Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • btz

    addikt

    válasz Aslan #69653 üzenetére

    A nagy átlagnak a vdsl2 is több mint megfelelő sebességet tud nyújtani. Én azt tartom magamról, hogy a nagy átlag igény felett használom a netet, azaz ftp-t üzemeltetek, biztonsági kamerákat üzemletetek, távoli szerverről töltök le/fel, cloud szolgáltatást veszek igénybe, néha torrentezek is stb stb.... Tehát olyanokat, amit az átlag Marinénnye nem csinál. Még sincs szükségem gyorsabb netre mint amit a vdsl2 nyújtani tud.
    Itt nálunk a falu akkora, hogy az a 700 m távolság, amin az 50/15 megabit sebesség kiadható a falu lakosságának nagyrészét lefedi, mégsem veszi igénybe senki az 50 megabites csomagot (technikai okokból már én sem), egy T-s technikus mondta, hogy talán 1-2 előfizető, de abban sem volt biztos. Én itt akit ismerek, mind a 10-es max a 20-as csomagot veszi igénybe, adsl2+ modulációval, szóval még a vdsl2 léte sem nagy igény itt, maximum a távolabbi utcákban jön jól, ahol a vdsl2 nagyobb stabilitása miatt szükséges.
    Egy nyitott kocsmára nagyobb az igény mint a gyors netre, és ez egy Budapest felé tartó nagyfobb forgalmú utvonal(ak) melletti település, nem az Alföld eldugott bugyraiban lévő Téglás és Tetétlen féle település.
    Ettől függetlenül előbbutóbb lehet itt optika, de mire lesz, már versenyre kell lépnie talán az 5G-vel, persze tény hogy egy mobilnet soha nem fog versenyezni egy optikai kábel nyújtotta lehetőségekkel, de igényszinten lehet majd versenyről beszélni. Így előfordulhat az is, hogy az 5G itt kielégíti majd az akkori igényeket, addig pedig a vdsl2 elégíti ki azt, így az optikai fejlesztésnek már nem lesz nagy értelme.

    ⓑⓣⓩ

Új hozzászólás Aktív témák