Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dekoninck
aktív tag
Nekem sose volt ilyen. Legutóbb kb 300 óra ki-nem-kapcsolás után fagyott le - na nem a Vista, hanem egy virtual cd drive progi egy hibás cd-kép miatt, de nem sikerült lelőni, és kénytelen voltam újraindítani. Szóval beztos nem a Vistától volt, hanem inkább valami p3rd party progi miatt. Szerintem
-
dekoninck
aktív tag
válasz
AMD Power #9179 üzenetére
Ez tényleg nagyon szubjektív, és talán nem is Vista specifikus:
- Tracker Software PDF Exchange Viewer - nálam ez váltotta le az Acrobat Readert, mert baromi jó, és jegyzetelni is lehet a PDF-ekbe, ingyen. Van még pár kis hibája, de folyamatosan frissítik.
- Wake Up On Standby - ébresztő, hibernálásból is beindítja a gépet
- Live! csomag (Fotótár, vagy Picasa; Writer; Mail)
- Én használom a Switchert, ami a MacOSX Exposéjára hasonlít
- IcoFX, szebb ikonok készítésére
- Skype, OpenOffice, stb -
dekoninck
aktív tag
válasz
netmesterke #8914 üzenetére
A Superfetch amúgy nem használhat nagyon sok memóriát, mert ha túllép egy bizonyos százalékot az összes foglalás, automatikusan visszavesz az arcából. Nekem is két gigabájt van a notimban, de általában max 60%-ot foglal a rendszer, elég sok progi mellett. A Firefoxxal ugyan néha elszalad a ló, de nem ennyire...
A Superfetch kikapcsolása segített? -
dekoninck
aktív tag
válasz
netmesterke #8907 üzenetére
Nem biztos, hogy jól jársz vele, de tessék: Vezérlőpult > Felügyeleti eszközök > Számítógép kezelés > Szolgáltatások > Előtöltés > Leállítás
De ugyan, nem néznéd meg inkább előtte, hogy melyik folyamat eszi a memóriát?????
Jobb klikk a Tálcán > Feladatkezelő > Folyamatok -
dekoninck
aktív tag
Helló,
Van egy idegesítő Vista problémám: a Start menüben hiába rendezem a saját kényes ízlésem nek megfelelő sorrendbe az programikonokat és a mappákat, mégis visszarendeződnek abc-sorrendbe, annak ellenére, hogy a tulajdonságokban nincs bejelölve a "Minden program menü név szerinti rendezése" opció. Miért van ez, és hogyan lehetne segíteni rajtam? -
dekoninck
aktív tag
Kéne még egy tempy a videoszerkesztés, stb. átemeneti munkafájljai részére.
Kár, hogy a magyar ábécé betűit nem lehet használni, milyen jól nézne ki az "Ő:\Molnár Anikó nude" meg az "Ű:\Űrhajós képeim" mappa...
By the way, tényleg érdemes külön partícióra tenni a Program Files-t?? Miért?
Amúgy arról sem érdemes elfejeltkezni, hogy nem muszáj már ez a betűjelesdi (bár nem Vista találmány), hanem egy partíciót akár egy könyvtárba is be lehet csatlakoztatni. Használja ezt valaki? Mi vele a tapasztalat? -
dekoninck
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #8360 üzenetére
Ja, bocs, a Mac-ről csak annyit, hogy véletlenül sem a magyar vállalatokra gondoltam!
-
dekoninck
aktív tag
válasz
Takhanto #8345 üzenetére
EZT tudom, becsukott szemmel is.
A Mac-ek valóban a kreatív emberek gépei ma is, meg a sznoboké, meg azoké, akiknek elegük van a Windowsból, meg azoké, akik azt szeretik. Szerintem is jó cuccok, de mióta van Vista, már nem nagyon gondolkodom a váltáson. Csak egy jó hardver kell alá. -
dekoninck
aktív tag
Ja, erre most nem gondoltam, de a filozófia azért jó. Windowsból is kevesebb változat kellene (Home, Bussiness, Enterprise). Bááár.... azért nem lehet véletlen, hogy nagyvállalatoknál alig-alig használnak Mac-et. Vagy ez csak az ár miatt van így? Ez sem lehet a válasz, mert jellemzően a Mac-ek életciklusa hosszabb.
-
dekoninck
aktív tag
válasz
Kraptor #8330 üzenetére
Erre a kérdésre ad választ a funkciók különbözősége, az alap tényleg ugyanaz.
és bocs a letolásért.
Akinek Media Center kell, vegyen Home P-t, akinek meg titkosított fájlrendszer, Bussinesst.
Mondjuk szemétség, hogy több kiadás létezik, a Mac OSX-ből egyféle verzió van, ami mindent tud, és még olcsó is. -
dekoninck
aktív tag
válasz
Kraptor #8326 üzenetére
Próbáltad az illetékes oldalt a kiadások összehasonlításáról?
Egy linknyire van, hatha nem találod: a kiadások leírása.
Oké, ez nem teljes lista, pl. a Bussinessben van Fax, a Home Premiumban meg nincs. De kereső valóban rulez.
Egy őstagtól azért ez szánalmas kérdése volt... -
dekoninck
aktív tag
válasz
Takhanto #8321 üzenetére
Arra gondolt (mint én is), hogy az Intéző (Win+E, vagy a Kellékben is ott van, hol élsz te?) megnyitásakor nem jegyzi meg általában, hogy előző bezárásakor mekkora volt, és a képernyő közepén nyílik meg, egy relatíve kis ablakban.
Bááár, hogy rúgjon belém egyet a Vista, most direkt nagyobb méretben kezd, de nem tudom miértnem csináltam semmit! Olvas a gondolataimban??
-
dekoninck
aktív tag
Meg tudná valaki mondani, hogy a Tray (értesítési terület, az óra mellett) ikonjait hol tárolja a rendszer? A vonatkozó beállításban (Tálca tulajdonságok > Értesítési terület > A nem aktív ikonok elrejtése > Testreszabás) ugyanis még ott vannak a rég eltávolított programok Tray-ben megjelent ikonjai. Nem katasztrófa persze, de ha ki lehet gyomlálni, az jó lenne.
-
dekoninck
aktív tag
Miért van az, hogy a Vista a rendelkezésére álló 2 GB memóriából mindig csak kb 1-et használ? Még ha (szerintem) memóriaigényes progikat használok, akkor is? Pl. panorámakép-ősszefűzés, sok progi megnyitva, stb. Ennyire takarékos? A swapra bezzeg pakol, a memória meg ott van kihasználatlanul.
-
dekoninck
aktív tag
válasz
Skynet258 #4231 üzenetére
Nekem sem volt semmi bajom magával az oprendszerrel
A Fotótár ugyan lehetne olyan, mint a Mac iPhoto, de hátha majd fejlesztik. A Vista konkrétan teljesen oké.
Sőt! 3 napja qrwára magam alatt voltam totál depresszió. És basszus, a notim meg a Vista megérezte ezt, és kétségbeestek, olyan tüneteket produkált (bármiféle előzetes upgrade, telepítés nélkül), hogy az agyam eldobtam, azt hittem, hogy tényleg vége mindennekMivel az egyik valami ablak kirajzolás probléma volt, feltettem egy új vga drivert, de az is csak az utolsó, build-et jelöl 4 szám utolsó kettőjében különbözött, aztán erre félig-meddig rendbejött, de maradt még egy wifi csatlakozás problémal, amivel nem tudtam mit kezdeni, de mégis, teljesen megjavult a cucc magától, amikor már én is magamhoz tértem. Erre varrjatok gombot!
Érdekes, bár jobban örültem volna, ha a velem sírás helyett inkább még kedvesebben viselkedik a Vista....
-
dekoninck
aktív tag
Nemrég ódákat zengtem az Acer Travelmate notikról. Lehet, hogy nem kellett volna, mert másnaptól az a furcsaság történik, hogy miután visszatér a kikapcsolt képernyőből, illetve ha belépek az üdvözlőképernyőről, akkor 1-2 mp után elsötétül a képernyő, és vagy kétszer újrarajzolja. Mi lehet ez, memóriarobléma? Semmi nem változott az utóbbi napobkan, csak egy Defender frissítés települt.
-
dekoninck
aktív tag
válasz
s7evcsenko #2882 üzenetére
Köszi a választ a 2 GB RAM-ról.
Én sose játszom, fotókat szerkesztek, meg pár tudományos progi megy néha.
Ha monitorozom a foglalt RAM méretét (Feladatkezelő vagy Multi Meter gadget) és a lapozófájlt, és sose haladja meg az összegük a 2 GB-t, akkor az azt jelenti, hogy a lapozófájl nem is kell? -
dekoninck
aktív tag
Ez meg mi a fene? Az asztal jobb szélén megjelent egy csúszka, amivel sajnos tudom mozgatni az asztalt. Hogyan lehet eltüntetni?
Telepítettem, de le is szedtem egy-két tweak progit, lehet, hogy azért van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest