Hirdetés

2019. június 26., szerda

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Napsugaras ajánlatok

Heti összeállításunkba ezúttal különböző monitorokat, notebookokat, számítógépházakat és perifériákat válogattunk be.

Monitorok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

A monitor, melyen ezek a sorok készülnek, egy 24”-es, 1920x1200 pixeles felbontású modell, mely több mint 15 éves – akkor valamivel 250 000 forint feletti áron lehetett megvásárolni. Azóta azért változott egy s más, így például a kijelzők ára is, amit jól mutat, hogy az Oázis Computernél az Acer új SA sorozatában tartozó SA220QB monitor 32 901 forintba kerül három év garanciával.


[+]

Ezért a pénzért persze nem kapunk meg mindent, de nem is egy fapados modellről van szó, hiszen a Full HD felbontást kínáló, vékony (6,6 mm-es), 21,5”-es készülékbe IPS panel került, a betekintési szögek és a színvisszaadás tehát jónak mondható, és az 1000:1 kontrasztarány is elfogadható. A belépőszintre való tekintettel azért a legtöbb extráról le kell majd mondani, az állvány például csak dönthetőséget kínál, nincs USB hub, sem hangszóró, a maximális fénysűrűség pedig 250 cd/m². Bemenetekből viszont viszonylag széles a kínálat, DVI, HDMI és D-Sub is rendelkezésre áll.


[+]

Aki a 21,5”-es képátlót kevésnek érezné, az 55 000 forintért vásárolhatja meg a 27”-es nagyobb testvért, az SA270B-t, mely alapvető jellemzőit tekintve megegyezik az előbbi képernyővel, tehát IPS panelt kapunk Full HD felbontással és minimális extrákkal, dönthető állványon, DVI, HDMI és D-Sub bemenettel felruházva. Az előnyt itt értelemszerűen a nagyobb képátló jelenti, de a képpontszám nem változik, tehát a pixelsűrűség csökken. A garanciaidő itt is 36 hónap.


[+]

Ha inkább a nagyobb méretek és felbontások felé keresgélünk, a három év garanciával kínált Philips BDM3270Q egy sokak által kedvelt monitor, 32”-es matt AMVA panellel és WQHD felbontással. A 113 200 forintos ár kifejezetten barátinak is mondható, ha figyelembe vesszük, hogy a nagy felbontás és képátló mellett egy minden irányban állítható és pivottal is rendelkező állványt is kapunk, négyportos USB hubbal (ezek közül kettő 3.1 Gen1 sebességű), hangszóróval, illetve DVI, HDMI, DispalyPort és D-Sub bemenettel. A készülék a paneltechnológiának hála 3000:1 kontrasztaránnyal rendelkezik, maximális fénysűrűsége 250 cd/m².


[+]

Aki a 32”-es kijelzőhöz viszonylag közelebb ül, az viszont könnyen lehet, hogy a WQHD felbontást a maga 0,28 mm-es pixelméretével alacsonynak fogja találni. Nekik ajánljuk az AOC Pro Line termékcsaládjába tartozó, hároméves garanciával rendelkező U3277FWQ monitort, 120 900 forintért. Ez a kijelző szintén AMVA panelre épül, de már UHD felbontást kínál, ami 0,18 mm-es pixelméretet jelent. A 4K kategóriában kedvezőnek nevezhető ár miatt az extrák iránti igényből némileg le kell adnunk: nincs USB hub, és az állvány is csak dönthető, de kapunk HDMI és DisplayPort mellett DVI bemenetet és hangszórót is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Rövidnadrágra fel!

  A napos időhöz illeszkedve egy sor vízhűtést, tóparton is használható notebookokat és perifériákat gyűjtöttünk össze.

 • Ajándékok ballagásra

  Utolsó áprilisi összeállításunkban ballagásra leárazott notebookokat, alaplapokat és más kiegészítőket szedtünk csokorba.

 • Anyák napi ajánló

  Erre a hétre most monitorokat, noteszgépeket és SSD-ket állítottunk csokorba, majd kiegészítőkkel díszítettük fel őket.

 • Ajánlatok az érettségi hetére

  Ezen a héten notebookokat, monitorokat és Ryzen processzorok sorát állítottuk össze.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.