2019. május 20., hétfő

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Hardverek érkeztek a hidegfronttal

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Adatainknak újabb terabájtokat, játékhoz pedig headseteket, vezérlőket és notebookokat is ajánlunk.

Adattárolás


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Alig maradt pár megabájt szabad hely merevlemezünkön? A PCX.hu heti akciója valószínűleg nekünk szól, ugyanis épp a külső és belső HDD-k, illetve a hálózati adattárolók kerültek sorra. A ma már 3,5”-es méretben talán minimumnak is nevezhető 1 TB-os kapacitásban a Toshiba P300-as szériájának egyik tagját tudjuk ajánlani, amely 10 000 forintért kínálja ezt a tárhelyet.


[+]

A 7200 rpm fordulatszám, 64 MB gyorsítótár és a SATA III csatoló tulajdonképpen teljesen jónak mondható a mezőnyben, a P300 ráadásul még viszonylag csendes is – egy alsó- vagy középkategóriás gépbe ez a háttértár teljesen megfelel, az előbbibe önmagában, az utóbbiban egy SSD-vel, mint rendszerlemezzel kiegészítve.


[+]

Komolyabb tárhelyigények esetén tudjuk ajánlani a 17 000 forintba kerülő, 2 TB-os Seagate Barracudát. A DM006-os változatról lévén szó, itt is 64 MB gyorsítótárat kapunk, a fordulatszám 7200 rpm, a csatoló pedig SATA III – felhasználási területként pedig szintén főleg második, a nagyméretű adatok tárolására szolgáló meghajtóként javasoljuk ezt az egységet.


[+]

Elsősorban hálózati adattárolókba, NAS-okba szánja Red szériáját a WD, aminek 3 év garanciával rendelkező, 4 TB-os változata 34 000 forintba kerül. Alapspecifikációit illetően lassabb fordulatszámot (5400 rpm) kapunk az alacsonyabb vibráció és melegedés érdekében, a gyorsítótár azonban itt is 64 MB méretű.


[+]

A NAS mellett egy másik potenciális felhasználási terület lehet a 3,5”-es HDD-k fogadására felkészített külső ház, például az egy év garanciával rendelkező, 4000 forintba kerülő Kolink Hdsub3u3, amely egy klasszikus formatervű, talpával álló helyzetben is az asztalra tehető ház, belül SATA, kifelé viszont USB 3.1 Gen1 csatlakozóval. A külön fizikai kapcsolónak köszönhetően, ha például biztonsági mentésekhez használnánk a meghajtót, az eszköz kábelek húzogatása nélkül is leválasztható a PC-ről.


[+]

Ha inkább egy NAS-t keresünk otthonra, akkor a Synology DS218 családjának legkisebb, „j” szériás példánya lehet érdekes, ami most 56 000 forintba kerül. A gyártótól megszokott formatervű fehér házban két SATA meghajtónak van hely, és egy kétmagos Marvell Armada 385 rendszerchipet találunk benne, 512 MB DDR3 memória társaságában. Csatlakozókból egy darab Gigabit Ethernet és két USB 2.0 port áll rendelkezésre, operációs rendszerként pedig a Synology kiváló Disk Station Managerét kapjuk, a megszokott gazdag funkciókínálattal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Ajánlatok az érettségi hetére

  Ezen a héten notebookokat, monitorokat és Ryzen processzorok sorát állítottuk össze.

 • Anyák napi ajánló

  Erre a hétre most monitorokat, noteszgépeket és SSD-ket állítottunk csokorba, majd kiegészítőkkel díszítettük fel őket.

 • Ajándékok ballagásra

  Utolsó áprilisi összeállításunkban ballagásra leárazott notebookokat, alaplapokat és más kiegészítőket szedtünk csokorba.

 • Rövidnadrágra fel!

  A napos időhöz illeszkedve egy sor vízhűtést, tóparton is használható notebookokat és perifériákat gyűjtöttünk össze.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.