- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Milyen széket vegyek?
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Fujifilm X
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sotetlovag97
tag
válasz Achill3uS #17798 üzenetére
Üdv!
Egy barátom megkért, hogy tegyek fel itt egy kérdést.
Ami nem más mint az, hogy: Van neki egy Packard Bell EASYNOTE TK85-GN-452HG notebookja ésaz a gond, hogy a gép kitakarítása után is nagyon melegszik pedig van alatta hűtőpad is de ennek inkább a teteje melegszik.
A kérdés annyi lenne, hogy lehetne e bele vízhűtést rakni, megéri-e, és mennyi lenne?A válaszokat előre is köszönöm!
Az az igazán idegesítő, ha valaki baszik válaszolni…
-
Pista0001
addikt
válasz Achill3uS #17790 üzenetére
A ragasztókat (legalábbis az epoxit) felejtsd el!! Simán javítható, keress a lakóhelyed közelében autóhűtő javítót. 1-2 ezer forint a javítás általában.
Ha réz, és van egy jó Dremeled és egy erős (60+ wattos) pákád, akkor magad is meg tudod javítani. A sérülés kb 3-5 mm-es környezetében tisztítsd meg a Dremelel (kis, gömbölyű végű, kúpos marószár a legjobb, a sérülés belsejét is meg kell tisztítani) nagyon óvatosan, nagyon vékony az anyag!!!. Ezután tiszta (nem gyantás!!) forrasztóónnal meg tudod forrasztani. Egy kis forrasztózsírt célszerű használni (nem kell a felületre felvinni, elég a forrasztóón végét belemártani). Kis méretű gázos forrasztóval is meg lehet csinálni, de nagyon óvatosan, nem szabad túlmelegíteni, mert maga a cső lemezből van hajtva, az egyik "élén" forrasztva van, ez kifolyhat ha túl sok hőt közölsz vele.
Ha alu, akkor van egy elég speciális kétkomponensű ragasztóanyag, de magában az sem elég, nagyon vékony alu lemezből készített foltot kell a sérülésre ragasztani, vagy hegeszteni kell (láng, 0-s vagy 1-es égőszár, folyatószer, 2 mm-es pálca, némi gyakorlat ).
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz Achill3uS #17761 üzenetére
Nincs mit. Én is vízhűtés miatt jártam anno hozzájuk
DigitXT: ja meg a másik felét elfelejtettem: szóval amikor új kártyára váltottam, arra egy új blokk is kellett volna, mert ugyan a 7900-ra még találtam olcsón ahhoz passzoló blokkot (gpu-blokk, amihez ramokat hűtő lemezt is lehetett csatlakoztatni és volt külön vrm-hűtőblokk is, most nem ugrik be a márka és típus), de akkoriban még a 4850-es fc-blokk aranyárban volt (majd' annyi, mint a kártya), amennyire pedig a VRM melegedett, annak is kellett volna valami hűtés. A gpu-blokkjaim sem passzoltak rá. Ez volt igazából a legnagyobb gondom a vízhűtéssel, a kártya hűtése, hogy nincs semmi moduláris, kártyához igazítható hűtés, hiába rohadt drága. Addig még kb. évente cseréltem kártyát (6600GT, 6800GS @XT, 7900GS @Ultra), ugyan a 4850 utána már kihúzott asszem közel 4 évet (rekord, de jó kártya is volt - sőt, most is itt hever), de ezt akkor még nem tudtam.
Egyedül vagyok a szobában, így mást nem zavar az a kevés zaj, ami most van.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz Achill3uS #17757 üzenetére
O-ring kft, Oktogontól nem messze
Én náluk próbálkoznék, nagy kínálat, jó árak és egyesével is adnak.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz Achill3uS #17734 üzenetére
Én egy-két csepp rézgálicot vagy algaölőt is tennék bele, s az 5% fagyállóssal mennék. Anno régen xs-en már láttam képeket, ahol egész tenyészet indult fejlődésnek a kellemes langymeleg vízben
Újra víz? Nálam énnemtudomhányéve, az utolsó pumpa-beragadás óta otthon hever minden vizes cucc és azóta csak léggel. Undervoltolt proci, underclockolt és undervoltolt 7870, ami játékokkal még néhanapján játszok ha munka és egyéb hobbik mellett marad idő, azoknak ez is bőven elég, a többiből meg kiöregedtem...
-
F e Z o
veterán
válasz Achill3uS #17734 üzenetére
5%-os bekeveréssel fagyálló folyadék vagy 10%-os bekeveréssel tiszta alkohol. Én liter vizenként egy kávéskanál trisót is szoktam beletenni, ami lágyítja a vizet. Az előre bekevert vizeknél, ahány típus, annyiféle vélemény terjeng itt ph-n.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Asztalos klub
- Synology NAS
- Hálózati / IP kamera
- Interactive Brokers társalgó
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Akvarisztika
- Garmin Forerunner 965 - csúcs
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Thermaltake Floe Riing 280 TT premium edition processzor hűtő
- Thermaltake TH360 ARGB Sync Snow Edition AIO Liquid Cooler ELADVA-FIZETVE-CSOMAGKÜLDÉS FOLYAMATBAN
- ELADÓ SAPPHIRE PULSE RX 6700XT + BYKSKI BLOKK
- Aerocool Mirage L240 Processzor vízhűtés
- Thermalright Frozen Notte 240 RGB vízhűtés Új 6hó jótállással!