Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • birorichard

    őstag

    válasz oriic #95999 üzenetére

    Bocs, hogy beleszólok, nem feltétlenül marketing a bolti garancia, hanem jogi kötelem. Attól függetlenül, hogy a gyártóhoz küldik (ez sok más terméknél is így van), te még élhetsz azzal a jogoddal, hogy a garanciális ügyintézést nem te bonyolítod, hanem a viszonteladó, ahol vetted a terméket. Az már az MS "személyes" jóindulata, hogy az üzletet megkerülve közvetlenül velük is felveheted a kapcsolatot.
    Más gyártók általában a viszonteladóhoz irányítanak, ha velük van valami gond, pláne az 1 éves itthoni hatály lejártával szokott lenni (a bolt innentől kb leszarja, mi van a termékkel, ha jelezték, hogy a pl. 3 év gari az 1+2 gyártó, ha nem), hogy megkérik, küldd el a szervizükbe vagy adj egy címet, és küldenek egy cserepéldányt (utóbbi gyakori).

    A boxnál maradva pedig az a plusz egy év garancia, amit a bolt pl. a gyártói 2 éven felül még bevállal (természetesen plusz pénzért) általában egy "sima" biztosítás vmelyik itthoni biztosítónál, akivel az üzlet kapcsolatban áll.

    Amúgy Andromeda - szerintem egy dobozost megnézek majd, de várok vele 1-2 hetet, teszteket, fura érzésem van, illetve nincs az a must have hangulat. :/

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák