Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• SANKADI

aktív tag

válasz csoszogi #4092 üzenetére

Én is beszoptam régen, és vettem egy ilyen szemetet. Sohasem szabad ilyet használni. Először is csak esetleg a komponens jelre szabad használni, mert talán az nem gyengül el nagyon, de tudjuk az a legrosszabb. Az RGB jelet , ami ugye szintén elmegy SCART csatlakozón,nem lehet elosztani, ill. meg lehet próbálni, de fele olyan erős lesz, vagyis élvezhetetlen. Sajnos RGB bemenet még akkor is csak egy lenne a TV-n, ha több SCART csatlakozója lenne, technikai okokból, ugyanígy kimenet is csak egy RGB kiment van, a többi csak komponens jel.
    Megoldás: Sorba kell fűzni. Sajnos sima DVD-nél nem biztos hogy van bemenet, nekem egy felvevős Panasonic van, azzal ment ez a dolog, ha kikapcsoltam a DVD-t, továbbította a SET TOP BOX jelét. Most nekem is IPTV-m van, de én már TV-t cseréltem, és HDMI kábelt használok.
    Az IPTV-n két SCART van, meg kellene próbálni, ha a felsőbe a DVD-t csatlakoztatod, kikapcsolt állapotban átengedi-e a DVD jelét a TV felé, minden remény megvan erre.
    Akkor az a megoldás, DVD-> IPTV-> TV. Ebben az esetben még az RGB jel is átmehet a TV-hez (A DVD-t át kell kapcsolni RGB jelre, mert úgy sokkal szebb a kép.)
    Ha ez a megoldás nem megy, venni kell egy kézi kapcsolásos, SCART közösítőt, és ha váltassz, akkor meg kell rajta nyomni egy gombot. De ha több pénzt szánsz rá, lehet kapni távirányítással kapcsolhatót is.
    Az ilyen hulladék SCART közösítőt (elosztót) pedig felejtsd el örökre, az enyém már a kukában van.

Aktív témák