Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz #65675776 #1726 üzenetére

Arról van szó, hogy elbeszélsz amellett amit írtam. Korábban is leírtam, hogy egyetértek ezekkel, főleg, hogy jóval a PC korszak kezdete előtt már ilyen volt. Mert ugye a PC a 90-es évek elején jött, mint politikai hozzáállás. Maga a sokszínűség eleve a ST világban elkerülhetetlen (sok-sok faj), s ugyanúgy progresszív* a TOS főszereplőinél az etnikai diverzitás, mint a korábban felhozott nyílt és természetes homoszexualitás az STD-nél. Ezek mind pozitív dolgok.

Te mást értesz PC alatt, én mindig negatív értelemben használom a PC-t, ez az ami mellett valahogy elsiklottál, sokadig alkalommal. STD esetén leginkább a pozitív diszkriminációval van a problémám. Etnikai alapon nincs baj a ST-kel, mert a műfaj stílusából következik a sokszínűség, nem pedig azért van, mert atom-PC emberek készítették. Tehát ez progresszív* tartalom, nem pedig PC.

Az STD már politizál, mert a PC gender-ágát képviseli számomra már idegesítően komoly mértékben, ami méltatlan a ST-hez annak tudatában, hogy a korábbi sorozatok milyen szinten progresszívak* voltak (az alapján amiket írtál). Az nem progresszív*, hogy matriarchizmus lesz a jövőben, 70%-os női kvótával. Ez a genderisták politikai álláspontja. Az lenne a normális, ha a nők és férfiak egymást segítik, kiegészítik. Az STD-ben nagyon nem ezt látom, s ez nem csak reprezentáció, hanem a férfi-női kommunikációban, szituációs szerepekre is nagyon igaz.

* progresszív alatt nem az amerikai atom PC, safe spaces, kvótás, stb álláspontot értem, hanem a tényleges progresszivitást.

Erre válaszolj légyszi. Vagy ne, de engem érdekel az álláspontod ezzel kapcsolatban, ha már ennyire odavagy a sokszínűségéért a star treknek. Amivel nincs bajom, mert én is pontosan ezért szeretem, pont nem ez a problémám az STD-vel.

[ Szerkesztve ]

Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!

Új hozzászólás Aktív témák