Hirdetés
-
PROHARDVER!
Távcsövekről általában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jónak tűnik, köszi, hogy visszajeleztél. Úgy látom, hogy 40x-es nagyításnál még teljesen éles, általában a maximális nagyításon a zoomok már nem hozzák a legjobb képminőséget. Azért ezen ledöbbentem, hogy milyen spektívet lehet kapni 30e-ért, nem számítottam rá.
Egyébként ezeket a spektíveket a nagy nagyítás miatt kifejezetten hideg időben előnyösebb tesztelni, mert akkor nincs a hőhatás okozta hullámzás, ami a felmelegedett levegő miatt jelentkezik. -
H-Zol
senior tag
Sajnos ilyen világban élünk , hogy a munkáltatót nem érdekli a munkás könnyebbsége ( csak , hogy ők minél több pénzt zsebeljenek be ) , azt a munkásnak kell eldönteni , hogy neki megéri a saját pénzéből beruházni , vagy nem !!
Szerencsére én a magam ura vagyok ( kis családi vállalkozásban földel foglalkozunk ! -
H-Zol
senior tag
Köszi , hogy le írtad mert erre én is kíváncsi voltam
!! Ismerős eset , egy jó barátom egy nagy telephejen volt éjjeli őr ( sajnos két hónapja 45 évesen lefeküdt és többé nem kelt fel 😪 ) és mivel tudta , hogy én benne vagyok a zseblámpák világában ajánlottam neki egy jó lámpát amivel lehet őrködő, győzködte a főnökét de semmi eredménye nem lett
, ( ezek csak hajtják a munkásokat , költeni nem akarnak , csak gyűjtik a pénzt
) , végülis amit ajánlottam az neki fizetésből megvenni sok volt , de azért csak vett egy elég jó lámpát ő saját fizetésből , mert nagyon megkönnyítette a munkáját !!
Ha többen dolgoztok ott , az nem játszik , hogy mindenki az egy két ezrest , és lenne egy jobb , használhatóbb távcső( sajnos ilyen világban élünk , munkát biztosít de jobb körülményeket nem
, pedig nem egy egetverő összegről lenne szó ) !!
-
lomposfarkas
tag
Szerintem ezt érdemes reálisan látni: 900 méteren 5 cm-es tárgyat megfigyelni 15-20x nagyítású "háztartási" minőségű eszközökkel nem nagyon lehet. 5 cm = ceruzaelem. Itt felénk 640 m-re van egy gsm torony, amire néha ránézek, de kizárt, hogy egy elemet nézegethetnék rajta. Ehhez csillagászati távcső kell.
Az említett 20-60 Bresser a nagy nagyításnál durván életlenedik és színez. Kb. csak a 20x nagyítással látott képet nagyítja fel, nem nagyon nő a részletessége.
Ha nem titok, mi a cél?
Ezek ígéretesebbek, de a 30--n éppen túl.
https://tavcso.hu/termek/La13-40X50a
https://tavcso.hu/termek/La13-40X50b -
Itt szerintem fontos, hogy letámasztható legyen (normálisan, állvánnyal), a nagy nagyítás szintén (ez egy 20x-ost megkövetelne). Ha egy középtávolságot nézünk, akkor 500m-en egy 5cm-es tárgy 10x-es nagyítással annyira látható, mint szabad szemmel 50m-ről. Ugyanez 20x-os nagyítással ugyanaz mintha 25m-ről. Én a 20x-os nagyítást venném alapul, ennél a letámasztás már alapkövetelmény.
Azt nem írtad, hogy milyen betekintési szöggel használnád, sok esetben a 45 fokos a legkényelmesebb.Én ezt a kettőt látom ezeknek a feltételeknek megfelelni:
[link] Bresser 20-60x60
[link] KF Concept 20-60x60Utóbbinál írja a BAK-4 prizmát, ez ebben az árkategóriában nem tudom, mennyire reális. Mivel látom kb. ugyanezt a tudású spektívet több különböző néven, simán elképzelhetőnek tartom, hogy ugyanaz a gyártmány csak más-más OEM által matricázva, csomagolva.
Ha a 20x-os nagyításnál maradsz, ott a legjobb a képminőség, de ha esetleg felmész 30-ig, még ott is 2mm a kilépő pupilla, talán elég lesz, mivel a nézendő tárgy 5cm, ezért valószínűleg csak a képmező közepét fogod használni, ezért egy ilyen megfelelő lehet.
Személyes tapasztalatom nincs egyikkel se, spektívből eddig csak kettőt próbáltam, azok nagy nehéz darabok voltak terepi használatra több kilós állvánnyal, arra amire azokat használták azok kellettek, de amire neked kell valószínű pont egy kisebb a jó választás. Nekem személy szerint nincs spektívem, de álló helyzetben való megfigyelésre ez a legalkalmasabb, jobb mint a binokulár vagy monokulár. -
Szia! Arra amire te keresed, arra nem igazán (900m-re levő 5cm-es tárgyak megfigyelése).
Ezek egyébként nem spektívek, hanem monokulárok, kis méretű egyszemes kézi távcsövek. Az első kettőnek 10x-es a nagyítása, azt a spektívek felülmúlják, monokulárok esetén általános. Az utolsónak a 17-es nagyítása jól hangzik, de 30mm-es lencsével az 2mm-nél kisebb kilépő pupilla lesz, az nagyon kicsi. Szerintem próba nélkül ne vedd meg egyiket se.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- WOT - Roham
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Samsung Z Fold5 12GB/1TB, Újszerű, Független, 1 év garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest