Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pista0001

    addikt

    válasz Achill3uS #17790 üzenetére

    A ragasztókat (legalábbis az epoxit) felejtsd el!! Simán javítható, keress a lakóhelyed közelében autóhűtő javítót. 1-2 ezer forint a javítás általában.

    Ha réz, és van egy jó Dremeled és egy erős (60+ wattos) pákád, akkor magad is meg tudod javítani. A sérülés kb 3-5 mm-es környezetében tisztítsd meg a Dremelel (kis, gömbölyű végű, kúpos marószár a legjobb, a sérülés belsejét is meg kell tisztítani) nagyon óvatosan, nagyon vékony az anyag!!!. Ezután tiszta (nem gyantás!!) forrasztóónnal meg tudod forrasztani. Egy kis forrasztózsírt célszerű használni (nem kell a felületre felvinni, elég a forrasztóón végét belemártani). Kis méretű gázos forrasztóval is meg lehet csinálni, de nagyon óvatosan, nem szabad túlmelegíteni, mert maga a cső lemezből van hajtva, az egyik "élén" forrasztva van, ez kifolyhat ha túl sok hőt közölsz vele.

    Ha alu, akkor van egy elég speciális kétkomponensű ragasztóanyag, de magában az sem elég, nagyon vékony alu lemezből készített foltot kell a sérülésre ragasztani, vagy hegeszteni kell (láng, 0-s vagy 1-es égőszár, folyatószer, 2 mm-es pálca, némi gyakorlat ;) ).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák