Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sordoran

addikt

válasz nozs23 #29969 üzenetére

Amennyiben kizárólag a videó vágás lenne a cél, valóban jobb lenne egy Macbook Air (sima Air jelzőt mellőzzük, mert van ugye iPad-ban is van Air M1-el :D ). Viszont ha arra gondolok, hogy a mostani laptopommal kezelni tudom egyéb dolgaim amihez kell egy teljes értékű operációs rendszer, és a Macbook Air-t nem tudom olyan egyszerűen magammal vinni és használni, valamint egyéb tabletes dolgokra használni, akkor kiesik. Speciális eset nálam ugye, zenekart kisérem és fotózom/videózom fellépésekre. Hazafele a kisbuszban már elővenném az iPad-et és ha videót nem is, de képeket már ott tudnám válogatni, szerkeszteni. Ugyanez egy laptoppal kivitelezhetetlen.
    Mivel nincsenek nagy elvárásaim (tehát alap videó vágás elég, nem kell full extrás vágó szoftver), így gondoltam elég lehet az amit iPad OS-en elérek. A nyers erő több mint kell, de hosszú távon remélhetőleg lesz fejlődés szoftveres téren is hozzá, addig pedig örülök hogy hamar végez, és nem fog elavulni. Maga a tablet mivolta pedig szintén hatalmas plusz. Ha csak utóbbi kéne, elég lenne egy iPad 9 is, de ha (sok) plusz pénzért elérhető a kép (jobb kijelző) és videó (M1 soc) szerkesztés is, megérheti. Jó lenne iPad Air is M1-el, csak ugye ott a kijelző és a tárhely kevés, és jól árazták ezeket, hogy folyton fenntebb tekintsen az ember: ennyi még belefér, és mennyivel jobb már... :U
    Tárhely amúgy rövid távon probléma, egyszerre egy projekt futna, és ha kész akkor a nyersek és a végeredmény is menne NAS-ra.
    Ami még esetleg speciál kérdés azon kívül, jó-e hobbi videó vágásra, az hogy Sony nyersekkel megbírkózik-e.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

Új hozzászólás Aktív témák