Hirdetés

2019. május 23., csütörtök

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Ajánlatok az érettségi hetére

Ezen a héten notebookokat, monitorokat és Ryzen processzorok sorát állítottuk össze.

Hirdetés

Monitorok

A héten az igazán nagyméretű monitorok közül válogattunk – ez jelen esetben 34 hüvelykes, vagy még annál is nagyobb képátlót jelent, ami pár éve még a tévék kiváltsága volt. Ehhez képest most 160 500 forintért vásárolhatjuk meg a Philips 43 hüvelykes, UHD felbontású BDM4350UC/00 monitorát, amely kis túlzással egy tuner nélküli televízió.


[+]

A nemcsak méretében, de dizájnjában is tévészerű, három év garanciával rendelkező kijelző IPS panelt használ, és 300 cd/m² fénysűrűség mellett 1200:1 kontrasztot kínál. Aki szeretné inkább falra szerelni, az 200x200-as VESA rögzítést használhat hozzá, a bemenetek sora pedig két darab MHL-kompatibilis HDMI 2.0 csatlakozóból, két DisplayPortból és egy analóg VGA-ból áll. Az extrák között szerepel egy négyportos USB 3.1 hub és sztereó hangrendszer is. Az állvány esetében természetesen semmiféle állítási lehetőség nincs, ahogy azt a tévéknél is megszoktuk.


[+]

Kinézetét tekintve sokkal inkább monitoros dizájnú az LG három év garanciával kínált, 214 000 forintba kerülő 43UD79-B jelzésű kijelzője, melyben szintén egy 4K felbontású IPS panelt találunk, 350 cd/m² maximális fénysűrűséggel, 1000:1 kontraszttal. Ennél a monitornál a csatlakozókat már lefelé néző módon helyezték el, így falra szerelve kevesebb helyet kell hagynunk a kijelző mögött, és az állvány itt kicsit több állítási lehetőséget kínál, tudniillik dönthető. Az extrák között hangrendszer és USB hub (Type-C konnektorral) is szerepel, a rengeteg bemenet (két HDMI 1.4, két HDMI 2.0, 1 DisplayPort) segítségével pedig egyszerre négy forrás képét is kitehetjük a képernyőre.


[+]

Aki ilyen nagy méretben már kevésnek tartja a 4K felbontást, az kipróbálhatja az LG 38”-es, ultraszéles, 3840x1600 pixelt kínáló LG 38WK95C-W képernyőjét, amely 372 700 forintba kerül. Ez a hajlított IPS panelre épülő modell HDR10-kompatibilis, de valódi HDR képet nem várhatunk tőle, hiszen maximális fénysűrűsége 300 cd/m², kontrasztaránya pedig 1000:1. A magasságában is állítható, dönthető és forgatható állványon álló panel DisplayPort, HDMI és Type-C konnektorokon keresztül kaphat jelet, az extrák között pedig szerepel a FreeSync támogatása is, amelyhez 52-75 Hz-es képfrissítési tartomány társul. Ez a képernyő szintén három év garanciával rendelkezik.

Wombath

Azóta történt

Előzmények

 • Anyák napi ajánló

  Erre a hétre most monitorokat, noteszgépeket és SSD-ket állítottunk csokorba, majd kiegészítőkkel díszítettük fel őket.

 • Ajándékok ballagásra

  Utolsó áprilisi összeállításunkban ballagásra leárazott notebookokat, alaplapokat és más kiegészítőket szedtünk csokorba.

 • Rövidnadrágra fel!

  A napos időhöz illeszkedve egy sor vízhűtést, tóparton is használható notebookokat és perifériákat gyűjtöttünk össze.

 • Napsugaras ajánlatok

  Heti összeállításunkba ezúttal különböző monitorokat, notebookokat, számítógépházakat és perifériákat válogattunk be.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.