2019. május 20., hétfő

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Hardverajánlatok viharos időben

Notebookokat, SSD-ket, játékosoknak szánt eszközöket és más termékeket szedtünk csokorba.

Notebookok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Elég jó akciót hozott össze az USAnotebook az Acer Aspire sorozatra – a legkisebb, már rendesen használható (azaz legalább Core i3-mal szerelt) gép, az Aspire 3 114 890 forintba kerülő modellje például Core i3-6006U-t, 4 GB memóriát és 500 GB-os HDD-t kapott, ezt pedig egy 15,6”-es, 1366x768 pixeles kijelző egészíti ki. Ez a felbontás persze nem fog képélességből díjat nyerni, de matt burkolata miatt kültéren is viszonylag jól használható.


[+]

A készülék magyar nyelvű, numerikus résszel is ellátott billentyűzettel rendelkezik, és háromcellás, 37 Wh-s akkumulátor került bele. Ez, illetve a 382 x 259 x 24 mm-es méretek és a 2,1 kg-os tömeg közepesen jól hordozhatóvá teszi. A gépház oldalain három USB port (közülük egy USB 3.1 Gen1) és egy HDMI kivezetés található, de kapunk Gigabit Ethernet adaptert, ac-s WLAN-t és Bluetooth 4.1-et is.

Már komolyabb feladatokra is alkalmas az az Aspire 5 modell, amely 162 890 forintba kerül, és nyolcadik generációs Core i3-8130U processzort használ 4 GB memóriával és 1 TB-os HDD-vel. Ez a gép már dedikált GPU-t is kapott egy GeForce MX150 személyében, 15,6 hüvelykes kijelzőjébe pedig 1920x1080 pixel felbontású IPS panel került.


[+]

Ez az Aspire-verzió a jobb hordozhatóság érdekében 4 cellás, 48 Wh-s akkuval rendelkezik, bár a méretek (382 x 263 x 22 mm) és a tömeg (2,2 kg) területén nincs jelentős eltérés az előző modellhez képest. A modernebb összeállítás a csatlakozókínálaton is érződik, hiszen itt már 4 darab USB kivezetést kapunk, melyek közül az egyik Type-C formátumú, ezen felül HDMI és Gigabit Ethernet port van a gép oldalain, továbbá memóriakártya-olvasót is kapunk.


[+]

Az Aspire sorozatnál elegánsabb Swift család hármas szériájából 238 890 forintért vásárolhatunk meg egy olyan modellt, amelyben Core i5-8250U processzor, 8 GB RAM, 256 GB-os SSD és 15,6”-es, Full HD felbontású, matt, IPS paneles kijelző van. Ez a gép már tényleg minden irodai munkára, netezésre vagy akár képszerkesztésre is használható. Mérete 370 x 255 x 19 mm, tömege 2,1 kg, tehát valamivel jobban hordozható az Aspire-öknél, ráadásul garanciaideje is hosszabb, három év. Az extrák tekintetében nincs változás, tehát négy USB-t kapunk (közöttük egy Type-C, és kettő 3.1 Gen1 Type-A), a LAN port azonban már hiányzik róla, be kell érnünk a 802.11ac kompatibilis WLAN adapterrel.


[+]

Az Aspire széria csúcsát képviselő Aspire 7 modellnél 269 890 forintba kerül egy olyan összeállítás, melyben Core i5-7300HQ, 8 GB RAM, 512 GB-os SSD, GeForce GTX 1050 és Full HD felbontású, 15,6”-es kijelző található. Ez az összeállítás már korlátozottan játékokhoz is ajánlható, igaz, hogy ez a hordozhatóság rovására ment, hiszen 2,4 kg-os tömegre, 382 x 263 x 30 mm-es méretre számíthatunk, míg az akkumulátor a combosabb hardver ellenére maradt 48 Wh kapacitású. Ugyanakkor a portok közül nem hiányzik a gigabites LAN, ami játék során megbízhatóbb kapcsolatot kínál az ac-s Wi-Finél.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Ajánlatokkal nyit a nyár

  Az első, már valóban nyári hétvégére néhány felújított notebookot, akciós monitort és alaplapot gyűjtöttünk össze.

 • Szuper ajánlatok a hétre!

  Csupa érdekes termék került heti válogatásunkba, köztük tévék, audioeszközök, lejátszók és monitorok is.

 • Ajánlatok a hosszú nappalokra

  A nyári napforduló után ismét akciós notebookok, monitorok, grafikus kártyák és kiegészítők kerülnek terítékre.

 • Júliusi ajánlatok

  A következő héten már tényleg belecsapunk a nyárba – ehhez pedig akciós notebookok, PC-k és komponensek is kellhetnek.

Előzmények

 • Hardverek érkeztek a hidegfronttal

  Adatainknak újabb terabájtokat, játékhoz pedig headseteket, vezérlőket és notebookokat is ajánlunk.

 • Ajánlatok az érettségi hetére

  Ezen a héten notebookokat, monitorokat és Ryzen processzorok sorát állítottuk össze.

 • Anyák napi ajánló

  Erre a hétre most monitorokat, noteszgépeket és SSD-ket állítottunk csokorba, majd kiegészítőkkel díszítettük fel őket.

 • Ajándékok ballagásra

  Utolsó áprilisi összeállításunkban ballagásra leárazott notebookokat, alaplapokat és más kiegészítőket szedtünk csokorba.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.