Hirdetés

2019. március 21., csütörtök

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Ajánlatok az érettségi hetére

Ezen a héten notebookokat, monitorokat és Ryzen processzorok sorát állítottuk össze.

Notebookok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Az USAnotebook kínálata a héten friss és ropogós Dell notebookokkkal bővült, amelyek között komolyabb, munkára és játékhoz is ajánlható gépeket egyaránt találni. Az első kategóriába tartozik például az általunk is többször ajánlott Inspiron 15 5000 széria 5570-es változata, amely 254 990 forintért Core i5-8250U processzorral és alapból 8 GB memóriával érkezik, amelyet az egy szabadon maradó foglalatot felhasználva bővíthetünk tovább.


[+]

Ebben a három év garanciával kínált notebookban alapesetben egy 1 TB-os HDD található, amely SSD-vel is leváltható, de a gép olyan összeállításban is rendelhető, ahol a DVD-író helyére kerül az SSD – aki keveset használja már az optikai meghajtókat, sebesség szempontjából jobban jár egy ilyen cserével. A kijelző feladatát egy 15,6"-es, Full HD felbontással rendelkező panel kapta, amelyet egy Radeon 530 hajt meg, 4 GB saját memóriával. Mindezt magyar kiosztású, háttérvilágítással és numerikus résszel rendelkező billentyűzet egészíti ki, és kapunk ujjlenyomat-olvasót, három USB 3.1 (közülük egy Type-C konnektorral szerelt) portot, egy USB 2.0 csatlakozót, HDMI-t, ac-s WLAN-t, Windows 10 Home operációs rendszert és egy 42 Wh-s akkumulátort is, amivel már el lehet távolodni a konnektortól is.


[+]

Aki esetleg nem érné be a 15,6"-es képernyő kínálta felülettel, az 284 990 forintért egy nagyon hasonló összeállítást kaphat az Inspiron 5770 notebookból, Core i5-8250U-val, 8 GB memóriával, de 17,3"-es, Full HD felbontású képernyővel. A nagyobb gépház annyi extrát kínál, hogy már alapból egy 128 GB-os, M.2 foglalatba kerülő SSD-ből és egy 1 TB-os HDD-ből áll össze a háttértár, amelyet szükség esetén itt is kiegészíthetünk egy plusz SSD-vel az optikai meghajtó helyére szerelve. Ami nem változott viszont, az a Radeon 530, illetve a kiegészítők sora, bár a Type-C konnektorról le kell mondanunk.

Jóval komolyabb, tulajdonképpen már játékra is ajánlható viszont az 509 990 forintos Inspiron 7577, ami egy korábbi generáció tagja, és a Dell valóban gamereket megcélzó egyik terméke, ennek megfelelően egyedinek mondható dizájnt is kapott, hangsúlyos szellőzőkkel, piros betétekkel. Az adott konfigurációban Core i7-7700HQ processzort, 16 GB memóriát, 512 GB-os SSD-t és 1 TB-os HDD-t találunk, míg a kijelző egy 15,6"-es, Full HD felbontást kínáló IPS panelt használ. Grafikus kártyaként egy GeForce GTX 1060-at került bele 6 GB RAM-mal, ami már tényleg használható játékra is. Ezen felül még egy TB3 csatlakozó is van a gépen, tehát szükség esetén eGPU-t is csatlakoztathatunk.


[+]

A szintén hároméves garanciával rendelkező 7577 extrái között megtalálható még a folyadékálló billentyűzet, három USB 3.1 Gen1 port, HDMI kimenet, ujjlenyomat-olvasó és dedikált mélysugárzó is. A 389 x 274.7 x 24,9 mm-es és 2,9 kg tömegű notebookban 56 Wh-s akkumulátor dolgozik, tehát tulajdonképpen még hordozható is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Anyák napi ajánló

  Erre a hétre most monitorokat, noteszgépeket és SSD-ket állítottunk csokorba, majd kiegészítőkkel díszítettük fel őket.

 • Ajándékok ballagásra

  Utolsó áprilisi összeállításunkban ballagásra leárazott notebookokat, alaplapokat és más kiegészítőket szedtünk csokorba.

 • Rövidnadrágra fel!

  A napos időhöz illeszkedve egy sor vízhűtést, tóparton is használható notebookokat és perifériákat gyűjtöttünk össze.

 • Napsugaras ajánlatok

  Heti összeállításunkba ezúttal különböző monitorokat, notebookokat, számítógépházakat és perifériákat válogattunk be.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.