- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teko001
őstag
válasz MaxxDamage #48300 üzenetére
Nálam ott a ping sose ad pontos értéket. Szerintem összességében jobb a speedtest6.digi.hu vagy speedtest.vodafone.hu/speedtest
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Lekopogom, de úgy tűnik, végre hosszas szívás, hibabejelentések tömkelege után minden normálisan működik!!! Nálam csak a Cisco vált be! Bár igaz, régen, amikor az előző Cisco HGW-m volt, azzal szaggatott az IPTV, de most úgy tűnik, hála a jó égnek, az is jó.
-
spiritex
veterán
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy számítógépen használva a TV GO-t ne keljen minden alkalommal beírni az azonosítót (e-mail cím) és a jelszót? Mert sem a chrome, sem a ff nem jegyzi meg ezeket az adatokat...
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
TiMoN
senior tag
válasz st.stofi #48293 üzenetére
Én töröltetni fogom, ha kell felsőbb szerv segítségével. Minap elővettem régi címem tele volt spammel!
Na mondom csinálok egy másikat ( de én sehol nem használtam neten ezt a cimet) és már másnap kaptam a spammet, leiratkoztam. OK. Másnap ujra...
Telekom jól eladja az emailcímeket és szedi be a lovét mi meg kapjuk a sok xart.
Ezért inkább nem használom, felesleges. Így töröltetni is akarom az összeset. Valamelyik nap fel is keresek egy t pontot vagy telefonon próbálkozok ha nem megy akkor bejelentem máshova.-TiMoN-
-
wmati
addikt
Egyet meg kell tartanod minden képen. Nem lehet hogy nem eladja a Telekom a mail címeket, hanem olyan rossz a spam meg a szűrő rendszerük hogy be jön minden szemét ? Egy bizonyos Pesti iskolának is ez a baja.
ui: Csak nekem hozott létre a T két random mail címet ?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Garold #48308 üzenetére
Az is egy jó megoldás... én meg nem használom, mert egyébként sem szokásom szolgáltatói címeket használni - jó példa erre haverom, akinek még az MSN Messengerben a @axelero.hu-s email címe volt párosítva a szolgáltatással, aztán az axelero már régen a tepsiben volt, de ő még mindig kénytelen volt azzal használni, mert pár száz ismerőse volt rajta - mert, az kevésbé állandó mint egy GMAIL és társai... na meg ugye a T-snél ott van,hogy megújul hamarosan a szolgáltatás, de a spam szűrője tényleg gyenge maximumon is
-
Szokenesz
senior tag
Üdv.
A napokban hosszabbítottam hűséget és ezzel együtt a netet is emelték 10-ről 20Mbit-re. Meg is történt a módosítás, első két nap a HGW (Speedport W 724V) egyfolytában dobálta a DSL szinkront és 17000-18800-as sebességgel állt össze, hajnalban viszont 21640 kBit/s szinkron sebességgel állt össze és azóta nem is szakadt le.
Cserében az új hűség óta nincs VOIP. Ezeknél soha semmi sem zökkenőmentes?
Egyébként a 20Mbit-es előfizetésnek mennyi az elvi szinkron sebessége? -
-
DJ. Ru$y
félisten
Erre tudna valaki valamit mondani? Ebből nekem az jön le, hogy felkapcsolódik a HGW, de a TP rooter meg nem tud felcsatlakozni a PPPoE PT-n keresztül, újra kell indítanom reggelente a HGW-t aztán megy, most volt 2 nap amíg nem volt semmi ilyen, ma megint csinálta sajnos.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
djculture
félisten
Ez az átállás kezd már egyre nagyobb blamázsba átmenni: [link]
-
KovA
tag
Köszi a választ ...
Sajna most hogy megnéztem tényleg ez az "Igénybejelentés.." nyomtatvány van kitöltve.Mindenesre már egy hónap egy napja van leadva az igény és még semmi ..
poli27:
.. köztük a miénk is ... :/Szerk .. bocsi .. nem magamnak valaszoltam hanem Erre
[ Szerkesztve ]
https://kova.hu/konfig
-
AAntii
őstag
válasz poli27 #48317 üzenetére
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy optikai net bekötése esetén lesz wifi, vagy ha szeretném, akkor elviszik mindegyik szobába az optikai kábelt? Esetleg bekötés előtt jobban járok ha elmegyek routert venni? Jelenleg még dsl-em van, (úgy néz ki a júniusi szerződéskötés után október közepén sikerül majd megoldani az átkötést- mivel a szerelők nagy részét az évek során már elküldték, nem őket hibáztatom, hogy nem halad a dolog, de azért 4 hónap az 4 hónap) ott ugye megoldott a wifi, nem tudom mi a szokás optikai net esetén. Köszi a segítséget!
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
313313
addikt
válasz AAntii #48319 üzenetére
Milyen szolgáltatások lesznek a net mellé? Egyébként routert(digitális elosztó: modem, router egyben, amire az ip tvt és a telefont bírod rákötni) biztos adnak, amivel te utp kábellal tudod a többi gépet hálózatba kötni. Nekem most kötöttek optikát, kaptam valami kétantennás hauwei csodát (telefonnal használom, azzal tökéletes), az szórja most a wifit
[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Huroq
senior tag
Egy kis update:
A kábelszakadást "elméletben" orvosolták és feltűnően 1 napig nem is volt hiba.
Jelenleg ugyan az a szakadozás áll fenn, ami eddig (a nap folyamán 1-3 órára elmegy minden). Egyszerűen nem jutunk el odáig, hogy kijöjjenek mert mire a szerelő hív már minden oké. És természetesen máris leráz ha megemlítem, hogy pár órája jó. Érdekes, hogy a szomszédnak is ugyan ez a hibája és ugyan akkor is jelentkezik. Ennek ellenére 1,5 hete "sz*rnak" rá. Már mondtam, hogy valószínűleg nem nálam van a hiba. Ki se jönnek, meg se csinálják. Napi szinten hívogatom őket, és tudom, hogy nem tudtok segíteni csak kiírtam magamból. -
OldMike
őstag
Sziasztok!
Egy rokonomnak Telekom IPTV-je és 30/5-ös netje van koaxon. A HGW cisco 3925. Ennek a setup kezdőoldalán a DS értékekben ( mind a nyolc csatornán) a PowerLevel -9 körül van, a Signal pedig 36 környékén. Az US esetében két csatornán van adat, az 50 körüli. Megfelelőek ezek az értékek?
A lakáson belül semmilyen osztó nincs, a bejövő koax közvetlenül megy a HGW-be. A 30/5-ös net rendben megvan.
Valószínűleg nem ide tartozik a dolog, de ami miatt ez előjött:
A lakásban egy laptop és egy asztali PC (ez új) működik. A laptopon a net sebessége (wifivel és UTP kábellel is mérve) néhány tizeddel magasabb, mint a névleges. A PC-n viszont csak a feltöltés ugyanannyi, mint a laptopon, a letöltés azonban még a 3 Mbps-t sem éri el, wifi stickkel és UTP kábellel egyformán.
Egyébként a mobiltelefonokon is rendben van a net sebessége.42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz kabelmania27 #48324 üzenetére
Köszönöm. Érdemes lenne bejelenteni a T-nek?
Érdekes, hogy négy eszköz közül kizárólag egynél van gond
42LM660S
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz OldMike #48325 üzenetére
Ha csak egy eszközön van gond akkor ne jelentsd be.
Problémás eszközön futtass karbantartóprogramot pl wiseregistry, spyboot 1.6, esetleg telepítsd újra lankártya driverét, töröld ki az előzményeket, nézd meg tesztfájllal mennyi, lehet hogy csak a flash player miatt nem mér jól a speedtest.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz OldMike #48325 üzenetére
A két csatornán 50-es adási mindenképpen gáz (valószínűleg lenne ott még csatorna, csak a modem adásszint limitbe fut és vág).
Itt is igaz, mint korábban: bejelented, hogy szakad és elmondod, hogy túl magas az uplink adásteljesítmény. A DS is gyenge.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
villamos
őstag
Most ebben a percben hívott a szolgáltatótó hogy sajnos lejárt a hűségidő, és szeretnék e hosszabbítani. Figyelembe véve, a jelenlegi átalakításokat, azt mondtam, hogy most ne nyúljunk semmihez, majd ha az ügyfél kiszolgáló rendszert rendbe teszik végre, akkor majd beszélhetünk. Nem kívánok két csomag, illetve rendszer közé ragadni.
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
dchard
veterán
válasz Teko001 #48329 üzenetére
Szabványt tudom idézni:
A max adási minden modemnél 61dBmV egy csatornán, tartalék nélkül. 2 csatorna felezi, négy csatorna negyedeli: tehát négy US csatornánál 61-6 az 55, és még illik rá számolni legalább 3-4dB-t tartaléknak. Tehát négy csatinál az 50 feletti szintnél jó eséllyel problémák lesznek. Olyan nincs, hogy túl alacsony az adási oldal, olyan viszont annál inkább, hogy túl magas.
DS irányban 256QAM mellett -12 és +15 közötti szintet ad meg a szabvány. AZ sem jó ha túl erős, az sem jó ha túl sok. Az abszolút ideális a 0 szint. A legtöbb modem -8 -9-es szintnél már elkezd vacakolni, bithibázni stb. Ugyancsak 256QAM-nál a minimális SNR 30dB + itt is legalább 3-4dB tartalékkal számolhatunk, tehát 35-ös SNR alatt jönnek a bithibák, problémák.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
prisz
aktív tag
válasz OldMike #48323 üzenetére
A -9DSés az 50US nem gáz, ha nem észlel szakadást. Láttam én már ennél rosszabb vonali paraméterekkel is működő hálózatot évekig szakadás nélkül.
Ha az IP tv jól működik és a laptop sem szakadozik, akkor a vonallal nincs gond, inkább user error a pc-n. Hálókártya, vagy bármilyen progi ami visszafogja a netet.
Normál tartomány?
Tök mindegy, amíg hibátlanul működik. Amúgy a jelzett értékek beleférnek.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
prisz, Sofian:
Mindketten butaságot beszéltek. Az hogy az IPTV működik, attól még az US lehet szar, mivel az IPTV kizárólag előre irányban működik a csatorna váltásokat kivéve. Tehát az IPTV működőképessége nem bizonyítja a legkisebb mértékben sem, hogy jó az US. Arról nem beszélve, hogy adásszint limitnél a DOCSIS elkezdi lekapcsolni a visszirányú csatikat, amitől csökken a sebesség, romlik a trönkölési hatásfok stb.
A másik meg, hogy azért mert nektek éppen jól működik, az nem azt jelenti, hogy a többségnél nem okoz problémát. Azt meg végképp nem kommentálom, hogy amíg nem tapasztal hibát, addig mindegy. Kurvára nem mindegy, ugyanis a hibahatáron billegő modemek a folyamatos újraküldéssel eszik a sávot a többiek elől is. Arról nem beszélve, hogy az US összegző interfész ami természetesen igaz a zajra is, ergó itt illik több játékteret hagyni.
Dchard
-
D@ni88
addikt
Sziasztok.
A szülők kaptak egy zte hgw-t és a hűség lejárta után próbáltuk hívni a vezetékes számot, ami "technikai ok" miatt nem volt kapcsolható. Ha jól tudom, azért mert HGW esetén már a phone feliratú csatlakozóba kell dugni.
Tegnap este megtettük, de nem történik semmi, kicsöng, de a telefon nem csörög...Köszi
Dani -
DJ. Ru$y
félisten
válasz D@ni88 #48335 üzenetére
Csak megkapták a HGW-t vagy szerelő szerelte be? Ha csak küldték, akkor kell lennie egy 80-as számnak, amit SMS-ben szoktak küldeni, fel kell őket hívni, ha feljelentkezik a HGW a hálózatra, akkor rákapcsolja neked a telefont. Nálunk legalábbis ez volt.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
havri1
félisten
Hali!
ZTE ZXDSL 931VII HGW-re rádugtam egy NTFS HDD-t, mounolta is a menü szerint. Szerintetek ezt elérem valahogy helyi hálón?
FTP működik, de nekem helyi hálón kéne, a médialejátszók miatt.[ Szerkesztve ]
havri
-
Sofian
őstag
válasz dchard #48334 üzenetére
Nem kartam azt sugallni, hogy ez hűdejó dolog.. cska azt akartam hangsúlyozni, hogy ha nem tapasztal az illető problémát akkor nem érdemes idegeskedni az érték miatt.
Tenni nagyon nem tudok ellene, közvetlenül a bejövő kábel végén van a modem, viszont a bekötésünk az aktuális szakasz legvégén található.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Sofian #48344 üzenetére
Hogy ne tudnál tenni ellene. Visszirány képes házerősítő. Szépen be lehet állítani vele, nincs horror ára, egyszer kell megvenni, és ezek a problémák meg is oldódtak.
Így néz ki egy jó modell:
Visszirány képes házerősítőNyilván egy ember miatt amíg nem látványosan szar a szolgáltatás, nem fognak új trönk erősítőt felrakni, ezzel az ember a kezébe veheti a probléma megoldását, és még játéktere is marad, ugyanis az hogy valakinél éppen még az elfogadható tartományban van a dolog, nem jelenti azt hogy holnap egy új előfizető miatt nem raknak fel még egy tapot, és máris a ló túloldalán vagyunk.
Ez kb. olyan, mint DSL szolgáltatásnál a saját modem, vagy bármilyen internet előfizetésnél a saját router. Ezek mindig sokkal jobban és megbízhatóbban működnek, egy életben egyszer érdemes lehet áldozni erre, főleg ha nincs más választásunk. Utána pedig élvezhetjük a szolgáltatást, és nem azon idegeskedünk, hogy már megint bithibázik, vagy szarakodik a kapcsolat, és hogy amikor majd kijön a szerelő éppen jó lesz, aztán még a kiszállást is ránk verik Egy bizonyos kor után az időm és a nyugalmam fontosabb.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
BandD
tag
Sziasztok!
Csak puszta kíváncsiság: valakinek sikerült már belépni az online felületre újonnan kapott MT azonosítóval és jelszóval?
Kapcsolat pontokat szerettem volna beváltani (kedvezményes újság előfizetésre) online, de természetesen nem lehet és az ügyfélszolgálati (T-Pont) irodán sem lehet ilyet kérni.
Felhívtam a 1412-t, az ügyfélszolgálatos mondta, hogy dolgoznak a hiba elhárításán (aha ).
Megkérdeztem, hogy ő Telekom előfizető-e, a válasz igen, és ő sem tudja az online felületet használni
Vajon a Deutsche Telekom-nál ilyen előfordulhat, hogy hónapokig semmit nem tudni az előfizetésedről, az online felületre be sem tudsz lépni? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest