- Hővezető paszták
- Milyen egeret válasszak?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Az, hogy hány MHz-n tudod futtatni a ramokat elsősorban az alaplapodon múlik, nem a procin. Megnéztem, és neked 1066-ig is mehetnek. Az más kérdés, hogy a ramok aktuális sebességét a cpu fsb-jének a leosztásával származtatják.
Nekem pl a 800MHz-s ramok szépen mennek 1080-nal.Ha belépsz a BIOSba, akkor a MIT-en belül keresd meg a CPU host clock controlt. Ezt állítsd auto-ról manual-ra. Ezután alatta állíts be egy minimum 6 MHz-vel nagyobb értéket. Ezzel egy miiimálisat a procit is húzod, és a ramok is 800 fölött fognak menni. Nyugodtam emelheted ezt az értéket addig, amíg már nem bootol a géped. Utána cmos reset, vagy ins-sel indítás, és beállítasz valamit ez érték alatt. Tesztelgeted, játszadozol, ha nincs spontán újraindulás, akkor maradhat is, ha van akkor megint visszaveszel egy kicsit.
Ha érdekel a további tuning, akkor jerr vissza újabb kérdésekkel.
-
Agrox
tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
hát próbálkozhatsz, de egy idő után szerintem már nem fog bootolni a géped, nekem 4800+ van és olyan 950 körül már nem tetszett neki a dolog. msot 240-es FSB-n van és vissza kellett vennem a ramokat 667-re, így ketyegnek 750 körül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hővezető paszták
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Windows 11
- Battlefield 6
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- BestBuy topik
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi