Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Memphis79
aktív tag
válasz
szabonagyur #68197 üzenetére
Értem és gondolom akkor ha fut a torrent akkor ez is....bár most,hogy kilőttem nem látom a
feladatkezelőben és megy a torrent is.
Köszi a gyors választ -
Memphis79
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni,hogy amit látok a feladatkezelőben "WebHelper" néven futni az mi a szösz?
Néha csak úgy pörgeti a procit 20-30%ban -
baandii92
tag
válasz
szabonagyur #68194 üzenetére
Már aktiváltam is minden megy szépen
Köszön a gyors segítséget -
baandii92
tag
válasz
szabonagyur #68189 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget
Szépen feltelepült így a Win10
Már csak annyi lenne a kérdésem hogy ha ezt a Windows-t aktiválom akkor használhatom vagy inkább töröljek mindent és telepítsem még egyszer? -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy a számítógépemet egy lg smart tv-re wifin keresztűl tudom közvetíteni a képet?(ha igen,akkor hogy?)
Köszii
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Win 8.1 rendszerem van egy ilyen hardveren. Az a problémám, hogy nem tudom hibernálni. Az energiakezelő profiloknál minden erre vonatkozó rész engedélyezve van. HDD leállítása, alvás, hibernálás. Mégis amikor az alvásra megyek leállításkor akkor szépen el is indul a folyamat leáll minden majd egy másodperc múlva ébred zárolt képernyővel. Miért lehet ez?
-
baandii92
tag
válasz
szabonagyur #68187 üzenetére
A pendrive milyen formátumban legyen?
-
baandii92
tag
válasz
szabonagyur #68183 üzenetére
A D-re nagy szükség lenne
-
törölt tag
válasz
baandii92 #68182 üzenetére
Ha újra felteszed a 10-est UEFI módban, a C-re. Az létre fogja hozni rendesen a GPT típusú partíciót, és feltelepül. Neked nem kell, hogy aktivált legyen, csak annyi időre telepíted, hogy a D-n lévő cuccokat lementhesd. S ha ez megvan, gyalulhatsz mindent.
Én az efféle mentési gondokat Live Linux segítségével szoktam megoldani, de gyanítom, hogy neked nincs ilyen, úgyhogy marad az előbbi opció. -
baandii92
tag
válasz
szabonagyur #68179 üzenetére
Akkor viszont jó lenne bármely Windows rendszer
csak a lényeg hogy az adataim ne vesszenek el
Szóval megtudom oldani hogy feltudjak tenni rá op.rendszert anélkül hogy törölném az adataimat? -
törölt tag
válasz
baandii92 #68178 üzenetére
GPT partíciót UEFI módban készít a telepítő. Ha Legacy módban vagy, nem kezeli megfelelően a GPT típusú partíciókat a rendszer, itt csak MBR-t lehet használni. Mivel Windows 7-et akartál telepíteni, az nem kezeli az UEFI módot és GPT partíciókat alapból.
A dolgot úgy tudtad volna jól megoldani, ha még a 10-es legyalulása előtt egy külső merevlemezre lemented a D-n található dolgaidat, majd a 7-es telepítőjével törlöd az összes partíciót, majd újra létrehozod. Így már MBR partíciók jöttek volna létre, és a Windows rendben feltelepült volna. -
baandii92
tag
Sziasztok
Előre is elnézést kérek ha rossz helyre írokA segítségeteket szeretném kérni abban hogy telepíteni tudjam a laptopom.
Akkor mesélem a történetem
Vettem egy ASUS X553MA laptopot
Sikeresen feltelepítettem rá egy Windows10 rendszert használtam pár hónapig
de úgy döntöttem vissza térek Win7-hez
A hdd-n volt egy D partíció +ugye egy C a hozzá tartozó partíciókkal amit automatikusan generál
Usb-re Rufus-al felraktam egy Win7 rendszert elindítottam a telepítést kitöröltem minden particiót a D particó kivételével.
Csináltam egy új partíciót a C-nek de már nem generált automatikusan particiót
és mikor rámegyek a Tovább gombra azt írja ki hogy nem lehet telepíteni GPT partícióra vagy valami hasonló dolog
Utána néztem netem találtam is linkeket de azok úgy vannak készítve hogy van op.rendszer a gépen de azt én letöröltem
Szóval azt szeretném kérdezni hogy tudok-e másik gépen olyan Windows-t rátenni Usb-re amit feltudok telepíteni erre a laptopra úgy hogy a D megmaradjonHa valamit rosszul írtam elnézést kérek
A választ előre is köszönöm
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Tudtok olyan módszert vagy programot amivel a teljes rendszert le lehet menteni mondjuk egy telepíthető ISO-ba?
HDD-ről költöznék SSD-re és semmi kedvem minden újratelepíteni.
-
RedCactus
senior tag
válasz
szabonagyur #68175 üzenetére
Na éppen ezért javasoltam, hogy ellenőrizze le...
-
szabonagyur
félisten
válasz
RedCactus #68174 üzenetére
Megfelel? Dell Computers tested for upgrade to Windows 10. Az meg, hogy mit hiszel el meg mit nem a te gondod. Itt egy laptopról van szó, fix hardverrel, Intel HD VGA-val, melyet Intel max 2 évig támogat, a gép meg 4 éves, Win8.1 driver sincs már hozzá.
-
RedCactus
senior tag
válasz
szabonagyur #68170 üzenetére
Jó, biztos van ilyen is, de egy "szaki azt mondta" engem még nem győz meg.
-
szabonagyur
félisten
válasz
djstavross #68171 üzenetére
Persze, hogy arra.
SSD-t vegyél ha igazán gyorsulni akarsz, a többi mind ideiglenes, vagy placebo hatás max.
(#68172) Sárpac: PH gondok esetén tudom javasolni a hiba az oldalon? részt jobb oldalt.
A Prohardver oldalai bizonyos szolgáltatókon keresztül nem elérhetőek: a szerverek működnek, DNS hiba lépett fel.
Ha nálad sem elérhetőek az oldalak, próbálj a logout.hu-n belépni, mert az rendszerint elérhető! -
Sárpac
nagyúr
Crome alatt nem jön be a prohardver win 8.1 alatt 2 órája lassan. Explorer-el megy. Mi a gond?
-
djstavross
tag
válasz
szabonagyur #68170 üzenetére
Alapvetően a win szokásos indításra van beállítva az msconfigban? Megmondom őszintén már nem emlékszem rá.
-
szabonagyur
félisten
válasz
djstavross #68169 üzenetére
MOndtam neked ne játssz azokkal a beállításokkal...
(#68167) RedCactus: miért lenne kizárt? Valószínűleg csak integrált VGA van a gépben vagy annyira régi, hogy nincs driver, így hivatalosan nem támogatott, de attól lehet felmegy rá. Bár egyik notebook témában olvastam, hogy kb. hasonló idős gép a BIOS miatt nem telepítette fel a Win10-et, inkompatibilitás, megoldás sincs.
-
djstavross
tag
válasz
djstavross #68168 üzenetére
Lehet megvan mi okozta a problémát. Az msconfigban a szelektív indítás volt kiválasztva mivel az időkorlát 10mp-re volt állítva. Elvileg most jó.
-
djstavross
tag
SOS hibába ütköztem.
Tegnap még semmi baja nem volt a notimnak mára a win8.1 nem hajlandó hibernálni, sőt ha a kezdőképernyőn a leállításra megyek akkor úgy csinál mintha kikapcsolna, de hirtelen újra feláll a rendszer.
Tudna valaki segíteni?
-
Pyrandus
tag
Nem gyalulja le.
Én is kérdek, de egy távlatosat. Dell Vostro 3005 4GB-es i5-ös gépemen nem indul el a Win10, egy értő azt mondta, a videokártya régi, emiatt nem. Maga a gép 4 éves, tökéletes, a Win7 jó is nekem. Na de, ha lejár az igyenes töltési időszak, akkor, rendben, a gépem működik, de utána már csak pár 10ezerért kapok Win10-et egy majdani új géphez, mondjuk 2-3 év mulva (addig jó a gépem).
Hogy lehet letölteni addig is, és spájzolni a win10-et? Még nem vennék hozzá új gépet, gombhoz kabátot. -
dlaj
őstag
Sziasztok!
Win 8.1 van a gépemen, és ma feldobta a "A Windows 10 beszerzése" ablakot.
Szépen tájékoztat mindenről, de azt nem írja, hogy az adataimmal mi lesz.
Kérdésem az, hogy ha a "Frissítés most" gombra kattintok marad minden programom, vagy legyalulja a gépet? -
F-ECT$
titán
válasz
szabonagyur #68155 üzenetére
Nekem SSD, de én is észrevettem. Eleinte tényleg pár sec volt (5-10 között), most 15-20 körül. (Pedig alig indul valami automatikusan.)
-
djstavross
tag
válasz
szabonagyur #68159 üzenetére
Teljesen hibátlan a HDD Sentinel szerint.
-
szabonagyur
félisten
válasz
djstavross #68158 üzenetére
Kezdőképernyőre: HDD hibátlan?
A másik amit állítgatsz kb. semmi sem ér.
-
djstavross
tag
válasz
szabonagyur #68157 üzenetére
Hm, értem. Olyan sok adat nincs a HDD-n, szóval nem hiszem, hogy releváns lenne. Meg ez azért is érdekes mert bármikor állítok az időkorláton, a következő 1-2 indításnál nagyon gyorsan feláll a rendszer, aztán kb. visszaáll. Nem lehet, hogy be kellene pipálni a "Minden rendszerindítási beállítás állandósítása" lehetőséget? Vagy ez egyáltalán mire jó?
A Kezdőképernyős észrevételre nincs tipped?
-
szabonagyur
félisten
válasz
djstavross #68156 üzenetére
Akkor az is lehet a gond, ahogy telik a HDD az úgy egyre több adatot tartalmaz, stb és lassul.
-
djstavross
tag
válasz
szabonagyur #68155 üzenetére
Szia!
Nem! A notiba alapból 500GB-os HDD volt.
-
szabonagyur
félisten
válasz
djstavross #68154 üzenetére
Hello
SSD-n vagy?
-
djstavross
tag
Sziasztok!
Boldog Új Évet Mindenkinek!
A 8.1-em eleinte nagyon gyorsan indult, azonban észrevettem, hogy kb. fél év elteltével a bootolási és rendszerfelállási idő megnőtt valamelyest. Olvastam, hogy ha az msconfigban a rendszerindításon belül az időkorlátot leveszem 15mp-re akkor már sokat nyerhetek. Beállítottam ez így teljesen jó is volt de csak az első újraindításig, mert utána kb. ugyanaz a helyzet maradt.
Egyébként nem vészes a dolog, de ha lehet akkor már kihoznám a rendszerből a maximumot.
Illetve lenne még egy olyan jellegű észrevételem, hogy ha a kezdőképernyőt megnyitom és odamozgatom az egeret akkor egy picit megakad az egész, de máris megy tovább minden. Ez már inkább bosszant.Ezekre tudtok esetleg valami megoldást?
Előre is köszönöm!
Üdv!
-
cattus
addikt
válasz
z123456789 #68151 üzenetére
Parancssor ablakának fejlécén jobb klikk --> Tulajdonságok --> Betűtípus fül --> Méret
-
Falcon C.
aktív tag
Van egy bosszantó problémám. A pár hete telepített Windows 8.1 x64 rendszeren netplwizzel kikapcsoltam a jelszókérést. Kb. hetente egyszer-kétszer megmakacsolja magát: belép, de a Műveletközpont hibát jelez az óra mellett (a Onedrive is szinkronizálási hibára hivatkozik, de ha megnyitom, közli, hogy minden rendben). Ha rákattintok, közli, hogy be kell írnom a jelszavam. Megteszem, minden szuper pár napig (Onedrive is szinkronizál tovább). A kérdés az, mi a franc van vele, másnak van hasonló gondja? (Nem, még nem próbáltam visszakapcsolni a jelszókérést, azért kapcsoltam ki, hogy ne kelljen ezzel szórakozni.) Nem tudom, van-e szerepe, de Lumia 735-ös telefonom van, az is a Onedrive-ra szinkronizál.
-
F-ECT$
titán
válasz
szabonagyur #68147 üzenetére
Catalyst 15.7, lehet ideje lenne cserélni, hátha javítják majd valamelyik újabb verzióban.
-
sanzi89
addikt
Most csak én vagyok ilyen béna, vagy újabb igazolás arra, hogy az MS-nél csimpánzok dolgoznak. Hol találom az Vezeték nélküli hálózatok kezelése felületet?
Szeretném megtekinteni, hogy milyen Wifi hálózatok vannak elmentve, azoknak milyen biztonsági beállításai vannak, esetleg mi volt a jelszó, stb.
-
F-ECT$
titán
válasz
szabonagyur #68144 üzenetére
Köszi, kérdés, hogy az amd tud-e róla, és ha igen, akkor miért nem javítják...
-
Orgi
addikt
válasz
szabonagyur #68129 üzenetére
Köszi mindenkinek a tippeket, egy Win reinstall és a szükséges intel driverek telepítése megoldotta a gondjaim, úgy tűnik egy AMD-Intel váltás túl nagy galibát okozott a rendszernek.
-
kertsa
senior tag
válasz
szabonagyur #68139 üzenetére
SSD és memória rendben van.
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Gondom van a win8.1-el. Olykor olyat csinál, mintha lefagyna, majd 1-2 perc után tovább működik. A legtöbbször a Chrome indításánál csinálja, de máskor is előfordul. Friss telepítés után nem jelentkezett ez a hiba.
Mivel tudom kiszűrni, hogy mi lehet ez?
-
Jenne
őstag
válasz
ShadowX #68135 üzenetére
Nézd végig a telepített frissítések között, hogy nincs-e már régebben telepítve. Ha van akkor kattints bele majd katt az Eltávolítás fülre.
Nálam eddig, ősz óta már kétszer felment a gépre mert nem figyeltem eléggé, és mind a két alkalommal el kellett távolítanom. Azóta nem jön elő a win kis ikonja az óra mellett, de minden egyes alkalommal amikor vannak frissítések a WU-on akkor ott van közöttük ez a KB 3035583 is. Én ilyenkor szoktam a Rejtett frissítések közé betenni. -
Sziasztok!
A KB3035583 frissítést másodszorra kell letiltanom, mert megint előjött.
Ez normális?Mit lehet tenni, hogy végleg megszabaduljak a Win10 frissítéstől?
-
F-ECT$
titán
Win 8.1, konfig az adatlapomon. Energiagazdálkodásnál a "Samsung High performance" van kiválasztva, a Képernyő 15 perc után kapcsol ki, az Alvó állapot kikapcsolva. Ha magára hagyom a gépet, akkor a képernyő valóban ki is kapcsol 15 perc után, a gép továbbra is "megy". Ezután tök véletlenszerű, hogy az egér mozgatásával / billentyű leütésével "magához tér-e" a gép, azaz néha feléled, néha meg csak a sötét képernyőt látom továbbra is, és csak a restart segít. Mi lehet a gond?
-
SP4C3
veterán
Hmm... Lehet törölni kellene az előző konfigról marad driverét. Smart Driver Backup látja a driverét?
Feltöltöttem neked ide. Negyed megás exe, portable, vírusmentes. Futtasd és nézd meg, hogy milyen telepített drivereket talál. valószínűleg az előző rendszered drivereit is megleli -
albinolynx
senior tag
válasz
szabonagyur #68123 üzenetére
Elvileg igen, ha az aktívvá tételt úgy érted, hogy "alapértelmezett".
-
Franklin
addikt
Sziasztok,
Hol tudom a tálcán megjelenő betűk színét feketére állítani? Win 8.1
Classic Shell fent van, de se abban nem találom, se a win-ben.
-
szabonagyur
félisten
válasz
albinolynx #68115 üzenetére
A nyelv reszen le van toltve a nyelvi csomag majd aktivva teve?
-
Becksman
őstag
Win 8.1re van windows 10 kinézet?
-
albinolynx
senior tag
Tableten van egy angol nyelvű windows 8.1 rendszerem (aktivált). A területi beállítások, billentyűzet magyar nyelvű. Néztem több videót is, már mindent megcsináltam - lehet félreértem - menü feliratok, stb lehet magyar nyelvű utólagosan? Hogyan?
Azt nem tudom megcsinálni, hogy magyar nyelvű telepítővel újrahúzom.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Pár hónapja az egyik telepítéskor felment egy néhány száz KB-os frissítés is, ami után állandóan ott volt az értesítési területen az óra mellett a Windows ikonja. A Win 10-re való váltást jelezvén. Már sajnos nem emlékszem melyik volt ez a frissítés, de akkor letöröltem. Most megint van egy ilyen pár száz KB-os a frissítéseknél, a száma KB3035583. Nagyon ismerősnek tűnik. Ez lenne az?
-
Orgi
addikt
Köszi a tippet! Alaplapit letiltottam, de nem működik az ESI Maya44 PCI-os hangkártyám, az eszközkezelőben van egy kérdőjeles multimédia device, de az eddig működő, friss driverét hiába installálom fel, nem települ valamiért...
Valszeg sok lehetett azért neki ez a régi AMD-ről új 1151-re váltás, bár egész jól megy, de vmi nem kerek... vagy halott az alaplap PCI-os része -
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Újra szeretnék telepíteni egy Lenovo Ideacentre Stick300-as számítógépet. Volt rajta egy OEM Windows 8.1 with Bing os, aminek Aida64-el ki is néztem a 25 karakteres licenc kulcsot. Készítettem ezzel programmal egy telepítő médiát. Az lenne a problémám, hogy nem fogadja el az általam megadott licenc kulcsot. Olvastam, hogy erre a célra lenne a "recovery partíció" viszont ilyen nincs, valószínűleg törölve lett.
Tudtok erre esetleg nekem megoldást tanácsolni? Olvastam, hogy ki lehet olvasni a BIOS-ból, esetleg ez megy OS nélkül is?
Előre is nagyon köszönöm! -
Orgi
addikt
Sziasztok,
új gép összerakása elég szenvedősen ment, sokkal tovább tartott mint tippeltem, nem volt kedvem Windows-t újrahúzni, gondoltam úgyis dob egy hátast az AMD 785G-ről Skylake 1151-re váltáskor, de minden probléma nélkül fél perc gondolkodás után megy a gép. Egy baj van, nincsen hangkártyám, azt vmiért nem akarja látni az új alaplap PCI slotjában, nem is engedi felrkani a driverét (előző lapban ment). Ez lehet azért, mert nem raktam fel új Wint? Csak tök megörültem, hogy megy egy ekkora váltás után is...
Mi lenne érdemesebb, W10 upgrade és akkor gondolom úgyis nullázza a dolgokat driverek tekintetében vagy essek neki és rakjam fel tisztán a 8.1-et az új gépre? Előre is köszi a tippeket! -
zserrbo
aktív tag
Linuxon indítottam egy samba szervert próbaképpen és windows alatt akarom elérni. Kettő mappát osztottam meg, egy-egy felhasználóhoz rendelve. Ugye windows alatt nem tudok egyszerre csak egyhez csatlakozni. Hogyan tudom eldobni a kapcsolatot, ha bejelentkeztem az egyik felhasználó nevében windowsban az egyik megosztott mappához, majd ugyanezt akarnám a másikkal?
-
netpeti98
addikt
válasz
Norbi095HUN #68099 üzenetére
Menni fog, de készít az előző rendszerről egy Windows.old mappát. Ez törölhető a frissítési fájlokkal együtt a lemezkarbantartóból.
-
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
szabonagyur #68102 üzenetére
Rendben van, köszi hogy segitettél.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Norbi095HUN #68101 üzenetére
Menne, elindul, bár tisztább a telepítés ha nem Windows alól indítod.
Max annyi lehet, hogy telepítés után még kell majd kicsit takarítanod a C-n a korábbi OS után.
Arra figyelj, hogy ha vissza akarsz térni a Win7 nem biztos, hogy el fog indulni ugyanígy.
-
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
szabonagyur #68100 üzenetére
Szia
Viszont ezzel annyi gond van, hogy csak 2gb-os Pendrive-om van, DVD-ből meg mind kivan irva film rajtuk
Akkor nem menne ezek nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest