Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• joker1220

őstag

válasz RetepNyaraB #36718 üzenetére

Bocsajts meg kolléga de az extrem tuning topic jelmondata, minden tuning oda
    tartozik ami nem léghűtés:P

Core temp is fent van és ugyanonnan mér mint az aida64 mivel 1:1 be ugyanazokat
    az értékeket adja szinkronba:)

Egyébként fent van még az AMD Overdrive és a Gigabyte féle ET6 is;)

Valóban az Overdrive már más értékeket ír, alapból 28 fokot a magokra;)

Teljes mértékben igaz hogy ez már nem üzemi fesz, de tudtommal amég
    le bírjuk hűteni, rovidtávon nem lehet gond.

Rövidtávon alatt azt értem hogy egy - két teszt erejéig.

A degradációval én is tisztában vagyok;)

Prime95 el szoktam tesztelni, jobban meghajtja a procit mint az IBT, de legalább
    annyira:)

Stabil 5ghz el boldog lennék, tovább ezzel a lappal és hűtéssel nem gondolom hogy
    jutnék amúgy se, valamint meg kinyírni sem akarom a cuccot:)

Közben körvonalazódik már hogy mi lehetett a gond úgyhogy ha beigazolódnak a remények akkor kissebb feszen is szépen meglesz az 5ghz:)

Egyébként az a quad proci is szépen bírna még egy kis órajel emelést :R

NandorHUN: Mivel szorzózár mentes procid van, így semmi más dolgod nincs mint elkezdeni emelni a szorzót felfele, először alapfeszen mindig csak 1 lépéssel, és figyelni a hőfokokat valamint hogy meddig stabil a cucc.

Sandy Bridzs től felfele belső órajellel emelni már amúgy is szinte lehetetlen és rohadt nyűgös dolog:)

Ha megvan az az órajel ami már nem stabil akkor kezdhetsz feszt emelni, a lehető legkisebb léptékben és figyelni a hőmérsékletet.

Amég le bírod hűteni addig nincs para, ha eljutsz arra a pontra amikor már hiába adsz feszt, a beállított órajeled nem lesz stabil, akkor eljutottál a procid végéhez, legalábbis abban a lapban. Nagy vonalakban persze.

Van jó pár dolog amivel lehet még machinálni de én leragadtam a core 2 duo érában;)

Tuning alatt bios ban kapcsold ki az energia takarékos funkciókat és a turbot is mert azok össze vissza állitgatják a feszt meg az órajelet.

Valamint érdeklődd meg a procid topic jában hogy meddig terjed a proci normál üzemhőmérséklete.

Új hozzászólás Aktív témák