- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- OLED TV topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HP notebook topic
- Fujifilm X
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
-
PROHARDVER!
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10017 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet, a "kulcs neve" a dhcd_static, ebben szerepel az összes MAC és IP + a név.
Nekem valójában ez egy "idegen IP monitorozó" script fejlesztéséhez kellene. A script terv:
1. lekérdezi az aktuális static DHCP táblát
2. lekérdezi az aktuális, IP címet kapott eszközök listáját, ebből kiszedi a static DHCP táblában szereplőket, a maradékot belerakja egy file-ba
3. lekérdezi az aktuális ARP listát, ebből kiszedi a static DHCP táblában szereplőket, a maradékot hozzáragasztja a 2. pontbeli file-hoz
4. elküldi a file-t e-mail-benTegnap éjjel addig már eljutottam, hogy a /etc/dnsmasq.conf file-ban szerepelnek a static DHCP táblabeli host-ok, tehát onnan ki lehet szedni grep-elve. Persze kell némi trükk, mert ez a tábla nem mindig a legfrissebb (mert a memóriába cache-el), tehát kell "service dnsmasq restart" és utána már ok.
Tehát az 1. pontra ez a megoldás:
service dnsmasq restart
cat /etc/dnsmasq.conf|grep dhcp-host|grep -E -o "([0-9]{1,3}[\.]){3}[0-9]{1,3}" > /tmp/ismert_ip.txtMost éppen a folytatással küzdök, mert a /var/lib/misc/dnsmasq.leases file-ban szerepelnek az IP címet kért/kapott cuccok (belső ÉS vendég hálózatbeli eszközök is!), csakhogy egyelőre nem jöttem rá, hogyan tudom kiszűrni a vendég hálózatban IP-t kért eszközöket (a vendég wifi-be bejelentkező cuccokat nem kell monitorozni, csak a belső hálózatban IP-t kérő idegen IP-ket).
A 2. pontra ez a rész megoldás:
cat /var/lib/misc/dnsmasq.leases|grep -w -v -f /tmp/ismert_ip.txt
Elnézést, ha esetleg valamit érhetetlenül fogalmaztam meg!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- sziku69: Szólánc.
- Napelem
- Netfone
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest