- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Azért jó volna, ha elérném a webes admin felületet, luci ide vagy oda...
És igen, nem bírok a kiosztott IP-n próbálkozva megnyitni a TP-Link felületét, mindegy, hogy a TP-Linkhez vagy a Cisco-hoz kapcsolódok WiFi-n.
@vargalex
WiFi-n van, kábelen mindjárt kipróbálom. Reboot megvolt Ciscon és TP-Linken is, eredmény ugyanaz. Kipróbáltam, kábelen se jó.u.i.: Nem, hogy megnyitni, pingelni se tudom a TP-Linknek kiosztott IP-t, holott a TP-Linkhez csatlakozok Wifin/kábelen és megy a neg. A Cisco-ra megy a ping.
-
sanzi89
addikt
Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget, de fixáljunk le pár dolgot, ha kérhetem. Nem szeretném, hogy NAT-oljon a TP-Link, teljesen feleslegesnek gondolom, de ha nincs más megoldás felőlem lehet úgy is. Először, ha tisztelettel kérhetem maradjunk a kettes verziónál, amit suste mond. Leírom, hogy mit csináltam, nagyon szépen megkérnék mindenkit, hogy EBBEN a leírásban mondja meg hol a hiba, mi nem jó, és kérem, hogy javítsa azt a pontot ki.
1. Cisco WAN beállítás DHCP, hiszen így működik a kábelnet, igaz?
2. Cisco LAN IP-je statikusan 192.168.0.1, igaz?
3. Cisco-n a DHCP szolgáltatás be van kapcsolva, igaz?
4. Cisco LAN portja össze van kötve a TP-Link LAN portjával, igaz?
5. TP-Link LAN portja dinamikusan kapja az IP-t a Cisco-tól (192.168.0.10-192.168.0.99 tartományból), igaz?
6. TP-Linken nem fut a DHCP szolgáltatás, igaz?
7. A Cisco admin felületén látszik, hogy a TP-Link router a 192.168.0.10-es IP-t kapta. Ellenben ha meg akarom nyitni böngészőben a TP-Link router webes felületét, amit ugyebár a 192.168.0.10 böngészőbe írásával érek el, nem tölt be az oldal. Szóval valami nem klappol. Mindegy, hogy WiFi-n a Cisco-hoz vagy a TP-Link-hez csatlakozok. Net mindkét esetben van.@vargalex
Azóta kb száz dolgot elállítottam, így nem tudom megmondani. Lassan 5 órája küzdök a dologgal, kérlek tegyünk pontot a végére. -
sanzi89
addikt
Nem a gyári firmware van rajta, hanem a vargalex féle. Ha a LAN-t állítom át dinamikus ip cím kérésre - vargalex az ellenkezőjét mondta
- akkor mi a biztosíték arra, hogy a következő resetnél ugyan azt az IP címet fogja kapni a TP-Link router, mint amit a forwardba beállítottam először?
Most komolyan emberek. Én vagyok ennyire hülye, vagy tényleg ilyen hosszú időbe telik elmagyarázni egy elvileg 2 perces dolgot?
@suste
Most komolyan, kezdem úgy érezni, hogy szívatsz.
Ha a Ciscon be van kapcsolva a DHCP, az az egy IP-t a LAN-nak, mivel dinamikus és mellette a TP-Linken is fut a DHCP akkor egy hálózaton két DHCP szerver lesz, ami nem éppen szerencsés.Álljunk meg kicsit. Feltennék pár kérdést, és szeretném, ha valaki ezekre válaszolna konkrétan.
1. Cisco WAN beállítás DHCP, hiszen így működik a kábelnet, igaz?
2. Cisco LAN IP-je statikusan 192.168.0.1, igaz?
3. Cisco-n a DHCP szolgáltatás be van kapcsolva, igaz?
4. Cisco LAN portja össze van kötve a TP-Link WAN portjával, igaz?
5. TP-Link WAN portja dinamikusan kapja az IP-t a Cisco-tól (192.168.0.10-192.168.0.99 tartományból), igaz?
5. TP-Link LAN interfészének IP-je statikusan 192.168.1.1, igaz?
6. TP-Linken fut a DHCP szolgáltatás, hogy a LAN-on illetve WiFi-n csatlakozó kliensek kapjanak IP-t igaz? -
sanzi89
addikt
válasz
vargalex #2972 üzenetére
Nem jó. Leírnád kérlek pontosan, hogy mi a gond?
1. Cisco LAN 192.168.0.1 DHCP off
2. Cisco LAN portja bedugva TP-Link WAN portjába
3. TP-Link WAN portja statikusan 192.168.0.2, átjáró a 192.168.0.1 és DNS is a 192.168.0.1
4. TP-Link LAN 192.168.1.1, DHCP bekapcsolvaEredmény nincs net.
"...nézd meg, hogy mit kapott WAN oldalra a TP-Link és Forwardolj arra az IP-re (vagy tedd DMZ-be)."
Ez nem jó, mi van ha következő resetnél más IP-t kap?
@suste
Te azt mondtad, hogy a TP-Linken a LAN legyen dinamikus, vargalex pedig azt, hogy nem. Most akkor hogyan? -
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #2966 üzenetére
Kétszer is kipróbáltam. Miután átírom a TP-Link LAN interfészének IP-jét 192.168.1.1-ről 192.168.0.2-re elérhetetlen lesz a router. Semmi se tudok vele kezdeni, csak a reset marad.
Router ki-be kapcsolás megoldotta a dolgot.
De most meg nem érem el a 192.168.0.1-et, a Cisco-t. Bugzik ez az egész szar... Egy ASUS-t meg egy TP-Link routert gyerekjáték volt összehozni, de ez az új Cisco egy katasztrófa. Holnap fel is hívom a T-t, hogy elmennek tudják hova...
-
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #2963 üzenetére
Akkor is, ha a WAN-on van összekötve a két router?
Jelenlegi felállás:
1. Cisco 192.168.0.1, Wifi off, DHCP off, WAN dinamikus
2. Cisco LAN portja összekötve TP-Link WAN portjával
3. TP-Link 192.168.1.1, Wifi on, DHCP onÍgy van net. Azonban a port forwardot nem tudom beállítani, mert ezt kapom:
@suste
A második verzió szimpatikus, ki is próbáltam valamit. Azonban a forward-hoz kell egy fix IP, így a Cisco-n MAC színhez rendelt DHCP állítottam be a TP-Linkre, hogy mindig a 192.168.0.2-őt kapja. A TP-Linken beállítottam, hogy dinamikusan kapja a LAN interfész az IP-t és a mentés után sehogy se értem el. Reset lett a vége. -
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #2961 üzenetére
Ez nagyon jó...
Akkor a kérdésem az, hogy a TP-Linken futó transmission webes felületét miként tudom elérni? A Dyndns beállításokat eszközölöm a Cisco-n, majd a megfelelő portot forwardolom a TP-Linkre? Csak azért, mert ez se működik...
-
sanzi89
addikt
A szolgáltatóm - T-Home - kicserélte a régi, szeretett Motorola modememet egy új, Cisco router/modem csodára. A következőt szeretném csinálni: a Cisco-t lebutítani modem funkcionalitásra, a TP-Link pedig megy minden. A lépések a beállításhoz:
1. Cisco DHCP-n kapja az adatokat a szolgáltatótól.
2. Cisco LAN interfészének címe 192.168.1.1
3. Cisco-n WiFi és DHCP kikapcsolva
4. A Cisco-ból kijövő LAN kábelt bedugom a TP-Link LAN portjába - nem a WAN-ba -
5. A TP-Link LAN interfészének címe 192.168.1.2
6. A TP-Linken beállítom alapértelmezett átjárónak a 192.168.1.1-et
7. TP-Linken WiFi és DHCP bekapcs
8. TP-Linkhez vagy WiFin vagy LAN-on csatlakozva van net, mindenki örül.A gyakorlatban a végén még sincs net. Mi a gond?
-
sanzi89
addikt
A vargalex féle firmware-ban van-e valamilyen lehetőség arra, hogy a csatlakoztatott partíciókat lássam a grafikus interfészen? Csak az érdekelne, hogy kb mégis mennyi hely van rajtuk szabadon.
Egyébként hatalmas köszönet, a 3 éves ASUS RT-N16-os routerem bugzása miatt vásároltam a routert, és elsőre minden gond nélkül sikerült beállítani mindent elég gyorsan! Szóval köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest