Hirdetés
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
belovary
senior tag
Ez volt az első gondolatom, ahogy belenéztem a keresőbe, hogy bazzzz ez így nem lesz jó.
Ez túl közép. De sajnos vagy így, vagy ronda betontömb, vagy feketeség, egyszóval akármerre tekeregtem vele, még ez volt ezen a helyen a legjobb! Ha tudtam volna, hogy ilyen alacsonyan lesz, akkor tuti nem megyek el a Mary Poppins kertjébe, hanem a folyóval komponáltam volna meg! Találtam is egy baró helyet, mondtam is a felségemnek, hogy ú ha lenne egy brutál UWA-m akkor innen milyen király lenne! Erre 2 perc múlva jött egy fotós...
Na most hogy mennyire fotós, azt nem tudom, de a felszerelése elég komoly volt. Odébb is álltam, mert gondoltam, fellövik a vár fölé ezerrel, semmi nem lesz a képen előtér. Tévedtem.
Nekem tetszik amúgy hogy ott a szökőkút, a vár, csak tényleg közép...@Andrew31: Merre vagy? Úgy tudom, azért te kicsit odébb nyomod, nem?
Ma kellett volna Timelapse-t nyomnom. Jó lett volna, de gyerkőc, és asszonnyal mentem a hegyre, és kattintgatás közben hátranéztem, mert éreztem a hátamban a szigorú tekintetét
hogy gyere már...
Na így nem lehet, nemhogy Timelapse-t készíteni, de még fotózni sem.
Persze készítettem pár képet, de valahogy nem az igaziak...
-
belovary
senior tag
De azt nem szabad!!! Pont a lényeg a Salzburgi vár, hogy a Mirabell Gartenből van fotózva, a tűzijáték csak plusz...
Most itt egy hirtelen link: [link]
Szóval innen lőttem, ha a várat lesötétítem, akkor már nem lesz olyan felismerhető a helyszín.
Kipróbáltam a lokális dolgokat...Magyarul csak a csillagokat jelölöm ki, és intelligens élesítéssel még lehet szépíteni! Ha jól értem...
Szóval amúgy mindig külön szoktam kijelölni az előteret, a hátteret, amióta tudom hogy kell!
Viszont ez az intelligens élesítés dobott 1-2 képen még, de valamelyiken nem volt jó...
Most azon gondolkozom, hogy hajnalban kimegyek, de nem tudom fel tudok kelni vagy sem. Csináltam két timelapse videót, vagy egy hétig hülyültem vele amire meg tudtam szerkeszteni LRTimelapse-ben... Meg kellett tanulni, de baromi jó cucc! De töröltem végül, mert rájöttem, hogy sokmindent nem jól csináltam amikor fotóztam, így majd újranyomom egyszer. Ki is mennék, csak nincs a fejemben egy jó helyszín. Minden hegy, meg durva látvány pont a másik irányba van. -
belovary
senior tag
Ez a LOKÁLIS ÉLESÍTÉS és WB mit takar amúgy? Ezen a gépen csak PS van, és azon belül én csak az Intelligens élesítésre gondolok... Okosítsatok ki már légyszi, hogy mi, hol merre eszik ezt a lokális élesítést, meg WB-t...
-
belovary
senior tag
válasz
Andrew31 #3709 üzenetére
Ó, nekem is szokott ilyen lenni, és már sokszor úgy nyomom, hogy szövegszerkesztőbe írom, és csak bemásolom.
Amúgy én próbáltam összefűzni 2-3 képet, de mindig volt a képnek olyan része, ahol nem passzolt a rendszer, és bemozdult hatást keltett. Akárhogy is állítottam, rakosgattam, aztán meguntam... Amikor olvasgattam a témában, és távcsőre szerelt asztrófotózásról beszélünk, oda ugye kell vezetés, és akkor szépen lehet sok képet, majd csodálatosan össze lehet rakni egy képpé... Ok, nem olyan egyszerű az sem, mert próbáltam, és ha nincs a távcső frankón belőve, akkor a kutya megette. Bár nekünk az életlenség miatt voltak gondjaink.
-
belovary
senior tag
Köszi!
Az épület a vár, és valahogy direkt így akartam, mert ez a Mirabell Gartenből van lőve, és végül is nem a tűzijáték (csak) a lényeg, hanem így az egész. Nem tudom érthető vagy sem...
Elég sok kép van erről a helyről, és gondoltam csinálok egy ilyet, mert kevés van, de azt hittem vadabb tűzijáték lesz, és a vár felett nyomatják majd. Tévedtem, és csak szinte egyesével lőttek ilyen kicsi kis maszatokat.
Nekem nagyon tetszett, hogy ebből a híres kertből nyomom a szökőkúttal, a vár, és dísznek ott egy robbanás...
[ Szerkesztve ]
-
belovary
senior tag
Á, nem játszok vele... Kicsit javítottam a képeken, a tornyot egyenesbe hoztam, meg töröltem a képek nagy részét. Igaz, így is maradt bőven, de nincs szívem kitörölni. Szerintem jobbak lettek, de aztán nem tudom.
Nézzétek meg, hátha ért valamit a szerkesztgetés... Persze ha van hozzá kedvetek...
[link]Amúgy a 12 kép az azért van, mert panoráma, nem? Nem 1 képet lőttél meg 12-szer, és egymásba dolgoztad... vagy?
-
belovary
senior tag
válasz
Andrew31 #3702 üzenetére
@Andrew31 és csimpekve:
Köszönöm a véleményeteket! Próbálni fogom, hátha előjön! Bár amit linkeltél kicsit angol nekem.
De amúgy te sem több képből raktad össze ugye? Mert olvasok olyat, hogy nagyon sok képből szerkesztik össze, stb.. Persze próbáltam én is, de semmivel nem látszik jobban a tejút. Persze sokat számít a technika, de azért a 70D-nek azért nincs annyira gagyi szenzora. Viszont egy fényerősebb obival, lehet optimálisabb lenne. Most nekiugrok még a TV toronynak, egyenesbe hozom, mert engem ez így idegesít.
A tűzijátékosból 1 max 2 képet akarok megtartani, magyarul amit beraktam vagy 15 képet abból csak párat, de nem tudom melyikeket.
-
belovary
senior tag
Srácok! Feltöltöttem pár képet próba gyanánt, kicsit szerkesztgettem, aztán ezek sikerültek.
Írtam pár hozzászólással előbb a kedd éjjeli túrámról hogy mekkora csalódás volt. Az első helyszínen még azért sem sikerült jobb beállításokat összehozni, vagyis szarakodni a kompozíciókkal, mert a hülye mászkálás mellett még egy hegyi étterem egyik női alkalmazottja, aki szerintem takarítónő lehetett, játszotta a helyi zsarut... Vagyis nem volt elég bajom hogy az erdőben betegen galoppozok 2 fokban fent egy hegyen, hogy találjak végre valami olyat, amit érdemes lenne lekapni, és amikor úgy látom talán az étterem mellett levő játszótér területe a fényszennyezés ellenére is talán adna valami kompót, mert a sima fás képekből van elég, erre ez a nő meg a kocsijával ringlispílt játszik körülöttem. Persze amikor már a sokadik fotó kiég, kiálltam elé, hogy mi a gond. Hívja a zsarukat, mit csinálok, miért... Mondom fotózom, a tejút, a csillagok, stb... Erre minek? ÁÁááá.... Szóval jobbnak láttam még a beszélgetés után elhúzni onnan, mert nem hiányzik, hogy egy külföldi országban magyarázkodjak azért, hogy fotózgatom. Ezután elmentem egy másik hegyre, sajna ott a fényszennyezettség elég erős volt, és ami nem fér a fejembe, hogy amit említettem TV tornyot, hogy azt is bele szerettem volna komponálni a képbe, akárhogy állítottam a dolgokat, ez a torony mindig ferde volt mint állat. Ha egyenesbe hoztam mindent, akkor szörnyen ferde. Van egy kép róla, de ott sem esik jól a szememnek.
Aztán következett a szerda este, sokat készültem rá. Salzburg, nagy tűzijáték! Na, ki is gondoltam hova kell mennem, mivel nincs UWA-m még, gondoltam messzebb kell mennem, hogy benne legyen szépen minden. Izgultam, hogy csak oda nem álljanak. Vagy 2 órával előbb kimentem. Állítgattam, stb... Erre késett 20 percet, és amikor az első kettőt fellőtték, és utána kb 1 perc semmi, gondoltam valami itt nem stimmel. Ráadásul ahogy beállítottam a képet, még vagy 5 tűzijáték belefért volna a kép felső részébe.Ugyanis annyira alacsonyan lőtték, és nem is a vár fölé ahogy azt én gondoltam. Nem akartam átállítani, mert gondoltam, még bevadul a dolog. Tévedtem. Szilveszterkor nagyobb tűzijátékot szoktam rendezni a kertben...
Na, mondom, ez a kedd éjszakai tejút, és ez a szerdai tűzijáték frankón agyonvágott idegileg...
Szóval tudom hogy ezt a topikot kevesen nézik hozzáértő szemek, de ezekkel nem mertem bemenni a kezdőbe.
Nem is akarok itt képeket berakosgatni, inkább benyomom ide a linket, és szépen kérlek titeket, ha van egy kis időtök, nézzétek meg, hogy tényleg annyira kuka mint ahogy én látom, vagy? Pl a tejút számomra szinte ott sincs, pedig mindent megtettem a tanultak alapján... A kompó talán érthető miért ilyen, ahogy leírtam fentebb. A tűzijátékból meg próbáltam valamit kihozni...
Köszönöm a véleményeteket!Ottan van is írva, hogy tűzijáték - próba ( 10 kép) , meg csillagos próba... ( 5 kép ), aztán van egy másik ami a tűzijáték után a füst, és a vár, na az tetszik nagyon!
Itt a link és
: [link]
-
belovary
senior tag
Na gyerekek! Tegnap vágtam neki, hogy valami hasonlót készítsek. Igaz, nem nagyon tudtam kiküszöbölni a város fényeit, mert hiába megyek 10-20km-el odébb, kezdődik a másik város fénye...
Próbáltam olyan helyet keresni, ahol azért valamennyire sötétebb az ég, és nem keveset másztam miatta, de úgy néz ki nem sikerült még így sem a várt hatás. Utaztam ide-oda kocsival, másztam gyalog, hosszú órákat, itt lőttem, ott lőttem, de éppenhogycsak valami dereng a képeken a tejútból. Próbáltam komponálni, hogy azért legyen valami előtere, témája, ne csak úgy durr bele, aztán csak egy tejút... De hogyan, ha totál az égbolt közepén, a fejem felett van?Szóval nem olyan egyszerű. Egy fényerős obival lehet könnyebb dolgom lett volna, bár a közelben levő fényszennyezettség lehet azt is bezavarja. Sajnos nagyon csalódott voltam, mert 2 fok volt, majdnem összefagytam, vagy 5-6 órát mentem, és szinte semmilyen képek születtek. Tudom, a fényszennyezettség sokat számít, de vannak olyan fotók, amiken látható a város fénye, de a tejút is csodálatosan. Na mindegy... Tanulópénznek jó volt... 18-135mm STM obival lehet hogy neccesebb, de azért gondolom lehet, csak egy kihalt sivatagban.
Persze újhold volt tegnap, ma is az van még, de nem megyek már ki. Az f/3.5 lehet karcsú, hiába a magas ISO, a tejút csak imitáció...
Próbáltam még korábban, hogy több expóból, de mivel elég frankón elmászkálnak a csillagok, az összefűző programok végeredménye valahogy nem igazán lett jó. Na mindegy, ne adom fel, és nem is a képek miatt vagyok csalódott, hanem mert úgy néz ki én vagyok full kretén.
Plusz az egyik képbe próbáltam belekomponálni egy tv, telefon vagy mifene tornyot, belőttem, hogy egyenesben legyen a kép, erre a képeken úgy néz ki mint a PISA-i ferde torony. Mint amit éppen ki akarnak vágni. Hogy hogy a fenébe, nem is értem. Ráadásul nem kicsit, elég rendesen. A képen olyan mintha kidőlne. Felnyomok majd 1-2 képet, hogy lássátok miről is írok.
Köszi, hogy "meghallgattatok" !
-
belovary
senior tag
Sziasztok!
Akik esetleg most kezdik (vagy még nincs nekik), és távkioldón törik a fejüket, 1 lehetőség:
[link] -
belovary
senior tag
válasz
steveetm #3679 üzenetére
Próbáltam különböző beállítást, automata módot is. Megnéztem, hogy ahová tölteni akarom mit szeret, és ez a megoldás, mivel hiába kreálom a képet bárhogy, változtatják. Ha marad eredetiben, akkor is babrálják. Most a felezés úgy tűnik kielégítő lehet. Éjszakai képeknél nagyon előjön ez a jelenség, mert eddig nekem sem okozott gondot, ez a dolog, de most hogy egyre több éjszakai képpel dolgozom, észrevettem, hogy elég sok borzalmas lesz feltöltés után... Köszi a segítséget, azt hiszem megoldódik a dolog.
-
belovary
senior tag
válasz
steveetm #3675 üzenetére
Rendben! De ha megtartom a méretarányt, 5472x3648 vagyis nem babrálok semmit, akkor pl egy csillagos képnél jobb a képminőség, viszont a csillagok szinte elhalványulva jelennek meg, amíg az 1280-as képnél szépen előjönnek. Most próbálgattam több módon is, de ahogy egyre butítom lefelé, élesebb, de rosszabb is a minőség. Persze, PS-ben van minden, de akkor mit állítsak?
A méretarányt, a képpontméretet, a felbontást? Nem vagyok ám ennyire bal.... csak mondom letisztázom magamban...
-
belovary
senior tag
válasz
steveetm #3673 üzenetére
Nem pixelekre értettem, ezt a PS képméretezője jelzi így...
Amúgy oké, flickr átméretezi, de gondolom face, meg hasonló oldalakra nem megy fel a legnagyobb felbontásban. Az arányra lennék kíváncsi! Mi a bevett szokás. Mert én is csak átméretezem, ami jót is tesz neki, de azért jó lenne tudatosan csinálni.
De azt hiszem értem mit írsz. 3710x2480 azt hiszem akkor az ideális.
[ Szerkesztve ]
-
belovary
senior tag
Sziasztok!
Egy elég hülye kérdésem lenne...
Érdekelne, hogy a képek amiket készítek, ( 5472 × 3648, 300dpi) hogy milyen méretre érdemes átméretezni, hogy ne veszítsen sokat a minőségből? Ha feltöltöm flickr-re vagy akármelyik másik (facebook, picasa, stb) oldalra, mondjuk egy 1280x583, 300dpi -vel, már sokkal rosszabb lesz. Az 57,1M képpontból így már csak 3,13M képpont lesz.Na nem számozni akarok itt, hanem kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan méretezitek...
Köszi! -
belovary
senior tag
válasz
chinaminman #3620 üzenetére
Igen?
Csak nem ennyire rosszat írtam?
-
belovary
senior tag
Bocsi, hogy kezdőként beleszólók, de nem lenne jobb ha ki lenne vágva ez a fa belőle? Mármint a jobb széle?
Lehet csak nekem, de nagyon zavaró, és odavonzza a tekintetet. Meg középen az az oszlop, sem túl szerencsés, én megpróbálnám kiretusálni... persze ez csak az én véleményem, lehet hülyeség. -
belovary
senior tag
válasz
csimpekve #3579 üzenetére
Szia! Nem sikerült. Igen, szürke, nem lehet vele mit csinálni, de nekem 2 alkalommal sikerült valamit csinálni, és most itthon jó, de a munkahelyemen is jó volt. A mai napig amíg le nem töröltem, és vissza.
Hétfőn folytatom tovább, mert nem akarok elhinni, hogy 2 alkalommal nem okozott gondot, és viszonylag hamar megoldottam, ma meg semmi.Itthon már neme merem letörölni, ki tudja.
-
belovary
senior tag
válasz
csimpekve #3548 üzenetére
Hali! Bocsi, hogy eddig tartott, de itt a melóhelyen gyorsan elfelejtem mit is akartam a gép előtt... jönnek-mennek, zavarnak a vevők.
Na ma eszembe jutott, hogy azt ígértem, megnézem én mit csináltam, mert szita az agyam, és nem emlékszem. Bejöttem melózni, letöröltem, felraktam, és már több mint 3 órája szenvedek, nem jövök rá!
Komolyan írom, ha valaki más meséli el nekem, furán megkegyeznék rá valamit...
Miközben írok neked, úgy látom, mintha jó úton lennék, bár 10000% hogy nem így csináltam múltkor, de ha jó lesz, kit érdekel.Update: Na nem müxik. A Bridge frissítettem, elviekben mindent, de akkor sem jó.
Próbálkozom még, csak rájövök, ha 2 alkalommal megcsináltam. Pffff de idegesítő… -
-
belovary
senior tag
Bocsi, nem offolni akarok, de ki kell próbálnom, hogy müxik vagy sem...
-
belovary
senior tag
Miért? Ha rákattintatok a képre nem hozza be a Flickr-t? Ott nagyobb méretben meg lehet nézni. Tegnap még úgy volt amikor felraktam...
Most már neeeem???
Amúgy igazatok van. Legközelebb család, viszek egy kompakt gépet, az csá.
A 18-135mm nem éppen egy szokásos kitobi. Na de ha ezt is viszem, JPG formátum, azt mehet a frankó kis automata mód.
-
belovary
senior tag
Jó estét...
Van pár kép, és eljátszottam velük. Még az elején írom, hogy itt is rohanás közben készítettem, és még egy profinak is nehéz lenne gyerkőc, látogató család, feleség mellett fotózgatni, nemhogy nekem, akinek még oda kell figyelni hogy a védősapka is most rajta van, vagy a zsebemben...
Szóval szinte futás közben próbáltam "gyakorolni", és ami eszembe volt tanultak, aszerint cselekedni, de nem nagyon sikerült.
Nem a legjobb kompozíciók ezek sem, és próbáltam vágással is valami harmadolást, illetve hogy a szemnek ehető legyen, de nem tudom mennyire sikerült.
Az egyik képet csak azért gondoltam, hogy berakom, mert volt szó arról, hogy az előző képen hiányzik az alsó rész, és most láttam van egy kép, amit máshonnan készítettem, ahol több látszik az aljából.
A siklóernyős valamiért a borús hangulata ragadott meg, pont szállt le, mert elkezdett esni az eső, és elég hirtelen kezdte a manővert, nem tudom mennyire sikerült éreztetni ezzel a képpel. Lefelé néz, stb...
Sajnos a teteje szűk, és oldalról próbáltam megvágni úgy, hogy elfogadható legyen. Persze szerintem...
Nagyon nehéz volt elkapni.A harmadik kép, itt is teljesen beborult, és próbáltam nem tudom mekkora sikerrel megmutatni azt, ami valójában látható volt, hogy mindjárt leszakad az ég. Lehetett volna még ennél is durvább, de itt is már rohannom kellett.
Szóval töröljem őket, vagy esetleg változtassak valamit?
(Tudom, ez a dolog nem a rohanásról szól, és remélem lesz olyan, amikor egyedül leszek nyugiba, mert így elég nehéz főleg így kezdőként, hogy még elő sem bogarásztam a gépet, már gyere, rád kell várni, nemhogy még beállítani... Na nem rinya...
)
-
-
belovary
senior tag
Á, dehogy... Most fejlesztem a dolgokat.
Akarok venni napellenzőt, szűrőt, lenspent elsőre... aztán állvány, stb...
Amúgy persze, kicsit az az égbolt, de élőben is majdnem ilyen volt, szinte hupikék törpikés volt az ég.
Azért vonzotta a szemem az égbolt, nem pedig a hegyek, vagy a táj...
[ Szerkesztve ]
-
belovary
senior tag
Igen, érzem én is, de sajnos ez alatt ronda vezetékek, épületek, meg mittudomén mi nem volt még, ezért döntöttem így a kép készítésénél. Gondoltam még egy profi PS májsztrónak is kihullott volna a haja, ha az aljáról ki akartam volna szedetni a dolgokat.
Amúgy a kép már súrolja az alja kategóriát? Érdekel, hogy ért valamit az a sok olvasás, gyakorlás, vagy nem.
PS-ben is Scott könyvén mentem végig, bár előtte is játszottam már vele, de tanultam új dolgokat, főleg a Camera Raw használatát, ami tényleg nagyon király dolog. -
belovary
senior tag
Sziasztok!
Kicsit módosítottam a képen, talán így még szebb, legalábbis nekem jobban tetszik.
Lehet talán már kicsit túlzás, de élőben is majdnem ezt láttam, plusz még voltak siklóernyőzők csomóan, persze csináltam képet, de a 18-135mm kevésnek bizonyult...Ja, meg Flickr ha már mindenki ezt nyomatja, de egy katasztrófa. Nem is értem miért ezt használják, de lehet csak meg kell szokni. Nem tetszik, hogy belépek, tele reklámmal, tele vadidegen képekkel. Na de ez az én gondom. Majd rakok be képet ma még, talán az is eléri a minimum szinten...
[ Szerkesztve ]
-
belovary
senior tag
válasz
chinaminman #3535 üzenetére
Áááááá, kezdőbe? Majd ha éles lesz legalább.
Feldarabolnak ilyen képpel.
-
belovary
senior tag
Köszi! Á szűrőm még nincs. Oda még nem jutottam, illetve nem mélyedtem bele...
De erősen gondolkodom, hogy nem lenne rossz, mivel a patakok, folyók mozgását is érzékeltetni szeretném, de nem igazán megy, mivel állandóan kiég, stb... Ugye szeretném ha benne lenne a hegy, vagy valami, hogy feldobja a kompozíciót, de vagy az égbolt ég ki, vagy alúlexpós lesz. Scott írta, hogy a profik is szűrőt használnak erre, mert még felhős időben sem lehet a záridőt megfelelően beállítani, a fény miatt. Max ha az erdő mélyén találsz egy vízesést. Felhős időben, szinte szürkületkor próbáltam, és úgy égett ki mint a pinty. Na mondom mi a fene...Persze az elmosódás király volt, csak az égbolt lett szánalom. Ha arra mértem a fényt, akkor meg alúlexpós lett az egész kép. Jó így játszani...
Filckerre meg nem tudom. Csináltam régen már oldalt, de valahogy nagyon nem szimpi. Picasam van, de azt meg itt abszolút nem használják.
Most hogy így írjátok, rádöbbentem, hogy miért olyan életlen. Rohadjak meg, hogy tág rekesszel lőttem, és ezért tűnt nekem is olyan életlennek. Előkapom a képet, meg is nézem. Pedig odafigyelek, és háát mégis. Amúgy az eredeti képen annyira bebukott volt az előtér, hogy se fák, se a hegyek alja nem is nagyon felismerhető. De valahogy megfogott ez a kép. Nem tudom miért. Csináltam még kicsit elvont, a színt a fantáziavilágba átvitt verziót is, ami baromira tetszik nekem, de azt már ide nem mertem.
-
belovary
senior tag
Sziasztok!
Lövök mint a 7 mesterlövész, bár nem mesteri képeket.
Szóval nézem folyamatosan a képeit mindenkinek, és elég jól lehet belőle tanulni, mert a vélemények olvasása közben látom én is hogy jééé, tényleg ott kettévágja egy fűszál, jé tényleg ez meg az van amit javítani lehetne.
Szóval sok képet készítek, de nem bombázlak vele titeket, mert mindegyiken a tanultak alapján felfedezek nem is kevés hibát, pedig próbálom tudatosan készíteni a képeket.Ezt a képet azért linkelem be, a hibái ellenére, hogy azért ez még mindig baromi gáz?
Tudom, nem egy érdekes kompozíció, és lehet csak nekem mond valamit, mert ott voltam. Próbáltam valamiféle szabályt ráerőszakolni, mint mondjuk a harmadolást, de így sikeredett. Vágnom kellett felülről, mert nekem soknak tűnt, főleg felhő hiányában. Játszottam kicsit a csúszkákkal is, mert eredetileg voltak bebukott részek. Voltak foltok is, amiket el kellett tüntetni, szóval kellett játszani kicsit az utómunkánál, de élveztem.Számomra nem tökéletes, ez egyértelmű, de nekem majdnem tetszik kategória! Persze család, hűűűűűű reakciója is jól esik, de azért látom hogy nem az a kategória.
Lőttem tulipánt, de amiket eddig írtatok az ilyen jellegű képekhez, egyszerűen nem bírtam úgy elkészíteni a képet. Zavaró belógó fűszálak, jó szög keresése borzalom, hogy mutasson is, a háttér sehogy sem jó, szóval nem egyszerű...
Na nem fárasztalak titeket. Itt a kép:
[ Szerkesztve ]
-
belovary
senior tag
válasz
csimpekve #3528 üzenetére
Nekem is ez volt, hogy nem frissített, de aztán valahogy egyszer csak sikerült, és azóta minden tök simán megy. Ejj, miért ilyen szita az agyam...
Sőt, kétszer is telepítettem, és mindkétszer ugyanaz volt, és másodszorra arra emlékszem, hogy tovább bénáztam, de sikerült frissíteni, és minden fullosan megy.
Sokat nem segítettem tudom, csak annyi, hogy lehet frissíteni!!! -
belovary
senior tag
Hali! Csak olyan kérdésem lenne, hogy a képek feldolgozásához esetleg elég a Camera Raw a PS-ben? Mert eddig ugye ezt nem ismertem, de most mindig megnyitom a PS-t a képek feldolgozásához és előjön a Camera raw, de ahogy próbálgatom, szinte ebben is mindent sitty-sutty el lehet végezni. Jól érzékelem?
Előre is köszi a felvilágosítást, megerősítést. -
belovary
senior tag
válasz
Andrew31 #3513 üzenetére
Kár...
Tudom, nem vagyok már mai gyerek, és tisztában vagyok a dolgokkal, de úgy nőttem fel, hogy magamnak kellett mindent kitapasztalnom, megtanulnom, mert nem volt internet, és hasonló dolgok, ezért bennem van még mindig, hogy magamtól, esetleg baráttól, mestertől, stb... Csak így hogy külföldön élek nem oly régóta, itt sajnos full egyedül vagyok ebben a témában. De ahogy írod, teljesen igazad van, és nem csak a képelésre írhatjuk ezt... Az igazság az, hogy olyan vagyok mint egy kisgyerek, türelmetlen, rögtön akarom hogy a NatGeo keressen, hogy ÁÁáááááá.... maga szjúpőr fotós...
Köszi a videókat, meg is nézem őket. Ma olvastam (munka közben) már a harmadik könyvnél tartok. A jó, hogy mindegyikben majdnem ugyan arról van szó, így csak rögzül majd.
Lassan tolok fel képet, aztán ha a Natgeo nem is, de remélem ti azért csekkoljátok, és a helyes útra tereltek. -
belovary
senior tag
válasz
Andrew31 #3509 üzenetére
Láttad a képet?
Nem úgy néz ki, mintha annyira jó úton járnék...
Közben most esik le, hogy a csillagjárásra gondolsz.
Ott nem igazán tudom kivitelezni azt a dolgot, illetve fogyatékos vagyok hozzá, hogy beállítom a gépet, stb... A leírásból nem tudom kimagozni, hogy tulajdonképpen hogyan kell lőni. Lövök egyet, aztán várok 5-10 percet, és még egyet, és így tovább? Aztán ez megy egy ideig, mert erre sem tér ki, és ha kész, akkor programmal a végén egyesítem a képeket? Na szóval leírva ez olyan egyszerűnek tűnik, biztos gyakorlatban is, csak így elsőre nekem még mivel totál új dolog, mint ez a fénnyel való játék is, nem egyszerű...
-
belovary
senior tag
Éreztem én, hogy erre talán felfigyeltek.
Mint írtam a kép berakásánál is, próbálgatok. Eddig nem is tudtam, hogy ilyet is ki lehet hozni kis trükközéssel a gépből. Jó, gondolom, hogy maga a kép az katasztrófa, ezért is kérdeztem, hogy esetleg mit lehet elkövetni, hogy jól sikerüljön egy ilyen kép. De ha a PS-ben egyszerűbben meg lehet oldani, és szebb is a végeredmény, akkor ezzel sokat nem érek el... Persze, az már más tészta, hogy PS-ben halvány lila gőzöm sincs, hogyan kell. Régen még lézerkardokat csináltam,
de már arra sem emlékszem...
A cél az lett volna, hogy valami érdekeset csináljak, és legyen egy jó kép. Egy kis sikerélmény.
Annyira kreatívnak éreztem ezt a dolgot. Csináltam még olyat, ahol írunk a levegőben, számomra az sem rossz, de csak én tudom, hogy kint van az utcán, és nem szerkesztőben dobtam össze 3 perc alatt.Amúgy ezt a funkciót (bulb) hol lehet legjobban kihasználni? Tűzijáték ok, még?
A csillagjárás is nagyon érdekel, olvastam is róla, de valahogy nem tudom kivitelezni... -
belovary
senior tag
Hmmm... Nem tudom, hogy örüljek annak, hogy ennyire kevesen jönnek ebbe a topikba, vagy inkább ne örüljek.
Ilyen képekkel, a kezdőkhöz nem megyek, mert lelőnek, ide meg még a kezdők sem jönnek, csak 1-2 szaki
aki fordít időt az itteni dolgoknak... Na mindegy, azért én csak nyomatom...
-
belovary
senior tag
Igen, olvastam, illetve láttam is.
Csak eljátszottam vele, és nagyon tetszik, főleg a benne rejlő lehetőségek. Szóval akkor ilyen képekkel nem is érdemes próbálkozni, mert PS-ben szebb lesz.
Akkor felesleges erőlködni ilyen témákkal? Tetszik a Bulb lehetőség, de most nincs tűzijáték, hogy arra kihasználjam. Csillagokat is szívesen elkapnám, jó kis csillagjárás, de annak még nem igazán értem a menetét. Le van írva frankón, de akkor sem igazán tudom kivitelezni a gyakorlatban.
Szóval akkor ez a kép így ultragáz...
-
belovary
senior tag
Sziasztok!
Tegnap volt egy hajszálnyi időm, csak sajnos se a téma, se az idő nem volt szerencsés, így gondoltam kreatívabb dolgokat próbálok ki. Persze tudtam, hogy ez a próba fázis... és ez is időigényes, ezért kicsit kapkodva készültek a képek, ami ugye nem ez a műfaj.
Készítettem egy halom képet, de mindegyikben volt amit elrontottam. Mindegy.
Szóval van egy kép, amit már kicsit megbabonáztam PS-ben, igaz, nem mintha jobb lenne tőle,de talán.Tudom, nem a legjobb téma, nem is éles, stb... de mint írtam, próbálgatom. Volt ami tök frankón éles volt, de ott meg annyira elrontottam a bevilágítást, hogy csuda, és így tovább. Nem ez volt a legjobb kép, de ez olyan Star Wars-os.
Szóval ha legyűrtétek magatokban azt, hogy "ez meg mi a francot akar, húzzon..... " hasonlót fogalmazzatok hozzám, jöhetnek tanácsok, vélemények, hogyan tudnám igazán frankón kivitelezni az ilyen fajta képek készítését.
Amúgy nekem is sok gondom van a képpel, de talán hamarosan jobbakat készítek.
Persze olvastam róla, néztem júhtúrót is, de csinálni más...KÖSZI!
-
belovary
senior tag
Érdekes amúgy, hogy az appstore-ból alakult ki a másik áruház, és általában sokkal igényesebb és több applikáció van almás dolgokra. Ezért is lepődtem meg, hogy egyenlőre vagy nem találom, vagy tényleg nincs olyan mint a dslrcontrol szifonokra.
Mennyi gondja van az embernek, mi? -
belovary
senior tag
Próbálnám, de ilyen applikáció nincs az appstore-ban.
Feltételeztem, hogy van, sőt, azt hittem, majd válogatok, annyi lesz. Mondom majd kinézet, használhatóság, próbálgatom őket aztán amelyik szimpi lesz. Jó nagy pofon volt, mert ezt nem hittem volna, hogy ennyire használhatatlan lesz amiket letöltök, amiket itt írtok, meg a sok videón van, olyan app-ok meg nincsenek, vagy letörölték, vagy nem tudom... -
belovary
senior tag
válasz
chinaminman #3484 üzenetére
Ha már kábel, akkor elviekben mindegy, hogy van egy kioldóm, vagy az almával dugom össze.
Illetve akkor már jobb az erre a célra kifejlesztett egyszerű kioldó, több funkcióval.
Úgy gondolom, hogy direkt nincs a saját programjában sem több lehetőség, legalábbis egyenlőre. A többi progihoz is mind kell valami plusz még. De ahogy müxik a wifi a saját programmal, minden lehet vezérelni, és baromi jó, így iszonyat hülyeség, hogy nincs app, illetve nem teszik lehetővé, hogy telefonról, egyéb dologról lehessen mondjuk egy Time-Lapse funkciót vezérelni. Pont ezt jól ki lehetne használni, és nem kell plusz költségre számolni. De gondolom ez a lényeg, hogy vedd azt is ezt is...
Remélem hamarosan lesz frissítés, bár nem ma készítették az app-ot, így nagy reményeket nem fűzök hozzá. Tudtok ajánlani valami olyan időzítős kioldót, ami támogatja ezeket a funkciókat, és jó a 70D-hez?Nézegettem persze, de annyi van, meg van csak sima kioldó, meg más dugóval, stb...
Köszi!
-
belovary
senior tag
A fene...
Egyik progi sem müxik vele. Még a trígertrappocssem. Nem igazán értem ezt. Azért már lassan ez is 1 éves készülék lesz, és ennyire nem használják ki a wifi-s lehetőséget? A franciska...
-
belovary
senior tag
válasz
chinaminman #3479 üzenetére
Neeee....
-
belovary
senior tag
válasz
chinaminman #3475 üzenetére
Úgy nézem ez az appstore-ban nincs...
Na de van 1-2 használható így első ránézésre, kiprószálom, aztán meglátjuk. -
belovary
senior tag
válasz
chinaminman #3475 üzenetére
Köszi! Nézem...
-
belovary
senior tag
Letöltöttem jó pár app-ot a telóra, hátha valamelyik esetleg...
Próbálgatom, hátha szerencsém lesz. -
belovary
senior tag
válasz
BigBadPlaYeR #3469 üzenetére
Nem is az árral van baj, főleg úgy, hogy fogalmam sincs mennyibe kerülhet
, csak azt gondoltam, hogy wifi-s a 70D, okostelefonról vezérelhető, meg ilyen extrák vannak, akkor a TL-t is tartalmazza tuti, csak én vagyok béna, hogy ezt kihozzam belőle.
Akkor egyáltalán milyet nézzek, mert egy sima távkioldó az nem megoldás gondolom. Most nézegetem, de nem igazán tudom melyik a jó irány.
KÖSZI! -
belovary
senior tag
Sziasztok!
A Time Lapse készítésében kérnék segítséget! Mielőtt olvassak, meg keressek gúglin, már megtettem.
Nagyjából értem is a technikáját, de a nagyjából nekem nem elég. Nem akartam még ezzel így az elején foglalkozni, (mivel az alapokat tanulom) de a testvérem megbolondít, hogy csináljak neki.Canon 70D-vel rendelkezem, és egy "átlagos" beállítás érdekelne, és hogy milyen kiegészítő kell hozzá. (persze az állványon kívül)
Nem találtam, hogy alapból rendelkezne ilyen funkcióval, és a wifi-s lehetőségnél sem találtam, hiába vezérelhető okostelefonról. Mindenképpen kell hozzá timer remote?
Szóval nem igazán látom át, lehet alapból is rendelkezik vele a gép, és én nem tudom kiolvasni belőle.
Minden infót előre is köszönök! Nem letépni a fejem! -
belovary
senior tag
válasz
negyedes #3462 üzenetére
Canon EOS 70D... sokat fotóztam, olyan "turista" jelleggel, bár azért kreatívkodtam rendesen.
Próbáltam már a kompakt géppel is azért olyan képeket lőni, ami nem átlag, stb...
De ez egy más világ, és eddig is imádtam foglalkozni vele, de ezután még inkább...
A géppel nagyon meg vagyok elégedve, és még idő amire ki tudom tényleg használni. De nem bántam
meg, hogy ezt választottam, mert nagyon bejön, és a videó is nagyon frankó rajta. -
belovary
senior tag
válasz
BigBadPlaYeR #3458 üzenetére
Salzburg. Ennek a hegynek a lábánál lakom.
Igen, nem a legjobb helyről van, SŐT a melóhely felé menet félreálltam, és úgy próbálkoztam.
Csak gyakorlás jelleggel... Majd ha lesz amit már tényleg le kell lőni, mert annyira jó, ne bénázzak... -
belovary
senior tag
Sziasztok!
Jönnék egy képpel. Sok időm nem volt meló előtt, de megpróbálkoztam újra egy hegyes képpel.
Készítettem többet is, de nekem még ez tűnt a legjobbnak.
Igaz, jobb lenne időben korábban ezt lőni, mert ilyenkor a nap eléggé vakít, de majd talán sikerül egyszer korábban is lőni, na meg jobb helyről.Maszatoltam (gyakoroltam) a PS-ben, nem tudom mekkora sikerrel, de ezt majd úgyis írjátok.
Köszi! -
belovary
senior tag
Most játszok a PS-el, megtaláltam amiről írtál. Úgy helyrevágta a torzulást egy kattintás, mint a pinty!
Hatalmas a különbség...Sajnos LR-ben nem mindent találok, pedig elviekben könnyebben kéne mennie, hisz erre lett kitalálva.
-
belovary
senior tag
válasz
BigBadPlaYeR #3451 üzenetére
Oksa! Akkor megnyugodtam.
Bár a gyerkőcről kint még fotókat nem hiszem hogy mostanság fogok, mert még csak fél éves, igaz már most is örökmozgó...Igaz, kompakt géppel, de azzal is megbolondultam amire tudtam értékelhető képet készíteni az útlevélhez.
Jól van, akkor ez a kép azért nem a húzz a francba kategória, hanem a jól van látom nem reménytelen a jövő...
Remélem holnap tisztul itt az idő, és lesz időm egy picit kattintgatni. Brutális a hegy!
-
belovary
senior tag
válasz
BigBadPlaYeR #3449 üzenetére
Köszi! Ó az LR világában is elég kezdő vagyok.
PS, meg LR-t is próbálgatom. PS-t használtam már, de inkább mindig egyszerűbb progikkal oldottam meg a dolgaim.A torzítást a kerítés cölöpjeire érted? Mert nem voltak nagyon egyenesek...
Na most jobban megnéztem a képet, tényleg olyan mintha a kép közepe domborodna kifelé.
Túl közel álltam, igazad lehet. Sőt!A cél az lett volna, hogy sikerül az egyik cölöpre belőni a fókusztávot, és hogy elfogadható kép lesz vagy sem.
Éles lesz, vagy nem, ilyesmi...
Korábban lőttem egyet (jó párat) a fiamról, de nagyon zajos lett, meg olyan nem is tudom. Igaz, szar fény, magas ISO nem sok jóra vezet.Felmerült bennem, hogy nehogy a lencsével legyen valami, de szerintem egyenlőre a nem megfelelő használat inkább a gond.
Szóval igazából nem tudom ebből a képből kiderül vagy sem, mert azt az elemes tesztet eddig nem volt módom kipróbálni, meg a kinyomtatott teszteket sem tudtam még értékelhető módon megcsinálni...
-
belovary
senior tag
Sziasztok!
Először is üdvözlet azoknak akikkel eddig még nem futottunk össze másik topikokban.
Kezdő vagyok a dslr világában, és gondoltam itt az ideje, hogy a megfelelő helyre írjak, nem szétoffolni
a többi topikot. Gyakorlok, tanulok, olvasok, stb... de azért úgy gondolom, hogy rengeteg időt spórolhat meg az ember magának, ha felteszi itt a kérdéseit, még ha az másnak egyértelműnek, és feleslegesnek is tűnhet.
Főleg ma, amikor minden a rohanásról szól, nem mindig jut idő keresgélésre, olvasgatásra.A kezdő fotósok topikba nem igazán mehetnek a kezdők annál is kezdőbb (gyakorló) képei, ezért remélem itt már könnyebben fogadják.
Feltennék egy képet, és véleményt kérnék róla! Maga a kép, illetve a kompozíció nem lényeg.
Mentem melóból haza, gyorsan megálltam, mondom gyakorlásnak jó lesz. Próbáltam belőni
úgy a fókuszt, hogy a kerítés egy kis oszlopán legyen a fókuszpont, valahogy hasonlóan mint az elemes tesztnél. Kíváncsi voltam, hogy sikerül vagy sem. Mennyire lesz éles, a háttér milyen lesz, stb...
LR-ben kicsit megmunkáltam, nem tudom mekkora sikerrel...
Volt az egyik oszlopon (jobbról a 4-ik) egy fényfolt, az sem mutatott szépen.Próbáltam tükrözni, hogy balról jobbra fusson, de úgy nem tetszik. Színekkel is játszottam, de még így tetszett a legjobban. Persze ismét hozzáteszem, hogy nem sok érdekesség van rajta, ez inkább a tesztfázis jellemzi.