- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@ni88
addikt
válasz D@ni88 #47422 üzenetére
Kijött egy szerelő, aki megnézte a vonalat és az állítása szerint eléggé szar a kábelezés (régi telefon kábel 15 méteren) és érdemes lenne újrakábelezni, de lehet hogy a 360R T1 modem is betegeskedik...
A kábelezést és a kötések tisztítását kb 7 körül ki tudná hozni, amivel valószínűleg jó pár megabitet nyernénk.
-
törölt tag
válasz D@ni88 #47451 üzenetére
Az átkábelezés sokat segíthet. T-s szerelők óradíja 3,500 Ft /30 perc azt hiszem.
Kérhetsz eredetileg UTP kábelt is, bár szerelőtől is függ mit tesz le, Nekem PVC-t rakott, aztán a VDSL2 azon hasít 22+ Mbps-mal. Az UTP jobban árnyékolt, és ha egyébként is necces nálad a vonali körülmény az is sokat jelenthet.
Szerk 1: Pl én anno, elsőnek ügyeletes szerelőt fogtam ki, aki monta, hogy hozza az UTP-t, csak elkövettem azt a hibát, hogy említettem neki, hogy két helyen fúrni kellene... így mondta hogy á akkor majd holnap azaz hétfőn a nem ügyeletes megcsinálja. Az meg is csinálta, de UTP kábelt nem hozott
Szerk2: Viszont egyelőre nem zavaró, az L-es csomag azzal sem menne, az M-es meg jó 10%-kal többel is megy, nem szakad stb, és mivel már kőbe lett vésve, hogy T-s marad minden (Paletta), a T-nek meg itt az xDSL platformja elérhető csak, abból meg a maximumot nyújtó VDSL2 van sokáig nem lesz rá gondom. Ha meg egyszer mégis kellene az UTP a kábelvezető csatornák már régen le vannak fektetve, csak bele kell helyezni.
Egyébként csak a HGW és a bekötési pont között nincs UTP, mindehol máshol az van. Három szobát megint másik szerelő UPT-vel kötött össze, mivel mással nem lehetett, hiszen 3 router van összedrótozva.
Az persze vicces volt, hogy a szerelő nem tudta pontosan, milyen kábelt tesz le, de szerencsére CAT5E lett.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz D@ni88 #47451 üzenetére
Még egy jó tanács: tervezd meg, lehetőleg időtállóan. A szerelők általában a leggyorsabb megoldást szokták választani (nekik a leggyorsabb), ami a legtöbbször nem ideális, és utólag korrekcióra szorul (ami neked kell majd pénzbe). Sokan bele esnek abba a hibába, hogy megrendelik a szerelést, és nem tervezik el, majd jön a "mester" aztán megmondja... és jó lesz. Gondold végig, hogy a leglogikusabb, az évek során mely szobákba akarsz esetleg WiFi-s eszközt elhelyezni, hogy az egész lakás le legyen fedve. Nem szoktak magukkal vinni kábelvezető csatornát, vagy ha visznek is, a kocsiban hagyják, ha az ügyfél magától nem kéri, akkor csak a tűzőgépet viszik, kertes házba is panelba is. Utóbbinál küszöbhöz tűzik, aztán jó napot. Érdemes megvásárolni előre a kábelvezető csatornát, és magadnak lefektetni őket, így amikor megy a szerelő, már csak abba kell behelyezni, és rengeteg idő takarítható meg. Az idő pedig pénz ebben a történetben
(#47453) D@ni88: A garancia kérdése érdekes, nekem nem említette, de lehet van rá. Akkor érvényesíthető, ha mondjuk úgy fektette le, hogy mindenki azon lépdelt, és szétment. Mivel helytelenül fektette le, így az ő sara lehet. De csak akkor ha nincs róla papírja, hogy az ügyfél ragaszkodott ehhez a megoldáshoz.
Amúgy kertes házakban előszeretettel szokták még a padláson keresztül is vezetni, ahova meg felmehet nyest vagy bármi, és megrághatja
[ Szerkesztve ]
-
vilag
tag
válasz .:ZS:. #47450 üzenetére
Úgy kezdte a faszi, hogy majd ráméret a vonalra, de szerinte mennie kell.
Egyébként nem volt egészen kerek a történet, így ma felhívtam a telekomot, ahol meg az ügyintéző határozottan lebeszélt az IPTV-ről mondván, hogy a rendszer szerint 20 Mb-re van írva a vonal és a 10 Mb net mellé ha 2 HD adást nézünk akkor szerinte nem lesz elegendő a sávszélesség.
Ezt támasztja alá az is amit korábban már írtam, hogy 3 éve bepróbáltuk a 15 Mb-et, de visszautasították a megrendelést mondván, hogy nincs annyi a vonalban és azóta hálózatfejlesztés szerintem ott nem történt.
/Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a mi központunkhoz tartozó településeken már évek óta nem lehet DSL netet köttetni, mert nincs hová bekötni, mert elfogytak a szabad érpárok
Szóval annyira nem fejlesztettek, hogy az előfizető sem kell, akkor gondolom nem a vonal volt a legnagyobb gondjuk./Így ma szépen jött a faszikám, és interaktív Sat TV-re kötöttem (váltottam) szerződést.
Igazából úgy láttam kicsit lelombozódott, hogy nem sikerült eladni az IP TV-t. Gondolom azért magasabb jutalékot kapott volna.Azt hozzáteszem, hogy arról tegnap elfelejtett tájékoztatni, hogy az interaktív "cucc" valamint a GoTv nem csak IP TV-hez van ám, hanem ehhez is. Márpedig előnynek ezeket sulykolta
Mondjuk úgy, hogy kicsit ferdítette a tényeket és majdnem be is jöttem a csőbe.
Áldom az eszem, hogy elnapoltuk a dolgot, mert szeretek tájékozott lenni mielőtt döntök. Ez most beigazolódott. -
nagyúr
Nagyjából kellett volna már jönnie számlámnak, de mivel nem jó az ügyfélszolgálat, így nem tudok róla (neten fizettem mindig, elektronikus számlát kapok). Akkor most mi van? Be kell menni, meg kell kérdezni, hogy akkor van-e már számla, és fizethetek-e, vagy várjam meg, amíg véget ér a hetekig tartó bénázás, és látszani fog az új rendszerben?
[ Szerkesztve ]
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
villamos
őstag
válasz #78121280 #47441 üzenetére
Persze az oldal még mindig nem működik...
Van arra vonatkozóan bárkinek bármiféle infója, hogy mégis mikor számíthatunk arra hogy el is indul? Vagy ez üzleti titok?[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
-
villamos
őstag
válasz #78121280 #47458 üzenetére
Értem hogy van ez a trükk, és háromból egyszer működik is, de a kérdésem nem erre vonatkozott, csak arra voltam kíváncsi, hogy mikor lehet arra számítani, hogy viszonylag rendesen működni fog az oldal (mert igazából rendesen sosem működött... ).
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
havri1
félisten
Szentendrén (legalábbis nálam) lehat a VDSL.
Restart HGW, és az internet pirosan világít.3.-ik restartra jó lett.
[ Szerkesztve ]
havri
-
törölt tag
válasz #41133696 #47454 üzenetére
Egyébként az Interaktív SAT TV-nél filóztam ,hogyan akarják majd ha már csak arra lehet majd hosszabbítani a SAT TV-t (majdnem 2 évig még nem téma egyébként), megoldani a kábelezést, aztán beugrott, hogy csak a padláson a legegyszerűbb. A többi eddig lefektetett kábelt így sem érinti, és azok ugyanúgy használatban lesznek.
(#47455) vilag: TV GO, magam is ezt használom sima SAT TV mellett, táblagépen, okostelefonon és PC-re is fel van telepítve a kliense (utóbbi főleg arra az esetre, ha alacsony lenne a jelerősség).
Ma egyébként hívtak, ebben az ügyben, ugyanaz a kedves ügyintéző volt, mint a múltkor, és azt mondta, hogy október 2-án ránéz megint az ügyre, mert mégis az a helyzet, hogy nem a törlesztőrészletből írják jóvá, hanem a következő havidíjból, de majd még aznap felhív
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha a rendszergazda engedi, hogy telepítsd az ebben a hozzászólásomban látható klienst akkor igen, ott is miután beléptél az MT ügyfél azonosítóddal, nézheted. A kínálat azonban nem teljes, nem minden olyan adót tudsz nézni egyelőre mint amikre előfizetsz. Nálunk példának okáért az AXN csomagok nincsenek benne a repertoárban úgy rémlik. Illetve nincs FHD Stream.
-
ladlac
tag
Üdv! ADSL internettel kapcsolatban van problémám, és a Telekom sem tudott érdemben három hét alatt segíteni, úgyhogy bennetek bízom.
15 megás csomagban voltunk korábban, net+telefon. Mivel lejárt a hűség, újat kötöttünk egy 20 megásra.* Amióta ez a csomagváltás el lett intézve, naponta többször (akár 10+) megszakad néhány percre az internetkapcsolat. Ilyenkor csak az adsl led világít, az online viszont nem villog (Pirelli DRG A225G modem/router). Ha belépek a router webes kezelőfelületébe, a status fül alatt azt írja ilyenkor, hogy "ADSL: Physical Up". Magától is visszatér néhány perc alatt, de általában próbálkozok a connect gombra kattingatással, bár nem tudom használ-e, van, hogy csak a második, harmadik próbálkozás után csatlakozik - lehet, hogy ennyi idő alatt akkor is megjavulna, ha nem piszkálom. Kétszer is bejelentettem a problémát, egyszer csak smst küldtek, hogy vizsgálják, majd hogy nincs probléma, másodjára fel is hívtak, hogy ők semmi problémát nem látnak. A Telekom részéről tehát minden rendben, nem látnak semmi hibát, mi viszont napi szinten találkozunk vele használat közben, és tényleg csak azóta van ez, mióta az új csomagra váltottunk. A routernek lehet baja? Jogom van egyáltalán lecserélni, vagy a Telekomnak kellene biztosítani másikat (mondjuk mire fel, ők nem tapasztalják a hibát)?
*A Telekom oldalán ha megadom a címünket, kilistázza, hogy a 10-es és a 20-as csomag érhető csak el. Személyesen kötöttem meg az új csomagot, és akkor is ugyanezt mondták. Ennek ellenére csak 8 mega körül volt a letöltési sebességünk, ezért erre is rákérdeztem, mire nagy nehezen kiderült, hogy szerintük mégis csak a 10-es érhető el egyedül, ezért mindenféle értesítés nélkül azt kötötték be. A korábbi, 15 megás csomagnál simán lehetett 1.8-1.9 megabyte-tal tölteni, szóval nem igazán értem, miért nem engedik a 20 megát. Nekem nem úgy tűnik, hogy hatalmas különbség lehetne a névleges és tényleges teljesítmény között a nagyobb csomag esetén.
-
addikt
válasz #41133696 #47467 üzenetére
Igen, minket - normálisabb - android használókat nem érint, mert nálunk még az alkamazás sem futott soha... Amúgy asztali pc-n is csak 32 bites böngészőben hajlandó elindulni a plugin, 64bit Chrome alatt nem működik. A fejlesztés meg látványosan áll. Sosem volt sok bajom a Telekommal, de fejlesztések terén k*rva lassúak. (Az HBO GO app pl. tökéletesen működik már szinte minden telefonon, tanuhattak volna tőlük.)
-
TannerHUN
aktív tag
válasz ladlac #47468 üzenetére
Szia!
A Telekom oldalon lépj be, nézd meg a részletes forgalmi adatoknál, hogy a hiba ott van-e. Nekem mikor szakadt, akkor minden egyes hálózaton töltött időnél fel volt tüntetve az adatmennyiség is. Ez alapján tudod jelenteni, ha látszódik. Nekem is ezt mondták először, hogy nem látszódik a központban a hiba, de sorozatban jelentettem be a hibákat. Sőt még volt logom, screenshotom és videóm is róla. Szerintem nem árt, ha Te is készítesz ilyeneket. Nálam is ugyan ez volt a probléma, csak nekem új IP osztott, közben pedig lehetett használni pl a TeamSpeak szoftvert, mert az nem szakadt meg. Valakinél pl az IPTV is megy a szakadás mellett. Végül is kijött a szerelő és látta, hogy a hiba tényleg létezik.
[ Szerkesztve ]
TannerHUN felhasználónak 7 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! (PH megbízhatóság)
-
törölt tag
Szerinted ezt a heti majdnem 12 GB-os TV GO Stream adatforgalmat hogy hoztam össze ?
-
törölt tag
válasz Andrewstarr #47471 üzenetére
Külön Public WAN IP van a HGW-ben a (VoIP) és (IPTV) számára is. Ha manuálisan bontod a HGW-ben az Internet kapcsolatot, telefonálni attól még tudsz.
-
vigyori78
őstag
Úgy látszik valami globális frissítés volt az eszközökön most néztem a Speedport-ot 09021601.00.634 Firmware került rá az éjszaka.
-
Realunit
tag
Nekem tényleg megoldották, azóta nem is kaptam még újat csak router újraindítás miatt.
Product Name: HG8245
Description: EchoLife HG8245 GPON/EPON Terminal (CLASS B+/PX20+)
Hardware Version: 130C4600
Software Version: V1R002C00S206
Release Time: 2011-03-02_20:16:54Nekem ilyen amúgy a HGW, esetleg ez támpont lehet.
-
poli27
veterán
Egyébként nem volt egészen kerek a történet, így ma felhívtam a telekomot, ahol meg az ügyintéző határozottan lebeszélt az IPTV-ről mondván, hogy a rendszer szerint 20 Mb-re van írva a vonal és a 10 Mb net mellé ha 2 HD adást nézünk akkor szerinte nem lesz elegendő a sávszélesség.
ADSL re nem is adnak el HD adást,pláne nem tudsz még optikán sem 2 HD adást nézni egyszerre, mert egy van engedélyezve
-
nagyúr
Ma felhívtam a T-home ügyfélszolgálatot, mert mondom, hol tudom megnézni, hogy van-e már számlám, Távszámla nem jelez, pedig mér kellene, belépni nem tudok. Mondták az infókat, meg hogy ezzel tolódik majd a fizetési határidő, ne parázzak. Kérdeztem, hogy mikor lesz élesítve a rendszer, erre a válasz, hogy "október vége, addigra már biztos". Kíváncsi leszek...
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
dchard
veterán
válasz #41133696 #47482 üzenetére
És van egy nagy hátránya: hogy a hibás összegű számla ellenértékét is azonnal vonják aztán futhatsz a pénzed után.
Én megvárom amíg megjön az összes számla elektronikusan, és egy hónapban egyszer 10 perc alatt átnézem őket, aztán bankkártyával megoldom az összeset. Az egyetlen fix költségre (közös ktg) meg van egy havi időzített fix átutalásom. Ez többek között arra is jó, hogy az ember tisztában van a fogyasztásával, így ha valami gáz van (folyik el a víz, megugrik a villamos fogyasztás stb.), azt az ember hamar érzékeli, nem az év végén kell szembesülnie a több százezer forintos villany/víz/gáz számlával, esetleg marad egy fillér nélkül, amikor egy hibás számla miatt kiürítik a bankszámláját.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
törölt tag
válasz dchard #47483 üzenetére
Amit pár nappal ezelőtt beágyaztam számlámat mintaképként azaz e havi. Átnéztem, hogy rendben van e, még most is van három napom a terhelésig. Ha nem lenne rendben, akkor:
1. Azonnal jelezném a T-nek
2. Felfüggeszteném a csoportos beszedési megbízást a bankomnál az ügy rendezéséig
3. Egyik számlámról a másik számlámra is mozgathatnám a pénzemet, hogy ne legyen fedezet mikor terhelnék, de ez a második pont értelmében nem lenne szükséges
4. Utólag jóváíratnám
5. Havi limit is be van állítva. -
Sasos
senior tag
válasz #78121280 #47479 üzenetére
Nekem is megjött a számla az online felületre. Számla kelte:2014.09.20 (ma ugye 19-edike van) Számlázott összeg: 6539Ft. A szolgáltatásaim összesen 10550Ft /hó, de 6539 sehogy sem hozható ki belőlük. Ez hogy jött ki nekik vajon? Természetesen a számlát megnyitni nem tudom, mert "A művelet során hiba lépett fel", így egyelőre azt se tudom, hogyan is matekolták ezt össze...
-
törölt tag
válasz djculture #47485 üzenetére
5-6 éve így fizetek, volt ugye a közelmúltban egy kis probléma a SAT+Net40 kapcsán, többet vontak le, de utólag ez is el lett intézve, olyan nincs, hogy a pénz elvesszen. Olyan van, hogy addig azt az összeget ami kérdőjeles esetleg a szolgáltatóhoz kerülhet, de mint mondottam volt, csak kis összegnél fordulhat elő, ha pedig igazam van, és megpanaszolom, akkor a lóvé így vagy úgy de visszakerül hozzám Anyukámnál volt túl számlázás, Ő sárga csekken (vagy fehér) fizeti pedig van bankkártyája, és ki is harcolta az igazát, igen addig nem fizette be. Akármennyit nyilván én sem engedek terhelni, pont ezért van egy biztonságos sávban meghúzott limit is, ha véletlen kiszámláznak nekem egy 100 k-s dolgot azt nehogy már levonják
-
Möhe
addikt
Üdv.
Jelenleg 3-as kombó csomag van itthon ( IPTV-optinet-telefon). De a netet le akarom mondani ha lejár a rablánc, és csak a tv maradna. Ez megoldható? Úgy tudom hogy kell net az IPTV-hez.
Illetve ha megemlítem hogy a konkurenciánál olcsóbb a gyorsabb net akkor van rá esély hogy a mostani 120/50-es sebességet megtarják ha újra aláírok? -
törölt tag
De a netet le akarom mondani ha lejár a rablánc, és csak a tv maradna. Ez megoldható? Úgy tudom hogy kell net az IPTV-hez.
Megoldható.
Illetve ha megemlítem hogy a konkurenciánál olcsóbb a gyorsabb net akkor van rá esély hogy a mostani 120/50-es sebességet megtarják ha újra aláírok?
Miért ne maradna meg a sebesség? A profilok nem változtak.
-
salapp
addikt
Tegnap megérkezett az interaktív sat-tv hozzánk, családi+hd, huawei beltérikkel. Családi ház, a szerelés elég fájdalommentes volt. Eddig nem bánom, hogy elbúcsúztam a mindigtv extrától. Az sd adások nem rosszabbak úgy általában, van, amelyik jobb. Meg ugye sokkal több csatorna van, "trió" kedvezmény miatt olcsóbban és hd adásokkal kiegészülve.
A beltérit a tv mögött kevéssel helyeztem el, így fogja megfelelően a távirányító jelét.
Rögtön megtanítottam a távoknak a két tv gombjait (főkapcsoló, hangerő gombok, AV-választó), így tévézéshez nem kell kettő táv. A beltéri saját távjának gombjai nem kattogósak, hanem kellemes gumik.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Möhe
addikt
válasz #78121280 #47492 üzenetére
Miért ne maradna meg a sebesség? A profilok nem változtak.
Cikk is volt róla hogy csökkentette a sebességet a T-Home.
A jelenlegi még pár hónapig érvényben lévő szerződésem szerint 120/50 van,de most ez a helyzetArra kérlek, hogy ne gúnyold a szolgáltatót, hanem a rendes nevét használd. Köszönöm.
[ Módosította: CoolMan ]
-
törölt tag
-
313313
addikt
Nekem Netmánia L van, szept 4-én kötötték be, papíron ugye 5M a feltöltés, de két hete stabilan megy a 20M feltöltés irányba is.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
törölt tag
Legalább azt a szolgáltatót, és ne a topicjában hívnád gúnynéven, aminek az előfizetője vagy... a többit sem kellene, de amelyiknek igénybe veszed a szolgáltatásait, vérciki erőltetett gúnynévvel illetni, pláne úgy, hogy abból amit itt írtál válthatnál másikra is, ha ez nem tetszik. Persze vannak akik így próbálnak "menőzni" a fórumon.
Olyan ez mint amikor valaki a Microsoft nevével "játszadozik" aztán a posztját Windows alól írja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest