Hirdetés

2019. február 23., szombat

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Szuper ajánlatok a hétre!

Csupa érdekes termék került heti válogatásunkba, köztük tévék, audioeszközök, lejátszók és monitorok is.

Tévék, tévék, tévék


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

2018-ban is a B széria jelenti a belépőszintet az LG OLED televíziós családjában, így tehát az OLED55B8PLA a legolcsóbb idei LG OLED készülék. Az 55 hüvelykes modell az alkalmazott képalkotási technológiából fakadóan képes a tökéletes, 0 cd/m² fénysűrűségű fekete és ezáltal a végtelen kontrasztarány elérésére, ami egyébként a többi szín megjelenítésére is jó hatással van. A 10 bites, 120 Hz képfrissítésű, Ultra High Definition felbontású panellel ellátott modell több, nagy dinamikatartományú szabvány (HDR 10, Dolby Vision, Hybrid Log Gamma, Technicolor HDR) támogatását biztosítja.

LG OLED55B8PLA
LG OLED55B8PLA [+]

A termék megkapta az új Alpha7 képfeldolgozó processzort, amely tartalmaz különféle képmódosító-képjavító funkciókat is, köztük például a továbbfejlesztett, négylépcsős zajcsökkentést, amely az eddigi hagyományos eljárásoknál állítólag jobb teljesítményt nyújt. Ez az algoritmus ráadásul lehetővé teszi a finomabb zajcsökkentést, jelentősen javít a tisztaságon problémás források használata esetén, és szavatolja az átmenetek simább megjelenítését. Az új webOS 4.0 okostévérendszerre épül, 2.2 csatornás hangrendszerének maximális teljesítménye 40 watt, és a Miracast funkció révén a kompatibilis eszközök képe is tükrözhető rajta. Az LG OLED55B8PLA ára 699 000 forint.

A 290 000 forintba kerülő Panasonic TX-49FX700E a LED LCD szegmensben a középkategória egyik tipikus képviselője. A 49 hüvelykes képátlóval bíró készülékbe Edge-LED háttérvilágítású, 10 bites IPS LCD panelt építettek. Maximális felbontása 3840x2160 képpont, tehát egy Ultra HD modellről van szó, amely támogatja a HDR filmek és videók (HDR 10, HLG) megjelenítését.

Panasonic TX-49FX700E
Panasonic TX-49FX700E [+]

A tv maximális képfrissítési rátája 60 Hz, és elláttak a Backlight Motion Rate névre hallgató interpolációs technológiával. A gyári specifikációk szerint a betekintési szög horizontálisan és vertikálisan is 178 fok, a hangrendszer pedig két darab, rejtett, 10 wattos hangszóróból áll. A készülék megkapta a továbbfejlesztett, Firefox OS alapú MyHomeScreen smart rendszert, amely bizonyos korlátok között személyre szabható, és számos internetes alkalmazás elérését teszi lehetővé.

A 43 hüvelykes képátlóval bíró, 159 000 forinto kóstáló Sony Bravia KDL-43WF660 LED LCD tévé az egyre fogyó Full HD tábor sorait erősíti. A készülék maximális felbontása tehát 1920x1080 képpont, viszont az is igaz, hogy támogatja a HDR tartalmak megjelenítését. A tévét ellátták a saját fejlesztésű felskálázási technológiával, amely minden egyes  képkockát elemez és egyeztet egy speciális adatbázissal, így finomítva a képet és csökkentve az esetleges képzajt.

Sony KDL-43WF660
Sony KDL-43WF660 [+]

Bár az Android okostévérendszer ebből a készülékből hiányzik, azért az internetes tartalmakról nem kell lemondani. néhány alkalmazás, így például a YouTube ugyanis közvetlenül elérhető a televízión keresztül. A Miracast-kompatibilis, azaz képernyőtükrözésre is alkalmas modell megkapta a Clear Audio+ hangzásjavító technológiát, amelynek része az S-Force Front Surround virtuális térhatású hangzást generáló eljárás is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Ajánlatok a hosszú nappalokra

  A nyári napforduló után ismét akciós notebookok, monitorok, grafikus kártyák és kiegészítők kerülnek terítékre.

 • Júliusi ajánlatok

  A következő héten már tényleg belecsapunk a nyárba – ehhez pedig akciós notebookok, PC-k és komponensek is kellhetnek.

 • Ajánlatok nyár közepére

  Árcsökkenés ígéretével érkező grafikus kártyákat, játékokhoz tervezett kiegészítőket, notebookokat gyűjtögettünk össze.

 • Szórakozás kint és bent

  Ebben a változékony időben szabadtéri és szobai szórakozásra csábító hardvereket, notebookokat és kütyüket gyűjtöttünk össze.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.