-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capella
senior tag
válasz boborján2 #158344 üzenetére
Nálam volt. Igaz nem a belső szerelésre, meg nem az én jelzésemre, de az optika bekötése után pár héttel jelentkezett egy másik csapat a semmiből, hogy nekik most feljebb kell rakni az oszlopon és a padláson a kábelt, mert a meo szerint túl alacsonyra tették előzőleg.
Hogy igaz, nem igaz, mindegy, végül is jobb így. Talán azért meózták jobban, mert nálam egy problémás bekötés volt, hogy melyik dobozból, meg favágással, vagy anélkül. De lehet, hogy egyébként is nézik fontosabb utak fölött.
Azért mintha láttam volna hasonlóan alacsony kábelezést máshol is. -
őstag
válasz Atomantiii #158345 üzenetére
Van ilyen, hozzám 3x jött ki a szerelő, mert képek alapján visszadobta a minőség ellenőr.
Tegnap még működött...
-
ngabor94
tag
Hali
Egy új épitésű földszintes lakásnál van a probléma hogy koax csőben el lett húzva 3 szobába(mert ugye még műholdra lett tervezve), ahol a tv-k lesznek. Kérdés hogy hogy lehet most megoldani az IPTV-t látható kábelek nélkül és megoldani a netet egy negyedik (koax és cső nélküli) szobában lévő pc-re is? Korábbi hsz-ben olvastam hogy azokat még ki tudják cserélni utp-re. De így meg a géptől/hez kell húzni egyet, nem?
Esetleg a wifis megoldás, hogy működik: 1adó wifin 1vevőhőz onnan 3 kábel tvhez, vagy 1adó wifin 3vevőhőz, vagy teljesen más?
(Powerline-ról most ne beszüljünk) -
Kekmen
senior tag
válasz ngabor94 #158355 üzenetére
A koaxokat UTP-re cserélni az asztali gépbe meg egy pcie Wifi kártya [link] Ha nincs túl messze és jó a jel, simán megy. Ha messze van, akkor vagy bérelni kell okoswifit, vagy kábelezni. Én jelismétlőt nem javaslok, eddig csak szoptam vele.
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
Kekmen
senior tag
válasz ngabor94 #158357 üzenetére
Én úgy tudom rézhez nem is lehet 3 STB-t igényelni, de majd kijavítanak ha mégis. Valamint fogalmam sincs, milyen eszközt adhatnak jelenleg VDSL-hez, milyen a wifije, lehet-e hozzá okoswifit kérni....stb Feltételeztem, hogy optikát kötnek.
Nincs más szolgáltató a helyen?"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
Tiédetis
senior tag
Ha felmondom az otthoni szolgálatatásokat, hol, hogyan kell megtenni? Az ONT-t ők viszik el vagy be kell vinnem?
Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
boborján2
aktív tag
válasz barnibooo #158359 üzenetére
Nálam anno VDSL-en 3 box volt , 2HD 1SD streammel. Nezetgetni is lehetett mellette, nem volt semmi gond vele.
Igaz én az ablakból távcső nélkül láttam a központot.
Dsl esetén is lehet jó a kapcsolat meg lehet ultra xar.
Csak a távolságon múlik és a kábelek/kötések minőségén.[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
bb.bocs
őstag
válasz Tiédetis #158336 üzenetére
én is erre jutottam...hogy a vodafone jóval olcsobb... csak a mi lakásunkban nincen, azt mondták hivjam fel megint a vodafonet ,de lusta voltam viszont az eddigi kb 24-5000es csomagból kicsit faragtam, olyan 18000-forintra, ami még mindig sok.... kaptam új routert, régit bevittem(lehetett választani hogy küldjenek érte valakit, vagy beviszem), röpke 30-35 perc várakozás után letudtam adni. Telefonszámot egyeztettünk. évek óta hüség nélkül vagyok náluk, mert semmi előnyét nem élvezném ha két évet vállalnék. Lnéyeg a lényeg, hogy rá 2-3 napra hivtak, hogy lenne egy ajánlatuk gondolom a magenta 1be akarták hogy havidijas mobilt fizessek..(amikor azt is lemondtam most ,és feltöltőkártyásat húztam bele ) amúgy is trükkösek, mert amint megbontod a csomagot ,hirtelen egy két dolog ára 1-2000 forinttal többe kerül -_- lényeg a lényeg hogy engem eddig vagy azért nem hivtak mert nem volt meg a számom valahol, vagy azért mert most lefaragtam a dijakat. Valószínű az utóbbi ...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz boborján2 #158361 üzenetére
Itt is 3 box van egy 80/25-ös VDSL-en, de csak 2 SD+1 HD megy együtt, kb. 15 méterre van a központ az út túloldalán.
Wifivel viszont felejtős a tévé, akadni fog az SD is, mindegyiknek vezetéken kell lennie (b@szogatott nem is olyan régen telefonon a T, hogy látják, az egyik box wifin van, jönnének behúzni a vezetéket, de addigra már megcsináltam helyettük, amikor épp adódott lehetőségem rá).
-
Diniboy
aktív tag
Üdv. Akartam ma egy tabletet (honor tab 9 ) elhozni a Kökis Telekom üzletből de nem volt nekik, csak futáros kiszállítással csütörtökre. Van esetleg valakinek ötlete hogy melyik üzlet lenne Budapesten a jó választás ahol nagyobb a raktárkészlet/választék ?
Mamut , Campona lenne közel, de van bérlet/autó is xD -
veterán
válasz norti #158363 üzenetére
Egy kotvány alap wifi átviteli sávszélessége is megvan 80-100 Mbps, egy fullHD adás sávszélesség igény pedig max. 25-28 Mbps.
Szóval nálad nem elvi, hanem gyakorlati okok miatt nem mehetett a HD adás át a wifin csatlakoztatott stb-re. Sok volt a fal, vasbeton réteg volt a jel útjában, összeakadtak a csatornák, vagy nem tudom.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
boborján2
aktív tag
válasz Donki Hóte #158365 üzenetére
Telekom HD adás 10 megabit/sec alatt van.
@norti
Wifi is elmegy az android box (én használtam így) csak ehhez olyan wifi eszköz kell ami a multicastot nem küldi ki a komplett belső hálóra ,hanek csak oda ahová kell.
Nálam a koaxos sagem ezt megoldotta.Sőt abban az időben volt hogy a box bekapcsoláskor nem ébresztette fel az ethernet részét (szoftveres bug), így wifin stabilabban ment mint utp-n.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Donki Hóte #158365 üzenetére
Így van, vastag téglafalak vannak és beton födém a router és a box között, nem is vártam el, hogy működjön a HD wifin, de alapvetően az SD az esetek 90%-ban ment ezeken keresztül is. Nyilván gipszkarton műfalakkal jó a wifi is, de akkor sem terhelném a vezeték nélküli hálózatomat ezzel, meg ha mégis probléma van a tévével, ne a Telekomot kelljen szidni.
@boborján2: normális wifi eszközeim vannak, amik kezelik, a fentiek miatt nem jó
-
AnonymusX
senior tag
válasz gaston63 #158375 üzenetére
Pedig működik, beírtam egy derecskei címet és 1000-es net + TV M együtt 14464 Ft.
Itt néztem [link]
Egyébként még azt volna jó tudnunk, hogy jobban segíthessünk, hogy milyen szolgáltatásokat szeretnél. Írtad, hogy a TV mellé kötelező az internet, én ebből azt szűrtem le, hogy a TV lenne neked elsősorban a lényeg. Fordítva viszont nincs így, tehát internetez nem kötelező a tévé.
-
-
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
A Sagemcom 5670-nek a szerviz USB csatlakozóit használhatom energiaforrásnak? Egy Ikeás, USB csatlakozós bútorlámpa menne róla. Nem teszi tönkre?
Köszönöm!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
boborján2
aktív tag
válasz Hegyirabló #158381 üzenetére
Az nem szerviz usb ,hanem sima usb.
Ha USB2 (fekete) ,akkor 500mA -t illene tudnia. Ha ennyit kér a lámpa akkor simán.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz boborján2 #158382 üzenetére
Köszönöm, Boborján! Egyébként az mire való rajta?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
boborján2
aktív tag
válasz Hegyirabló #158383 üzenetére
Kb arra hogy kivegyél belőle 5V - 500mA -t.
Egyébként ,dlna megosztás Usb Hdd-ről ,nyomtatószerver lehetne ha nem lenne bugos és lassú.
-
Hegyirabló
veterán
-
DaVE-1
aktív tag
Telekom előfizető vagyok. RTL+-on van fent sorozat ami érdekel ,de hiába írom be az aktiváló kódot azt írja már felhasználták. Persze mivel én használtam korábban. De nem értem miért kellene mindig beírogatnom ha már akviáltam és 2026-ig él...
Valakinek tipp vagy ötlet hogy tudom nézni a sorozatokat?
-
blg
senior tag
válasz DaVE-1 #158386 üzenetére
ha már felhasználtad korábban a kódot, akkor használd az RTL+-t azzal a regisztrációval, amihez felhasználtad. nem kell többször beírogatni, én pár éve aktiváltam, és még mindig működik.
Viszont a tévészolgáltatásokhoz egy butított csomag (RTL+ Active) jár, amivel csak pár dolgot lehet megnézni nem mindent. Pl. Cobra 11-ből, Az Újoncból, a Hídból nem enged semmit sem nézni. A Kockafejek 4 évadából az első kettőt engedné, a többin lakat jel van.
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Nyaralóban van egy ilyen alcateles sim kártyás wifi megoldásunk. [link]
A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e hogy naponta ne kell 4-5ször kihuzni es bedugni, ahhoz h mind a 4 led kéken világítson, azaz működjön a net? Mert pár óránként eldobja és a felső két led pirosan világít. Enyhén idegesítő...
Előre is köszi!Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Veszel egy programozható konnektort ami naponta mondjuk 3 óránként újra indítja.
Veszel egy új készüléket, estleg keresel szakembert aki átnézi, és a felpúposodott kondikat kicseréli.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
4Grider
nagyúr
A natolt mobilnet sok helyütt úgy működik, hogy ha kifogsz pár tucat torrentezőt, akkor idővel elfogynak a nathoz használt portok. Ilyenkor új ip kérése/megkapása megoldja a problémát. Egyszerűbb újraindítani a routert, vagy áttérni olyan mobilnetre, ami publikus ip címet ad (a másik kettő).
-
addikt
Sziasztok
Van egy elég érdekes problémám
Telekom Coax netünk volt de a területet átvette a Vidanet.
Kaon CG300 router t adott a telekom ami maradt is.Miután megtörtént a váltás rá 1-2 hónapra wifin keresztül elkezdte kiírkálni, hogy kapcsolódott de lehet nincs internet / bizonyos alkalmazások egyáltalán nem indultak el / töltöttek be wifin telefonról. (Vezetéken nem volt gond)
Megoldásnak vettem egy másik routert (Mercusys) amit utána kötöttem és ez megoldott minden gondot. (Vidanet közölte, hogy ők nem adnak / szolgáltatnak wifi routert csak modemet.
De most 1 hónapja megint ugyanezt csinálja már a Kaon + mercusys kombóval is.
Factory resetet nyomtam már mind a kettőre semmit nem ért.
Pl Google authenticator nem szinkronizál wifin. Mobilnetről / máshol egyből jó.
Ezt mi okozhatja le vannak tiltva bizonyos portok ?
Automata DNS nem jó amit a vidanet ad ? (Kaon routerbe nem is lehet átírni a dns t ha jól tudom)
Nem a kapcsolat stabilitásával van gond az jó nem szakadozik / dobja el.Merre indulhatnék el ?
Ráadásul ha jól tudom a vidanet valami kiváló puma 6-7 es chipsetes routert ad ahol ad ha nagy nehezn cserét tudnék elérni ami minden csak nem előrelépés.
-
4Grider
nagyúr
válasz ImpersonatoR #158393 üzenetére
Megpróbálnék valami nagyobb rendelkezésre állású dns-t beállítani a telefonon (pl. Google vagy cloudflare vagy opendns).
Ha nem jön be, letiltanám az ipv6-ot. -
Kicsirics77
veterán
Ha van lehetőség a saját rozteredben adj meg dns szolgáltatót, ip címet az publikus ipv4-et kapsz?
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
bb.bocs
őstag
ha jól rémlik nálunk is cg300 volt.. random havi 1szer eldobta a wifit ugyanúgy mint nálad hogy elvileg volt wifi.. elvileg.. felülethez nem fértem hozzá ilyenkor, amíg újra nem indítottam a modemet manuál... Vettem egy synology routert inkább, a gyárit lekapcsoltam. így nem volt gond. azóta már másik modemet kaptam a telekomtól, most hogy csomagot váltottam... nálad mondjuk lehet ne mez a gond...
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
-
addikt
válasz kabelmania27 #158397 üzenetére
Köszönöm a gyors és sok választ és ötletet
Átkapcsoltam router mode ba a Mercusys -t illetve a WAN portjába dugtam a Koan ból az utp kábelt és most jó az is ami eddig nem ment.(El nem dobálta szerencsére eddig se a Wifit ami működött az stabilan jó volt)
AP módban nem lehetett állítani egyedi DNS-t a mercusys be azért is kapcsoltam át, de átírnom nem is kellett a lényeg, hogy most így jó.
Köszönöm még1x
-
Chris.G
tag
Sziasztok!
Otthoni optikai internet előfizetéssel rendelkezem. Gondolkozom, hogy tv szolgáltatást is igénybe veszem. Minden esetbe ad a telekom boxot, vagy a routertől a tv-ig sima koax kábel fut?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Automobilista 2
- Home server / házi szerver építése
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS routerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hardcore café
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest