elefant

A Hisense 55U8QF QLED LCD tévét a Hisense magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés