Hirdetés

2019. május 23., csütörtök

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Ajánlatokkal nyit a nyár

Az első, már valóban nyári hétvégére néhány felújított notebookot, akciós monitort és alaplapot gyűjtöttünk össze.

Alaplapok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Pár hete ajánlgattuk a Ryzen 2 és Raven Ridge processzorokat, most pedig itt az idő, hogy néhány alaplapot is leárazzanak hozzájuk. Pont ilyen akció van most a PCX-nél, ahol a Gigabyte GA-320M-S2H 14 000 forintért vásárolható meg – ezt kombinálva például egy Ryzen 2200G-vel egész olcsón kihozhatunk egy korlátozottan játékra, videózásra is alkalmas számítógépet. Ez az alaplap microATX méretű, tehát maradhatunk a kicsi, könnyen elhelyezhető házaknál. A memória számára két foglalat áll rendelkezésre, míg bővítőkártyákat – ha egyáltalán szükséges – egy x16-os és két x1-es foglalatba építhetünk be.


[+]

A szokásos extrák, mint a Gigabit Ethernet, a PCIe x4-es és SATA üzemmódban is használható M.2 foglalat, négy SATA port mind rendelkezésre állnak, és a hátoldalon még hat darab USB kivezetést is kapunk (közülük négy 3.1 Gen1 sebességű). A processzorba integrált grafikus vezérlő DVI, HDMI és D-Sub csatlakozóval is gazdálkodhat, az egyetlen, ami az igazán teljes értékű HTPC-felhasználáshoz hiányzik, a digitális optikai hangkimenet lesz – ezt kénytelenek vagyunk a HDMI-vel kiváltani.


[+]

Aki nem tud lemondani az optikai hangcsatlakozóról, annak az MSI B350M Mortar alaplapot javasoljuk, amely 24 000 forintba kerül – ezen a microATX méret mellett már négy memóriafoglalatot találunk, és hátul megjelenik a Type-C konnektor is. A D-Sub helyett itt DisplayPort kivezetés van, és mint említettük, egy optikai hangcsatlakozó is került a hátsó részre.


[+]

Áttérve a játékhoz ajánlható modellekre, a Gigabyte „gamer” sorozatába, az Aorusba tartozik a GA-X470 Ultra Gaming alaplap, mely 44 500 forint, tehát a kategóriához képest még nem is drága. Ezért itt egy teljes ATX méretű lapot kapunk, rajta két fémerősítésű x16-os PCIe sínnel, két M.2 foglalattal (közülük az egyik még hűtőbordát is kapott a melegedő NMVe SSD-k miatt), két 10 Gbps sávszélességet biztosító USB porttal, RGB LED-ekkel, fejhallgató-erősítővel és 8+3 fázisú tápellátással.


[+]

Aki még feljebb szeretne lépni, az megvásárolhatja az ASUS ROG Crosshair VII Herót 86 000 forintért. Ez az alaplap szintén az X470 lapkakészletre épül, és a megszokott ROG dizájnt kapta: fekete alapon főleg piros és sötétszürke elemekkel találkozhatunk. A három x16-os PCIe sínből kettő kapott fémerősítést, a harmadik „csupasz”. Ezek mellé jön még két x1-es foglalat, két M.2 port (egyik PCIe x4-es, másik PCIe x4/SATA támogatással), a hangvezérlő oldalán egy ESS ES9023P DAC, és rengeteg egyéb, a túlhajtáshoz is fontos szolgáltatás. Az eddig felsorolt alaplapokhoz hasonlóan ez is három év garanciával érkezik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Szuper ajánlatok a hétre!

  Csupa érdekes termék került heti válogatásunkba, köztük tévék, audioeszközök, lejátszók és monitorok is.

 • Ajánlatok a hosszú nappalokra

  A nyári napforduló után ismét akciós notebookok, monitorok, grafikus kártyák és kiegészítők kerülnek terítékre.

 • Júliusi ajánlatok

  A következő héten már tényleg belecsapunk a nyárba – ehhez pedig akciós notebookok, PC-k és komponensek is kellhetnek.

 • Ajánlatok nyár közepére

  Árcsökkenés ígéretével érkező grafikus kártyákat, játékokhoz tervezett kiegészítőket, notebookokat gyűjtögettünk össze.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.