Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz Rowon #4176 üzenetére

A packagekit.serivce és a hasonló szolgáltatások nálam is le vannak tiltva, de a Gnome szoftvert nem töröltem le, mert akkor a keresőből is eltűnik a lehetőség, hogy az áruházban keressen, az meg néha nem árt.

A Yast-ban vannak olyan modulok, amiket a Gnome beállításai között nincsenek, pl. a sysconfig editor, filesystem snapshots, apparmor... ha valakinek kényelmesebb ezeket GUI-n intézni, mint terminálban, akkor megvan rá a lehetőség. De el lehet őket távolítani, ha bloatnak érzed.

Ja, a Gnome alapvetően nagyon jó. Benne van minden, ami kell, nem érzem hiányát semminek sem, de nem is bloat. Viszont a beépített programjaival nem vagyok annyira megelégedve, a Videók alkalmazás sok formátumot nem játszik le, és egérgörgővel való görgetésnél egy percet görget, ami nagyon sok. A VLC-t, SMPlayer-t, mpv-t vagy a Celluloidot szoktam használni.
    A Képnézegető nagyon buta, még egy átméretezés sincs benne... a gThumb-ot használom helyette.
    Az időjárás alkalmazás régebben (40-es verzió előtt) felismerte a várost, ahol élek, az újabb verziók már nem ismerik, és nem is lehet belehekkelni sehogy sem. Elég gagyi így.
    A Fényképek app se jó kb. semmire, nem tud semmit. Van benne vágás, színjavítás, egy-két filter, de egy sima átméretezés már nincs...
    Mondjuk a Számológép az jó :D

Új hozzászólás Aktív témák