Hirdetés
Aktív témák
-
SANKADI
aktív tag
válasz
csoszogi #4092 üzenetére
Én is beszoptam régen, és vettem egy ilyen szemetet. Sohasem szabad ilyet használni. Először is csak esetleg a komponens jelre szabad használni, mert talán az nem gyengül el nagyon, de tudjuk az a legrosszabb. Az RGB jelet , ami ugye szintén elmegy SCART csatlakozón,nem lehet elosztani, ill. meg lehet próbálni, de fele olyan erős lesz, vagyis élvezhetetlen. Sajnos RGB bemenet még akkor is csak egy lenne a TV-n, ha több SCART csatlakozója lenne, technikai okokból, ugyanígy kimenet is csak egy RGB kiment van, a többi csak komponens jel.
Megoldás: Sorba kell fűzni. Sajnos sima DVD-nél nem biztos hogy van bemenet, nekem egy felvevős Panasonic van, azzal ment ez a dolog, ha kikapcsoltam a DVD-t, továbbította a SET TOP BOX jelét. Most nekem is IPTV-m van, de én már TV-t cseréltem, és HDMI kábelt használok.
Az IPTV-n két SCART van, meg kellene próbálni, ha a felsőbe a DVD-t csatlakoztatod, kikapcsolt állapotban átengedi-e a DVD jelét a TV felé, minden remény megvan erre.
Akkor az a megoldás, DVD-> IPTV-> TV. Ebben az esetben még az RGB jel is átmehet a TV-hez (A DVD-t át kell kapcsolni RGB jelre, mert úgy sokkal szebb a kép.)
Ha ez a megoldás nem megy, venni kell egy kézi kapcsolásos, SCART közösítőt, és ha váltassz, akkor meg kell rajta nyomni egy gombot. De ha több pénzt szánsz rá, lehet kapni távirányítással kapcsolhatót is.
Az ilyen hulladék SCART közösítőt (elosztót) pedig felejtsd el örökre, az enyém már a kukában van.
Aktív témák
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Apple asztali gépek
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- OLED monitor topic
- Politika
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest