- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssolitude
őstag
UP!
-
ssolitude
őstag
Egy ilyen [link] videokazettához keresek adaptert,amivel normál VHS lejátszóba tudnám lejátszani.Leginkább győri segítség érdekelne,néhány perces dologról van szó,csak le kellene digizni,ami rajta van.Előre is kösz.
(ssolitude@freemail.hu) -
oregharcos
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy PCI-buszos,Snazzi digitalizáló kártyát.
Olyan gondom van, hogy az XP-nem fogadja el, mert a V-one-t nem tudja aláírni.
A 98-as- nál meg az a baj, hogy a 98-as CD-n nem találja a V-one-hez
szükséges file-t.Tehát a program felmegy mind a két helyre, de a driver nem.
Kerestem a neten driver-t, de eddig nem sikerűlt találni.
Használtan vettem, az ''apronet'' hírdetésből.
Ha tudnátok valamit tanácsólni, nagyon megköszönném!
Helo! -
Vangelis
félisten
-
Szakinet
csendes tag
Erről mi a véleményetek?
Plextor ConvertX PVR PX-TV402U
http://depo.hu/?page_number=6&id=22051&lid=1&csid=77 -
vati
senior tag
Na itt egy videodigitalizálós fórum:
http://www.nethirlap.hu/forumengine.php?par=8&topic=671
Bővebben: link -
-
vati
senior tag
Bekötöd az egyik csatornára. Aztán 1/ vagy monósítod a végtermék média hangformátumát, 2/ vagy demuxolod a hangot WAV-ba, hangbuzeráló programal lemásolod egyik (értékes) csatornát a másikba, visszamuxolod. 3/ ha divx+mp3 kell, ez utóbbi folyamatot röptében is lehet a VirtualDubMod hangsáv szerkesztőjével.
Nekem soha nem sikerült ''hardveresen'' sztereó jelet csinálni a monóból, pedig biztos lehet valahogy. Ha össze volt a két csatorna kötve, eltűnt a jel. -
Batman
őstag
Bővebben: link
Itt van pár topic, nézzd át őket. -
vati
senior tag
Well, a VHS digizése nem egyszerű feladat, bár annak látszik. Lehet jól meg rosszul csinálni, drágán meg olcsón, rengeteg függ attól, hogy milyen minőségű a kiinduló anyag.
Elsőre 4 lehetséges módot látok.
1. TV-tunerkártyák, vivo-s vidkártyák. Igazából ezekkel is lehet próbálkozni, de akárki akármit mond, ezek NEM vhs-jelre (instabil szinkronjel) lettek tervezve,
hanem TV-adást grabelni. Semmi garancia a hangelcsúszás, mákosodás stb. ellen. Másik hátrány, hogy régen rossz, ha szoftveresen kell tömöríteni, felvétel közben.
2. asztali DVD-felvevő: állítólag jó minőségben lehet velük (különösen ha TBC áramkör van bennük) ezirányú tapasztalatom nincs. Hátrány, hogy ez MPEG2-be vesz föl, ami nem egy szerkesztőbarát formátum.
3. A/D konverter kártyák vagy külső egységek, ''digitalizáló eszköz'' néven futó cuccok. Külsőből csak firewire-t tudót szabad, USB felejtős, a sávszél csak gagyira elég. A tapasztalatok vegyesek. Érdemes a hwsw.hu fóruman körülnézni, írnak oda nálam tapasztaltabb emberkék.
Én egy ilyen, hardveresen MPEG2-be tömörítő, PCI-os csatolófelületű A/D célkártyával dolgozok 1.5 éve. Eleinte nagyon nem akart menni, rengeteget szívtam a bugos szemét hulladék driverek miatt. Mostanra elviselhető minőséget adó HOWTO-t dolgoztam ki magamnak, bár a dinamikatartománnyal nem vagyok megelégedve: szemmel láthatóan kissebb a bitmélység mint az analógon. (beégő fehérek vagy feketék)
Mégis, ezen céleszközöknek megvan az az előnye, hogy a VHS specialitásait figyelembe veszik, tkp. arra vannak tervezve. Persze van 15 ezer meg 60-120 ezer forintos is. Én mai ésszel egy 50-es Canopust vennék (ez külső eszköz ld. pl. gaia.hu) ha ezt a digizési módot választanám, és csak DV-be vennék föl. Ez a 60 ezres kategória.
4. Video input -> DV out felülettel rendelkező miniDV kamera. Ez is elvileg erre van kitalálva, többek szerint nagyon szépen digitalizál. Hátrány: ezek a kamerák 120 ezer körül kezdődnek. FireWire kártya is kell a gépbe, ha az alaplapba nincs integrálva. Mai ésszel ezt próbálnám ki először, de 1.5 éve nagyon nem volt zsetonom ilyenre.
Ui.: érdemes nyomozni a neten.
MOD: van egy magyar fórum, ami erről a digziésről szól, és elég advanced emberkék írnak oda. Csak itt és most nem találom az URLt. Próbáld megkeresni
[Szerkesztve] -
Xeon_Zeg
csendes tag
Sziasztok!
Van egy JVC GR-FXM37-es VHSC(pal) kamerám. Szeretném az felvett filmeket átvinni számítógépre.
Hogyan lehetséges ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- OpenWRT topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest