Hirdetés

A BOE bemutatta a világ első, tévékbe szánt AMQLED kijelzőjét

Az 55 hüvelykes, 4K felbontású megjelenítő totálisan egyedinek tűnik, és vetélytársa lehet az OLED és QLED paneleknek.

Hirdetés

A kijelzők fejlesztésével és gyártásával foglalkozó kínai BOE jó ideje kutatja azokat az eljárásokat, amelyek leválthatják a jelenleg uralkodó LCD technológiát. A vállalat jó eredményeket ért el például OLED fronton, és intenzíven kutatták a kvantumpontokban rejlő lehetőségeket is.


(forrás: Pjtime) [+]

Ez utóbbi területen sikerült áttörést elérniük, a konszern ugyanis bejelentette, hogy rendelkeznek egy nagy, alapvetően tévékbe szánt, működőképes AMQLED kijelzővel. A gyártó eddig még sok konkrét technológiai részletet nem árult el panelről, csak annyit tudni, hogy a jelenlegi QLED megjelenítőktől eltérően nincs szükség LED háttérvilágításra, ugyanis a fény magukban a kvantumpontokban keletkezik. Ez annak köszönhető, hogy azok olyan elektrolumineszcens anyagból készültek, amely elektromos áram hatására fényt bocsát ki. A BOE állítása szerint nincs szükség színszűrőkre sem, ami azt feltételezi, hogy a kvantumkristályok eltérő mérete befolyásolja színüket.

Ez persze önmagában kevés lenne az üdvösséghez, de állítólag a színpontosságra, a színtér lefedettségre sem lehet panasz, a kontraszt pedig eléri az 1 000 000:1 értéket. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor kerülhetnek a boltokba az első AMQLED tévék, de mi nagyon várjuk őket!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • BOE

Előzmények

Hirdetés