Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
m165le3
tag
válasz ubyegon2 #31219 üzenetére
Köszönöm mindkettőtök segítségét.
A tároló cserét én is megejtettem, a fő tároló és a magyar tárolók nem mentek, ezért hittem hogy nálam a baj, de kiderült hogy nem voltam elég kitartó, egy német tárolóról megy minden rendesen.
Amúgy a xubuntuban grafikus felületen lehet több száz tárolóból választani.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz ubyegon2 #31219 üzenetére
HTPC-nél két lehetőséged van: x86 vagy valami ARM alapú cucc. Előbbinél adja magát valamilyen disztribúció (bár lehet Openelec is, de akkor megy a levesbe a plusz funkcionalitás), utóbbinál meg vagy Openelec vagy hasonló cél OS, vagy Android. De akinek előbbi van, oda pazarlás szerintem egy Openelec vagy hasonló, mert pl. Ubi alatt is berakhatom hogy Kodival induljon és akkor látszólag nincs különbség, viszont van böngésző meg minden más is, ami az Openelecben nincs. Még csak erős hw sem kell hozzá, az előző gépem egy J1900-as Celeron volt, 2GB RAM-mal (később kapott még kettőt, de előtte is teljesen használható volt).
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Azonnali játékos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HP EliteBook / ZBook topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest