Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Fujifilm X
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Lézervágás, gravírozás
-
PROHARDVER!
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Statikus #7896 üzenetére
Heló
Azért mert a UPC amerikai tulajdonú cég. Mint tudjuk ott kicsit másképpen gondolkodnak.
Ha amerikában letöltesz egy filmet, mehetsz kóterbe és ráadásul rá szállnak minden netes hálózatra és figyelnek mindent. Totális ellenőrzés van odaát. Itt is ezt próbálják eljátszani.A hajnalok hajnalán is önnan eredt a másolásvédelem forszírozása. Tudjuk ezt még a videós korból.
-
Csorbi
addikt
válasz
Statikus #7896 üzenetére
A MindigTV-vel kapcsolatban úgy tűnik van némi tévedés
Az ingyenes Mindig TV-hez nem kell kártya, mivel az a korábbi közszolgálati analóg adásokat váltja fel.
Azonban ha ezeken kívül több csatornát szeretnél, mint pl. National Geo., Film+, Spektrum, HBO, stb, akkor már a MindigTV Extra kell, és ehhez is bizony kell dekóder kártya. -
-
anglergab
addikt
válasz
Statikus #7894 üzenetére
Az előfizetők megnézhetik a műsort, és tudomásom szerint saját használatra felvételt is készíthetnek róla.
A rögzített digitális műsor azonban kódolt: csak azon TV és CI+ kártya párosítással tekinthető meg újra, amikkel a felvétel készült.
Tehát ez azt jelenti, hogy nem adhatod tovább a felvételt, nem nézheted a digitális felvételt egyszerre több készülékeden (csak 1 TV + ugyanazon TV-n személyes célokra archiválás), nem mutathatod meg másoknak egy másik készüléken, nem vetítheted egy társaságnak, illetve addig nézheted a saját TV-den, amíg van aktív CI+ kártyád, tehát amíg van UPC-s előfizetésed.Ugyanezek a korlátozások jogilag már az analóg időszakban is valószínűleg fennálltak -- viszont a digitális technológia lehetővé tette a tartalomszolgáltatóknak, hogy ezt ki is kényszeríthessék.
-
Statikus
senior tag
válasz
anglergab #7891 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást. Nagyrészt azért tisztában vagyok ezekkel, kivéve a hdmi-n agyonkódolt dologgal.
Kérdésem arra vonatkozott, hogy milyen tartalmat védenek ekkora technikával?
M1 HD-n leadott Utánam srácok, vagy Hahó Öcsi c. filmeket? Nincs olyan sugárzott film, amit full HD minőségben adnak és megérné ennyire védeni. -
-
anglergab
addikt
válasz
Statikus #7879 üzenetére
Videómagnó, DVD felvevő, SCART, RCA: analóg jelek, a DVD-felvevők többsége is azt rögzít.
Analóg adás analóg hordozóra való rögzítésénél, másolásnál, lejátszásnál minőségromlás lép fel. Analóg forrás digitális hordozóra való rögzítésénél nyilván digitalizálni kell, az analóg jelek feldolgozásánál megint minőségromlás lép fel.
A lemásolt analóg videó nem egyenlő az eredetivel.A digitális jelekről:
HDMI-t hogyan rögzítesz? Erős tartalomvédelemmel rendelkezik.
A CI+ egyik legfőbb újítása a másolásvédelem (tehát ez nemzetközi trend), azaz a CI+ kártyából csak kódolt stream léphet ki, a dekódoláshoz a TV elektronikája is kell.
A digitális tartalmak rögzítésénél, másolásánál, továbbításánál nem lép fel minőségveszteség.
A lemásolt digitális videó azonos az eredetivel. -
LÁZ
addikt
jelentem üzemben a hádé médijakárd, patento nagyon, egy probléma van, a tv-m LG 42LD420, az autokeresést a szakik nyomták, és sztem bent maradt a pipa, hogy:
Ha az automatikus hangolás indításakor nem kapcsolja be az „Automatic Numbering” (Automatikus
számozás) funkciót, a csatornaszámot a „Move” (Áthelyezés) funkció használatával módosíthatja.igy nem tudom/engedi a csatorna sorrendet változtatni, csak a kedvencekbe tudom szétválogatni.
A kérdésem, hogy ha tolok neki egy még egyszer egy csatornakeresést, benne kell legyen a médiacard, vagy nem, ha kiveszem, és a keresés után berakom, fog e kérni vmi kódot, gondolom az új setupnak minősül
@troland26: okés minden, de érdemes neked megcsinálni az auto csatornakeresést, mert qrva lassan tolta, molyolt vele vagy 40percet, a 2 tuneren külön-külön végigment, utána a kártya már pikk-pakk megvolt..
-
troland26
őstag
Akiknek mediacard van és LG tv minden zökkenőmentesen működik? Megvan az összes adó ott ahol kell lennie ?
-
BossBoss
őstag
válasz
kabelmania27 #7885 üzenetére
Hol tudom megnézni? Gondolom ez nem a böngészős trükk.
-
khorvat
senior tag
válasz
daniel2121 #7880 üzenetére
Ki kell próbálni egy másik TV-ben már bizonyítottan működő kártyával és az is lehet az adott CI-s TV jó! Jelenleg nem aktív a felvétel tiltás úgy tudom és lehet jó ideig nem is lesz az, főleg ha azt nézem ahogy az EPG problémával állnak!
Más:
Sikerült száműznöm a lakásból az összes boxot , mostmár csak 2 mediacard HD teljesít szolgálatot! -
Mate
nagyúr
válasz
Statikus #7879 üzenetére
Ha meg ennyire gátolni akarják, akkor minek van 120-as meg 50-es net? Nyilván letöltögetni fog vele az ember, ha csak simán böngészne bőven elég lenne a 25-ös.
Nem tudom, hogy miért tiltják le az usb a boxban, minek tiltják le modemnél az usb, mikor azzal még ártani se lehetne, csak + szolgáltatás lenne, amivel kedveskednének.
-
Statikus
senior tag
válasz
khorvat #7878 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy videomagnóval, dvd felvevővel, számítógéppel hdmi-n, scarton, rca-n keresztül fel lehet venni bármit, akkor mit bűvészkednek a védelemmel?
Kifizetjük a fucking jogdíjakat a havidíjjal együtt, a szolgáltató is kifizeti a jogdíjakat, akkor most miről is van szó???
Azt pedig nem hiszem, hogy a szar ótvar SD minőségű ezeréves tévéfilmeket fogja bárki is dvd-re írni és árulni...
Az a néhány HD csatorna pedig nem sugároz friss drága filmeket.Szóval ez megint csak a magyar túlbürokratizálás...
Most jut eszembe: DIGI-nél, AH-nál semmi védelem, bedugum a madzagot a tévébe és bármit bármikor felveszek, lejátszok, átadok másnak... HOGY VAN EZ?
-
khorvat
senior tag
válasz
daniel2121 #7877 üzenetére
A válasz egyszerű!
CI+-ra bármikor tudnak másolás azaz felvétel lehetőséget korlátozni!
CI pont ezzel a funkcióval kevesebb! -
daniel2121
őstag
És az miért van hogy csak a CI+-os tv-vel jó a card a sima CI slottal miért nem és miért nem lehet ezekhez is kiadni olyan cardot amivel működik.
-
Statikus
senior tag
Még mindig nem hozták ki azt a ku..a kártyát. Felhívtam őket.
Ezer elnézéskérés mellett mondták, hogy úgy látszik a futár nem akarja kihozni nekem... felajánlották, hogy saját emberük (gondolom egy szerelő) kihozza holnap du 2-5 között, természetesen ingyen. Kiváncsi leszek
TV-hez infok:
LE32C450 ill. LE32D400
Magyar beállításokkal ékezetek szarok, észtre, szlovákra állítva jó, viszont az idő elcsúszik 1 órát. Az EPG-ben is.Valamit igazán tehetne UPC, hogy Magyarországon legalább a Magyarokat kielégítsék. Nem kérünk kínai karaktereket, vagy cirill betűket, csupán azt, hogy a saját nyelvünknek megfelelően küldjék az információkat a kábelen, plána, hogy még fizetek tévénként havi szinten. Ha nem tudják a megoldást, javaslom a DIGI-vel vegyék fel a diplomáciai kapcsolatot...
-
mikró!
csendes tag
Sziasztok!
Nekem most hozták ki a kártyát, de nem nagyon akar működni. Azt írja a kézikönyv, hogy először tegyem az m2-re, aztán az m1-re, és aztán tegyem be a kártyát. Betettem. Semmi. Kódolt jel. Legfrissebb firmware. Tv pedig samsung 5720rs. Valaki segítsen!
-
ChipKng
aktív tag
De van OK gomb, koszi a tippet mindenkinek. Hogy ez miert nem jutott eszembe?
-
ChipKng
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #7861 üzenetére
Koszi, majd megnezem de egyelore jol elvagyok ezzel a megoldassal. Ami inkabb zavar, hogy 4 digites szamot kell beirni ha csatornat valtok (pl.: 0001), holott nincs 100-nal tobb csatornam. Van erre valami megoldas, hogy 2-vel is megelegedjen (pl. 01)? Jo, persze tudom, hogy ha beutom a 1-est es varok par masodpercet akkor odaugrik, de ha nincs kedvem mindig masodpercekig varni...
-
air
nagyúr
Egy kérdés upc-online-hoz:
Az HBO GO (netes on-demand) szolgáltatásban, hogy hogy nem szerepel az UPC? Invitel, Tarr Kft. és Vidanet előfizetők számára érhető el.
UPC mikor várható? -
kaszaf
aktív tag
-
ChipKng
aktív tag
válasz
canniball #7859 üzenetére
Sajnos Panan csak a kedvencek mokat lattam mukodokepesnek de az teljesen rendben van. Nekem is eltartott par percig mig osszeszedtem es sorrendbe raktam amikre kivancsi vagyok, de utana nincs vele tobb gond.
@mate3553: A 24 oras EPG a szolgaltato sara. UPC kuld csak ennyit.
-
canniball
nagyúr
"Ha jól értettem a szavait, akkor lehet rendezni a csatornákat."
Azért a Kedvencek nem ugyanaz mint a "sima" csatornarendezés funkció, még ha végül el is lehet érni ugyanazt az eredményt. De a Samu tényleg pöpec ilyen szempontból.kaszaf & ChipKng!
LG-n egy másféle újrahangolás után lehet rendezni, Panán ez nem játszik? -
stevecs
csendes tag
Szia!
Nekem is ilyen TV-m van a csatornákat a DVB-C menü csatorna rendezésénél, szedd össze a kedvencekbe, ezt csak egyszer kell megtenned, de ott olyan sorrendbe rakod, ahogy csak akarod. A TV bekapcsolásakor nálam is van kb. 10s authentikáció nem kell csatornát váltani, csak egy picit várni. A csatorna lista mentés nem tudom neked meg mondani, hogy van-e, de szerintem ez RTFM probléma lesz.
A 24 órás EPG adott ez minden tévén, csak remélni tudjuk, hogy ez változik.üdv!
RTFM( Read The Fucking Manual)
-
kaszaf
aktív tag
Így van. Nem elég, hogy logikátlan a sorrend, de még teli is van mindenféle "szeméttel" a csatornalista. Service csatornák meg még ki tudja mi minden. Nekem 185 csatornát talált meg ebből ugye 70 a tévé + van néhány rádió, meg ott vannak azok az adók amikre nem fizetek elő. A többi mind felesleges számomra. Kedvenceket nem próbáltam remélem az lesz a jó megoldás.
EPG-t tudja valaki miért csak 24 órás? A kártya hardver korlátoz?
-
Mate
nagyúr
válasz
ChipKng #7854 üzenetére
Ha jól értettem a szavait, akkor lehet rendezni a csatornákat. Szerintem összes Tv-n lehet. A gondja azzal van, hogy ez nem kis meló. Samsungnál nem gond, mert lemented a listát és gépen csatornalista szerkesztő programmal pillanatok alatt megcsinálod. Viszont tv-n elég fáradságos meló, ráadásul ha valami gond van, kezdődik minden elölről.
Boxon tényleg nem lehetett, de ott legalább volt benne logika, itt ősze-vissza pakolássza őket. -
ChipKng
aktív tag
Nekem Box-on sem lehetett csatornakat rendezni, most viszont a Kedvencek osszeallitas segit (kek gomb) es minden csatorna oda kerult ahol nekem szimpatikus. Menteni nem lehet sajnos, igy ha neadjisten ujra kell hangolni akkor szopomalac van. Egyebkent viszont mindig a Kedvencek jon be alapbol igy nem kell allandoan atkapcsolgatnom ra. Szoval jo ez igy. Igaz nekem csak G20-asom van, de gyanitom a G30-on is hasonlokepp mukodik.
-
kaszaf
aktív tag
Sziasztok!
Panasonic P42G30E tvn sikerült beüzemelnem a mediacardot. Gold csomag SD box helyett kértem és kaptam hűségidőn belül. Kártya nem volt aktiválva de ez 5 perc telefonálással rendeződött.
Tapasztalataim:
Ami jó:
- A kép nagyságrendel szebb mint a boxon volt.
- Idő, műsorújság rendben.
- Minden csatornát megtalált elsőre.
- Csatornaváltás gyors, analóggal megegyező sebességűAmi nem tetszik:
- Csatornák teljes összevisszaságban vannak tegnap este már nem is volt kedvem hozzáfogni rendezni.
- TV bekapcsolásakor amíg nem váltok csatornát 'Kódolt csatorna' üzenet látszik csak.
- Eddig nem találtam csatornalista mentési lehetőséget külső eszközre, de lehet a Panasonic TV-nél nincs is ilyen lehetőség
- Kár, hogy csak 24 órás az epg (kiváncsi vagyok mi az akadálya az egy hetes epg-nek)
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest