Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- DUNE médialejátszók topicja
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calibos
addikt
Enermax 465w, kondi elszállt...pedig ajándékba kaptam
-
Adrian Mole
senior tag
AT korszak: Vargáné - működik (a gép még mindig megvan, szóval a mai napig él).
Codegen 300 - működött gond nélkül, éveken keresztül, Ph!-n eladtam, nem volt rá panasz.
Coolink - ebből többet is nyüstöltem, mások gépébe is pakoltam, nem volt vele gond.
Chieftec - jelenleg ez van, nincs vele gond -
mv
aktív tag
válasz
Szten Márs #45 üzenetére
''Nem lehet, hogy csak annyi volt a hiba, hogy everestel/speedfannal, vagy biosban mérted?''
Nem!!
Három különböző műszerrel is megmértem, terhelve, terheletlenül. Nem vagyok villamosmérnök, de feszültséget mérni azért tudok. ''Szoftveres mérés nem mérés!!'' -ezzel is tisztában vagyok.A tápok tényleg hibásak voltak. Szervízben is tesztelték.
Azért írtam le, mert nem mindennapi eset, hogy az ember két hibás FSP táppal találkozik. -
mycso
veterán
No akkor:
Volt valami noname tápom 486-os hoz valami asszem 125w-os csoda, vagy 5-6 évig működött, nemrég kidobtam, mert foglalta a helyet.
Acer 200w - ez sem halt meg (vagy 2-3 évig volt meg)
Ibm 235w - tökéletes (vagy 2-3 évig volt meg)
Asti 235w - kb 1.5-2 éves korában halt meg és vitte magával a winyómat
Mercury 300w, no ebből van 2 is az egyik 2 a másik 2.5 éves körüli mind2, tökéletes.
Gaba 400w - kb 2 hetet élt, és vitte az alaplap sata vezérlőjét
IMBP 350w - kb 1.5 évet használtam, azóta kb szintén 1.5 éve egy fórumtársunkat boldogítja
Zalman 400w - tökéletesen szolgált 1 évig és az előző gazdáját kb 2 évig, ha jól emléxem akkor kb 1.5 éve egy fórumtársunkat boldogítja.
Chieftec 420w - kb egy fél évet használtam és vagy 1 éve blabla...
Micase 400w - tökéletes, kb 0.5 éves
Chieftec 400w - ezt használom lassan egy éve és kiválóan működik
Érdekességként: az egyik Mercury huzamosabb ideig egy is7+cel 2.6+6600gt mellett volt, a másik av8+3200+ + gf6600 (ennél halt meg a gaba táp)
Pontos tipusokat nem írok, mert hosszú lenne, meg már nem is emléxem mindre. -
Szten Márs
nagyúr
-
mv
aktív tag
Nézzük csak...
Kb. egy éve anyám PIII-as gépében döglött meg egy 250W-os King Star nevű csoda jó 5 év szolgálat után, az esti kikapcs után reggel nem volt többé bekapcs, volt mellette egy Maxx tápvédő, vitte a Leadtek tuneremet magával, a gép többi része szerencsésebb volt.
Kifogtam egy hibás 400W-os FSP Blue Storm-ot, a 3,3V helyett majd' 4V-ot adott, ment gariba, a cseredarab is ugyanezt produkálta, ezt is cseréltettem, a harmadik tökéletesen megy.
Most egy 340W-os LiteOn beles HP táp viszi a konfogomat gond nélkül. -
ML320
senior tag
Nekem még van egy gyilkosságom... Egy SkyHawk táp vacakolt, és havernak kellett egy ''villámvágott'' táp
Régi vágyam volt kipróbálni, hogy mi történik ha 220V-ról 110-re állítom... Utánna csak én lettem kupán vágott... Anyám majdnem kivágott, mert lecsapta a biztosítékot, és qva büdös lett. Szépen felpörgött a venti, utánna egy durranás, majd a maradék ventilláció hátra kinyomta a füstöt.
A biztosító nem is kötekedett... -
-
edipqe
senior tag
5év alatt 4 codegeny táp 2gépben.
KIA:
4 táp
1 alaplap
1 asus 6800
1 inno 6800
1 samsung 120 as vagy 160as winyó
ezt mind a tápok vitték magukkal! de az acorp gagyim ment 3 évet simán baj nélkül
FUKK CODEGEN
már enermaxom van
[Szerkesztve] -
Brae
őstag
Acorp, ipari hulladék
-
ftc
nagyúr
P2-s korszakból
Noname táp- átkapcsoltam véletlenül 115V-ra és ugy inditottam el...csak a táp ment el,ha jol emlékszem csak a biztositék...
azt lett egy full noname (Eurocase elődje volt) még mindig él...kb 8 éve
Enermax 370-s noisetaker 2 éves április elsején ünnepelte évfordulóját semmi baja -
vedini
őstag
codagen 300-ra két szavazat, aztán vettem egy 400-asat, ez kb 4 éve volt, azóta ráálltam a márkás tápokra
-
Retekegér
MODERÁTOR
Codegen 300W: 4 éve megy röccenés nélkül otthoni gépben.
Mercury 400W: 1 hónapot hónapot használtam, új tulaj nem panaszkodik rá.
Chieftec 400W: 1 éves, eddig no para.
Egyszóval egyik táp sem halt be nálam, kopp-kopp...
[Szerkesztve] -
hossszú
őstag
Q-TEC 650w-osnak mondott lett egyszer csak zárlatos, szerencsére nem vitt magával semmit.
-
_XXXXX_
tag
Vargáné 3 évet bírt, szép csendben megállt, nem vitt el semmit. (lehet sokvolt benne a por és megragadt a ventilátor és túlmelegedett).
-
300 W-os Codegenből kettő, különböző sorozatból származó is.
Volt még ezenkívül egy 450 W-os Chieftec is. -
doc
nagyúr
400W-os Deluxe táp (az itt a PH-n is tesztelt BMW-s házban) adta meg magát kb. másfél év után, most FSP van benn
-
Ace Ventura
addikt
Codegen a halálosztó
-
Vamp
senior tag
Lássuk csak.
Egy darab Acorp tápom adta meg magát 6(!) év nyúzás után. 300W-os modell volt, egy legelső, 478-as, Willamette magos P4 konfigot szolgált 5 és fél évig, majd jött a 3200+os AMD, amit fél évig küldött. Csendben múlt ki, kikapcs, majd nembekapcs.
Azért 6 év nem semmi -
Gyok2
senior tag
Vargane tap fustolt, majd durrant, de a gep maradt. Kondenzatort csereltem utana vegleg behalt, alaplap, CPU, CD-ROM szinten.
JNC, szimplan nem megy. -
chop
őstag
Chieftec 360-as tapocska volt,es elvitte magaval a lapot is. Most Coolink van, 400-as, tokeletesen megy (kopp-kopp)
-
Dare2Live
félisten
na nézzünk párat:
-codegen: 2-3év után a fele megadja magát, a ráírt teljesítmény kb felét képesek tutifixen leadni ellenben nálma nem vittek eddig semmit
-mercury: na ezt egyszer raktam fél év után meghót és vitte magával a fél gépet.
-Fsp-Zen: Lehet szériafüggő, lehet nem én a kutyának se ajánlom. Nemlesz hibás mert már alaból az. Ha nem kényszerítenek nem részletezem megtettem már.
-Fsp-BuleStorm: Eddig egyse szált el 10+al raktam eddig gépet.
-chieftecek: K* nagy a szórás. Van jellemzően nem kapható Delta belsős is amiböl 1em volt 5+éve és tudomásom szerint a mai napig megy. és van az árához képest gagyi féléven belül meghalt is. Ami totál kerülendő a 410ws (sirtec belsős tudtommal)
ezen felül 1-1dbok voltak azok meg akár mennek, akár nem tuti nem mérvadóak.
hát ennyi -
Reset Elek
aktív tag
Két 300 W-os codegen, szerencsére egyik sem vitt magával semmit.
Egy 235 wattos acorpot meg kiselejteztem, mert már nem bírt el egy tuningolt celeront egy húzott 9550-es radeonnal.
Jah, és az igazi nagyvad: a kezem alatt már elhullott egy 400 wattos FSP GreenPower is. -
golyani
őstag
eddig minden bírja.
codegen van 300-as 2x sikerült feszkómérésnél rövidre zárni de még megy
feszkók se instabilak.
most 4012-es coolink van, eddig simán jó. -
ML320
senior tag
válasz
Ace Ventura #23 üzenetére
Thermaltake 420W!!! Ráadásul egy APC-t is magával rántott!!!
-
Ace Ventura
addikt
Úgy látom jó kis népszerű topic lesz ez.
Elég sok ember járt pórul táphiba miatt -
villamos
őstag
Nekem két táp mondta be az unalmast eddig. Az egyik egy TASK a Task International INC terméke volt, a típusa TK-930TX névre hallgatott. Teljesítményként 300W volt rányalva a matricájára, a táp súlya kb 70dkg lehetett. A másik egy Huntkey nevű, 400W .os teljesítménnyel felvértezett borzadály. Ez ugyan működik, de folyton újraindult vele a gép, úgyhogy cseréltem...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
venember83 #20 üzenetére
Ez mki mástól elfogadható indok, de NÁLAD ez súlyos bűntett
-
venember83
nagyúr
Valahol mar lattam ilyen topikot.
Volt 2 Codegenem, azok megoltek osszvissz 4 gepetTudom, h hulye voltam/vagyok, h hasznaltam oket, de pl p1 166mmx -szovegszerkesztesre, szuksegmegoldas volt, ingyen kaptam- nem er annyit, h keressek hozza uj s jo tapot.
-
csibor
addikt
2db MS KY-400ATX.Az első elfüstölt+venti elszált,gariban cserélték.A második 1/2 év után kezdet amper szagot árasztani,az már kuka lett.
-
Nimda
addikt
Sirtec 360W: egyszerüen eldurrant...idült hipertóniát okozott...
Coolink 500W (Macron belsös): nem pusztult el,csak a feszkók instabilak (idönként restartolt a gép)
Deer: eldurrant bekapcsoláskor...heveny amperszaga volt a cuccnak,de nem vitt magával semmit sem... -
sandorwat
csendes tag
Nekem még 1 sem halt be számítógépben csak mikor forrasztópákát kötöttem rá, pedig volt codegen, mercury, q-tec(most cseréltem 1 antecre) és most van otthon egy gaba tápom sulinetes de nincs keret a cseréjére jelenleg, de nem is nagyon használjuk. De láttam párat behalni ilyen-olyan okokból. Valakinek nem indult alapból és átállította hátul 230v-ról 110-re.
-
CounterBoci
senior tag
Asszony sunyinetes gépe egyszer csak nem indult. Egy Gaba
táp figyelt benne, ahogy rámértem úgy ugrált a fesz. mint a nikkelbolha. Még szerencse, hogy semmit nem vitt magával.
-
vottokar
senior tag
Vagy 5 évvel ezelőtt az első PC-nek nevezhető számítógépemben mekkent meg egy 230W-os ACORP remekmű.
Szerencsére nem vitt el semmit sem, sőt meg is tudtam javítani. (bár jóval erősebb diódákat kapott az elszálltaknál)
Azután már nem volt gondom táppal, most egy Aopen(FSP), egy Chieftec és egy HP dübörög (vagyis kussol) a gépeimben. -
shteer
titán
Thermaltake 410W (kék venti, modding csicsa, sirtec elektronika
) - 17k bruttó volt anno, 9-10 hónapot ment
-
Csaba_20_
őstag
Amiket javításra hoztak hozzám: Acorp, LC Power, Super-Flower, Codegen, JNC, Vulkano, 410W-os táp(Sirtec elektronika, mindegy kit hívunk gyártónak), Chieftec, Antec, egy SGI táp, Ultra Power, Mercury, Cooler Master, Coolink, Revoltec és még jópár márka, amire nem emlékszem. A másik topicban minőséginek tartott tápok javíthatóak és biztonságosnak mondhatóak. Ma már nem javítok csak ilyen tápokat, mert a többit végképp nem éri meg szétszedni. Sokféle meghibásodással találkoztam már, de az elmondható, hogy a TL494-es, vagy KA7500 elektronikára épülő tápok mindegyike veszélyes a rá kötött egységekre. Amelyiknek nem vezérelt készenléti tápja van, az úgyszintén. A legritkább meghibásodás, hogy a transzformátor lesz menetzárlatos, de már az is előfordult.
-
Retro11
senior tag
2darab kopp ugyanolyan 350es mercury,Codegen 300as.Szerencsére csak a Codegen vitte anno magával a lapomat..Utolsó konfigommal (Amivel hoztam a 4.6Ghz-et) az ISO táp volt!
-
rolko
őstag
Kb. 4-5 éve télen nagy hó esett, este volt és a szomszédba pedig hómaróztak. A hómaró olyan rezonanciát keltett hogy nállunk el meg vissza jött az áram, ezt a táp nembírta és olyat pukkant hogycsak na, utánna pedig az egész házban égett szag volt
A táp márkájára nem emlékszem, de valami noname lehetett -
FireKeeper
nagyúr
haveromnak döglött be egy Vargáné, amit előtte én használtam (kb 4 évig, utána meg ő még 1 évig...)
-
Winner_hun
félisten
Coolink AP450X (ha jól emlékszek a nevére)
ki-be dugdostam a tápkábelt, miközben áram alatt volt, ezt nem szerette aztán feladat a küzdelmet -
Ra3
őstag
nekem volt egy noname, ami szerencsére még gariban csapta le az alaplapot, azóta csak chieftek, és semmi gond. de láttam már döglött jnc-t, meg codegent havernál, ezek 5-6 éves leharcolt tápok voltak, amik a kondik kiszáradása után pukkantak, és helyzettől függően volt hogy vitték magukkal a lapot-procit-memót-vga-t, de olyan is volt hogy semmit.
-
Ace Ventura
addikt
Nekem egy volt ami beszart.410-es csifi.
-
törölt tag
Vargáné, Mercury, Q-Tec. Ebben a sorendben láttam, már döglötteket többet is.
-
Elmör
őstag
válasz
Ace Ventura #1 üzenetére
Nekem 1998-99 óta van gépem, de büszkén jelentem nem halt meg egy tápom sem! A legtöbbje Mercury volt. Most a netes gépben egy Codegent tesztelek, mert olvastam, hogy sokan panaszkodnak erre a márkára. A másik gépben viszont a Coolink fog bizonyítani (legalábbis remélem). Ami elszállt az eddig egy alaplap (asszem Abit volt és 4 év után meghalt, vitte magával az akkor P3-as procit is sajna), de táp még nem. Kopp-kopp.
Ja, hogy azt írtam a ''legtöbbje''? Nos igen. 4 tápom van/volt (2-t eladtam), mert ugye vettem 2 gépházat, amihez járt 2 táp+ az egyik házat elpasszoltam táppal és vettem egy másikat (drótok miatt), amihez szintén volt táp, viszont kellett egy ütősebb táp is,ezért lett a Coolink, így jön össze, hogy 4 tápom volt, de csak 2 gép!
[Szerkesztve] -
Ace Ventura
addikt
Ilyt még nem találtam, és kiváncsi vagyok, milyen márkák viszik a primet elhalálozásban.Esetleg mit vitt magával az is jöhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest