-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz MrPetya19 #158047 üzenetére
Hívd az ügyfélszolgálatot és kérd vissza a publikus IPv4 címet, vegyenek ki NAT-ból, sima hibabejelentés otthoni szolgáltatásokra, aztán majd átkapcsolnak olyanhoz, akinek ez az asztala.
Érdemes rákérdezned, hogy később vissza fogsz-e kerülni. Én kivetettem rokont, rá egy hónapra újra NAT-olt címet kapott egy PPPoE újracsatlakozás után, akkor rákérdeztem és babráltak valamit, így egy évig elvileg nem lehet vele gond, aztán meglátjuk. Az egy hónap hatszorosa-hétszerese már letelt, így már kevesebb van vissza az egy évig.
üdv, adika4444
-
sEsE123
csendes tag
Sziasztok,
azt szeretném megkérdezni, hogy akinek szintén Sagemcom 5670 (1GB/1GB) eszközve van, hogy szintén tapasztal-e ilyesmit?
1) a webes felületre belépés után ahol a csatlakoztatott Ethernet-es ill Wifi-s eszközöket kellene kilistáznia ott a képernyő közepén csak pulzál a "T" logo plusz a Please wait és semmi, egy idő után meg átdob egy 404-es oldalra.
Ez csak akkor javul meg ha újraindítom és akkor rendesen betölti és tudok naivgálni a többi menüben2) azonban az újraindítás után a menükben való lépkedés közben véletlenszerűen simán csak kilép a kezdő oldalra és amikor meg újra be akarok lépni akkor meg azt írjahogy elértem az admin-os session limit-et és nem enged vissza.
Ekkor vagy várok pár percet mire újra beenged vagy újraindítom és indul az egész elölrőlAz 1-es pontban leírt hiba az újraindítás után kb fél nappal "magától" előjön...
[ Szerkesztve ]
-
-
zst
tag
válasz sEsE123 #158053 üzenetére
Szia!
Hasonló volt nálam is. Valamelyik böngészőt nem szerette. Másikkal nem csinált hasonló hibát. Vagy még egy factory reset bejöhet. Persze, csinálj képernyőmentéseket a beállításaidról. Könnyebb úgy visszaállítani wifi, portforward stb. adatokat. Csak ne konfig mentésből csináld, hanem manuálisan visszaállítani mindent,
-
TiMoN
senior tag
válasz Atomantiii #158057 üzenetére
Melyik weboldalak? Nálam most nem tünt fel semmi, de lehet csak nem olyat nézek.
-TiMoN-
-
pdr755
tag
válasz efemm #158048 üzenetére
Nekünk telekom területen voda van 2022 óta. Akkor váltottunk amikor még a telekom androidos boxok használhatatlanok voltak, alap funkciókat se tudtak, mi pedig a régi telekomos wince boxoktól meg akartunk szabadulni.
Annyi igaz a fenti hsz-ben hogy idén nyáron volt egy hosszabb hiba amikor a vodafon és a telekom próbált egymásra mutogatni , hozzá kell tennem h a voda hozzáállása főleg a semmire se jó 1270-en kritikán aluli volt a kettő közül. Viszont legalább abban a hónapban kb ingyen volt a szolgáltatás
Ami viszont a voda mellett szól:
-olcsóbb
-a voda tv 7 napig visszanézhető alapban, míg a telekom csak 3
-a voda alapban tartalmazza a felvételt míg a telekomnál külön fizetni kell érte
-nincs cloudflare probléma az internet elérésben
-boxokkal eddig se szoftveres, se hardveres gond nem volt nagyon eddig
Nem tudom hogy változik e valami, + vagy - irányba amikor már One lesz. -
TiMoN
senior tag
válasz Atomantiii #158060 üzenetére
Igen érdekes lassan is tölt be egyik amcsi szerveren másik magyar, de az be se tölt nekem. Sat-os lassu mint a fene, de be töltött.
Esténként én a ha későn lépek be discord-ra azon veszem észre, hogy nem nagyon sikerül vagy nagyon lassan.[ Szerkesztve ]
-TiMoN-
-
mexel
veterán
semmi
[ Szerkesztve ]
-
hngz
csendes tag
Sziasztok! Már lassan 2 hónapja nagyon jó kapcsolatot ápolok a telekommal mert minden héten kint vannak nálam, de a hiba továbbra is fentáll. Adott egy 1000/50es internet ami május végéig hibátlan volt. Azóta random időközönként újraindul a modem valamikor majd 5 percig gondolkodik mire jelet kap, jelentettem. Szokásos kábelcsere, karótól modemig, aztán modemcsere, majd oszlopon lévő biszbasz csere is megtörtént. Továbbra is random időközönként újraindult. Jött az, hogy valami a házban van ami a problémát okozza és a modem agyát telenyomja hibakódokkal(Semmi sem változott a szobában ahol a modem van). Használtam lankábellel a szgépet, wifivel akkor is ugyanúgy random eldobta a jelet.(Egyébként általában napi 2-3 restart volt) Cseréltem hosszabítókat, fali dugaljokat. Volt, hogy 2-3 napig egész stabil volt. Újraraktam a szgépet hátha valami vírust benyeltem.. Volt egy 7 napos öröm, viszont akkor is alacsony frekin valami zavarta, de nem dobta el a modem az agyát viszont a 8. nap visszatért a random újraindulgatás. Jelenleg olyat csinál, ha leterhelem a netet elég neki egy speedtest, fix eldobja a jelet és várhatok 5 percet míg magához tér a modem. Alap Sagemcom telekomos modemról van szó. Valaki találkozott már ehhez hasonlóval? Ötletek esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
hngz
csendes tag
-
kabelmania27
Topikgazda
-
hngz
csendes tag
válasz kabelmania27 #158069 üzenetére
Ha jól emlékszem ilyet próbáltunk már, osztó nélkül, de megnézek még egy tesztet vele, hátha valami változik. Válaszod köszönöm!
Egyébként ilyennel van tele a modem log.
Esetleg, olyan létezhet, hogy mondjuk a PC zavarja modemet? Mondjuk a tápegység, alaplap? 10 éves PCről van szó. -
tuto558
aktív tag
Szia,
3896AX a Sagemcom típusszáma? Ha igen, egy próbát megérhet, hogy 3890-est kérsz, habár az nem wifi6-os eszköz, de korábban még a 3896-os bevezetésekor volt olyan, hogy random újraindultak ezek a modemek, bár azt elvileg egy szoftverfrissítéssel megoldották, de lehet ugyanaz jött elő nálad.
Illetve amikor cserélték, a régi tápkábele is ki lett cserélve az újra? Ha nem, akkor azt érdemes még megpróbálni.T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
hngz
csendes tag
válasz tuto558 #158071 üzenetére
Szia! Igen 3896os a modem. Mondjuk ez a 4. modem az elmúlt 2 hónapban, de azt hiszem a tápkábele még az "első újé" volt... de elég silány minőségnek tűnik a régihez képest... Szoftvert folyamat frissítették amikor modem csere volt. Megpróbálok a sráccal beszélni aki ide kijár, hogy nézzük egy ilyen tesztet is. Köszönöm a válaszod!
-
t_richard95
csendes tag
Sziasztok, tegnap délután még minden rendben volt az interneteléréssel, most, hogy hazaértem reggel, a weboldalak 90%-a nem tölt be. Fórumon nem lattam, hogy barkinek olyen problemaja lenne, szoval gondolom egyeni. Tök random FB, youtube, netflix bejonnek, de se reddit, se twitch, se semmilyen applikáció a gépen. Ügyfélszolgalatot probaltam, Vandan tul nem jutottam, mert nem elerhetoek
-
t_richard95
csendes tag
válasz t_richard95 #158073 üzenetére
Ha segít bármit, ahogy nézem a logokat, van vagy ezer PPPoE error:timeout ma ejszaka.
-
hngz
csendes tag
Nos, hosszas telefonos egyeztetés után a telekom leadta, hogy nem náluk van a hiba. Egyenlőre az elosztó nélkül működik a modem, terhelésnél se dobja el az agyát. Nem adnak régebbi modemet mert ez preferálják, a tápkábel meg nem a gyári hanem valami masszívabb mint amit kapsz a modemhoz. Viszont ugyanúgy "koszos" a log. (Mellékelt kép) A szomszédé ugyanarról a villanykaróról csupa "zöld". Ötletem nincs mi okozhatja ezt a fajta hibát. Mi lehet az a tárgy ami ennyire zavarja a jelet.... A képen egy átlagos 24 órám látható...
[ Szerkesztve ]
-
Cufter
tag
Sziasztok!
Korabban irtam mar, hogy svajci szervert hasznalnek, de az utobbi jopar honapban hasznalhatatlan lett az adatkapcsolat.
Hibabejelentesemet a telekom erdemi vizsgalat nelkul lezarta.
Igy most valtason gondolkodom. Meglepetesemre a cimemen tobb szolgaltatas is elerheto:
Voda 1000/40 7200Ft
Digi 1000/300 7400Ft
jelenlegi T 1000/1000 5800Ft
A 40es feltoltest ertelmezni sem tudom a mai vilagban igy talan a digivel jarnek jobban.
Sajnalom itthagyni a T-t mert kedvezobb aron egyebkent hibamentesen szolgaltatott. Barmi otlet vagy javaslat amit meg megprobalhatnek vagy meg kellene fontoljak a valtas elott? -
-
mlinus
őstag
válasz Cufter #158077 üzenetére
hát.. vpn? De akkor nyilván többet kell fizetni.
Én 2000/1000 telekomról váltottam 1000/300 digire a cloudflare elérési problémák miatt (amin csiszoltak egy kicsit, de még messze nem tökéletes) és elégedett vagyok. Nyilván lassabb, de nem találkoztam semmilyen anomáliával a külföldi oldalak, szolgáltatások eléréséban, míg sajnos telekomon az utóbbi pár évben gyakran voltak/vannak problémák ilyen téren.
-
zst
tag
válasz t_richard95 #158073 üzenetére
Szia.
Nekem is hasonló gondom lett reggelre. Jópár oldal nem töltődött be. Beraktak NAT mögé sikeresen... Vagy mégsem. Lehet ott is ez a probléma. Nézd meg hogy milyen IP-t kap a router, meg egy whatismyip ip oldalon mi látszik. Ha nem ugyanaz, akkor NAT. Csak egy ötlet.
-
Túzok22
senior tag
válasz Túzok22 #157924 üzenetére
Sziasztok. Hibára jelentettem, kb egy hétig vizsgálgatták a hálózatot. A mai napon elment az internet délelőtt 8-tól délig, aztán dél körül vissza is jött. Azóta mintha gyorsabban reagálnának a weboldalak betöltése és -26-ról -18ra javult az optical rx jelszint. Csináltak valamit távolról.
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Kicsit off!
Váltottam telekom 1000 pro csomagra. Át kellene helyeznem a kapott Technicolor eszközt máshová... A neten kapható optikai kábel hosszabbító mennyire működőképes megoldások?
Másik kérdés, a Technicolorba lehetséges felhasználói oldalon a wifit ki kapcsolni?
Köszönöm
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok, röviden a problémáról. Adott egy Sagem modem (szerintem típus mindegy, mert a jelenség az előzővel ugyanúgy megvolt, internetcsomag váltás miatt kaptunk új modemet is. és kábelen van rá kötve egy router, semmilyen beállítást nem módosítottam, így is van WI-FI jel a router-ről, viszont bizonyos időnként (nem egyforma időközök, 1 nap, 2 van hogy több nap) bár látja a telefon a hálózatot, de nem tud csatlakozni, csak ha a router-t áramtalanítom és aztán megint megy minden rendben. Feltételezem, hogy valamilyen beállítást kéne csinálni egyik (Sagem modem) vagy másik oldalon (TP-Link router) és az megoldja. De mondjuk azt sem zárom ki, hogy ez így nem is fog működni jól ebben a formában. Az oka annak, hogy így van összeállítva, mert a telken belül van két épület, az egyikbe van a router, másikba át van húzva egy UTP kábel, bele router-be, hogy ott is legyen WI-FI. Ahol a Sagem van, ott nincs probléma a "gyári" WI-FI-vel. Mihez kezdjek?
-
szabacsik
őstag
Sziasztok. Mostanában online (telekomtv.go ((chrome)) ) felületén 5-10 percenként a következő hibaüzenet fogad. "A lejátszás sikertelen. E:50019" . Erről nem találtam semmit neten. Telefonon bejelentettem, de csak felvették mint hiba és maaaaajd értesítenek. (elmondása szerint már volt más is ilyen hibával) Másnak van tudomása róla, hogy mi lehet a hiba?
/\____/\
-
zst
tag
válasz Atomantiii #158086 üzenetére
Nézd meg a routerben milyen WAN IP címet kapott a telekomtól (ha már 100.-al kezdődik baj lesz. ), aztán nézd meg [link] itt hogy milyen IP látszik. Ha ugyanaz akkor nem NAT-olt és tippem sincs akkor miért nem töltődnek be az oldalak, ha különbözik akkor NAT és mehet a telefon, hogy szedjenek ki.
Ma reggelre nekem is szar volt a dolog. Nagy nehezen átvergődtem magam csodálatos Vandán, aztán szerencsére sikerült egy lelkiismeretes ügyintéző csajt kifogni, aki nem hagyta annyiban a dolgot, mert bár beállította hogy ne legyen NAT-olva a routerem, ugyan úgy visszaállt NAT-ra. próbálkozott vagy 2x mire sikerült neki. 1 órát játszottunk és hallgattam nyugtató zenét. De már nincs NAT-om szóval elvileg jó minden.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Bekötötték az optikát és akkor kértem a NAT mentességet.
Így volt. De ma azt tapasztaltam, hogy a routerem által írt IP cím nem egyezik azzal amit itt látok.
Hogy lehetséges ez? Csak úgy módosít rajta? Illetve mi a teendőm, hogy "ismét" NAT mentes legyek illetve ne kerüljek vissza?Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
hódmaci
senior tag
válasz tobias40 #158090 üzenetére
De miért kerültem vissza NAT mögé?
Már egyszer ezt lezongoráztam anno mikor bekötötték. Van arra mód, hogy ez még egyszer ne forduljon elő, vagy random hívogatni kell majd őket?
Illetve szoktam VPN kapcsolatot is létrehozni. Ahhoz nem kell kérni valamit hogy ne tiltsák a VPN forgalmat? Egyáltalán miket tilt még a szolgáltató?[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
legenda
válasz hódmaci #158091 üzenetére
Időnként betehet a rendszer NAT mögé, sajnos nem feltétlenül örök a kérésed. Viszont simán kivesznek azonnal, ha jelzed.
Nem tudom, hogy mitől függhet, mert nálunk például sosem volt NAT a bő 3 év alatt (1000/1000 optika), máshol meg gyakran. Pedig nem zavarna, akkor is elérnék távolról mindent, klímákat...stb., VPN is menne, bár egy céges alkalmazás jelezné az otthoni munkavégzés során.
VPN és társai nincsenek tiltva.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
hódmaci
senior tag
"Az előtt" mikor még csak réz vezetéken jött az internet soha nem volt ilyen gondom.
Pedig közel s távol szerintem tuti beszélhetünk 15-20 évről. Örültem az optikának de azóta csak a gondom van vele.Más:
Saját routert használok:
Internet Connectivity Basic ipv4 résznél bekapcsoltam a PPPoePassthrough-t
DHCP-t tiltott legyen?
Illetve kell még mást állítanom a modemen hogy ne akadjon semmi a saját routerem felé?
A szolgáltatói készülék: Sagemcom F@st 5670[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
őstag
válasz Pendragon911 #158084 üzenetére
Akkor jó eséllyel a kábel a probléma. Hol fut? Milyen hosszú? Milyen típusú? Ki tette oda?
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Pendragon911
aktív tag
válasz lionhearted #158095 üzenetére
Lakásból indul a másik házba, tehát részben padláson, részben szabadban, majd aztán megint padlás, kb. 20-25 méterre saccolom, de legalább ennyi biztosan van. Abban nem vagyok biztos, de talán Telekomos szerelő húzta ki, de nem kizárt, hogy ezt már házilag csinálták. A típust most nem tudom megnézni.
-
Kicsirics77
veterán
válasz Pendragon911 #158096 üzenetére
Védőcsőben van a kábel vagy csak úgy simán kihúzva?
Padláson nem rágta meg az egér, csatlakozók nem lazultak ki vagy tört le a füle, a tp-link milyen tipus, mennyi idős?.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
fatal`
titán
válasz hódmaci #158093 üzenetére
Ennek semmi köze a technológiához. Azért van NAT, mert elfogytak az IPv4 címek. Ez akkor is igaz lenne, ha 56k modemmel neteznél. Így egy publikus IPv4 cím mögé raknak több felhasználót.
Az emberek nagyrésze észre sem veszi, a többieket meg kérésre kiveszik a NAT mögül, én nem látok ebben problémát (persze, ha tényleg újra bekapcsolták, az problémás).
-
hódmaci
senior tag
"(persze, ha tényleg újra bekapcsolták, az problémás)."
Na ez a fő gondom az egésszel. Miért is kapcsolták vissza?
Sikerült újra aktiváltatnom. Arra a kérdésre pedig hogy miért is kerültem NAT mögé ismét egy egyszerű választ kaptam:
Idézem: "Nem tudom."Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
SwaZy1337
tag
válasz hódmaci #158099 üzenetére
Valószínű azért kapcsoltak vissza NAT-ba, mert a sima ügyintézők 3 hónapra tudnak téged kizárni a NAT-olás alól, a szakértő kollégák tudnak véglegesen kivenni belőle. Tehát ha véletlenül legközelebb visszakerülsz, annyit mondj, hogy véglegesen szeretnél kikerülni ebből és úgy oldják meg.
"Ha nem is érdekel az üzlet, a tájékoztatást megköszönni nem bűn..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest