Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mr.nagy
üzenetére
bocs, mssql-hez nem értek. postgresben úgy csinálnám, hogy van generate_series függvény, ami halmazt ad vissza. az egyik lehetőség: ezt
select now()+generate_series(0,7)*'1 day'::interval;
berakod egy subselectbe, és kiválasztod azt, ahol a hét napja az, amit szeretnél.Ha az mssql is tudja, amit a postgres, hogy sorozat timestamp is lehet, akkor egyszerűbb a dolog:
select generate_series(now(),now()+'7 days'::interval,'1 day'); -
válasz
mr.nagy
üzenetére
Remélem jó lesz, amit összeraktam
.
A lényeg, ha a +8 nap dátum péntekre vagy előbbre esik, akkor 5-től annyival kevesebb napot kell hozzáadni a + 8 napos dátumhoz, ahányadik nap a héten a + 8 napos dátum.
Ha péntek után esik a +8 nap, akkor 12-től (5 + 7, azaz péntek + 1 hét) annyival kevesebb napot kell hozzáadni a + 8 napos dátumhoz ahányadik nap a héten a + 8 napos dátum.Remélem sikerült érthetően fogalmaznom, így jó pár pohár bor után
. Mindenféleképpen próbáld ki pár napon, hogy jól számol-e 
Igazából az első set date-s sor és az utolsó iif-esre van szükséged, a többi csak az átláthatóság kedvéért hagytam benne.
set DATEFIRST 1 -- ezzel beállítod, hogy a hétfő legyen a hét első napja, mert alap esetben, ha jól tudom, akkor a vasárnap az 1. Én jobban szeretem, ha a hétfő az 1.
select cast(getdate()as date) as "Mai nap dátum"
,datepart(weekday,getdate()) as "Mai nap sorszáma a héten"
,cast(getdate()+8 as date) as "Mai nap + 8 nap dátum"
,datepart(weekday,getdate()+8) as "Mai nap + 8 nap sorszám a héten"
,iif(datepart(weekday,getdate()+8)<=5,cast(getdate()+8+(5-datepart(weekday,getdate()+8)) as date),cast(getdate()+8+(12-datepart(weekday,getdate()+8))as date)) -
Zalanius
tag
válasz
mr.nagy
üzenetére
Az ilyen "rákövetkező hét x. nap" stb. elég mókolós tud lenni, ezért ha nem megy egyből kisujjból, célszerű felírni néhány segédváltozót, azzal elbabrálni, tesztelgetni. Két példa lent:
-- 1. Olvasmányosan
DECLARE @bazisnap date = SYSDATETIME();
DECLARE @napdelta int = 8; -- adjunk hozzá x napot
DECLARE @celnap int = 6; -- a következő pénteket keressük, a péntek sorszáma 6, ez a skála 1-7 közötti
DECLARE @eredmeny date;
-- 8 nap múlva milyen nap lesz?
DECLARE @x1 int = (SELECT DATEPART(dw, DATEADD(day, @napdelta, @bazisnap)));
-- Adjuk az deltához a még hiányzó napokat, két eset lehetséges
IF @x1 > @celnap SET @napdelta = @napdelta + 7 - (@x1 - @celnap); ELSE SET @napdelta = @napdelta + @celnap - @x1;
SET @eredmeny = DATEADD(day, @napdelta, @bazisnap);
-- Ellenőrizhető az összes részszámítás is, ha kell
SELECT @eredmeny, @napdelta, @x1;
-- 2. Kevésbé olvasmányosan
SELECT CASE WHEN DATEPART(dw, DATEADD(day, 8, SYSDATETIME())) <= 6 THEN CONVERT(date, DATEADD(day, 8 + 6 - DATEPART(dw, DATEADD(day, 8, SYSDATETIME())), SYSDATETIME()))
ELSE CONVERT(date, DATEADD(day, 8 + 7 - (DATEPART(dw, DATEADD(day, 8, SYSDATETIME())) - 6), SYSDATETIME()))
END; -
válasz
mr.nagy
üzenetére
Azt hiszem a weekday utasítás adja meg egy adott nap hányadik a héten.Ez alapján meg lehet képlettel hatarozni a következő pénteket. Azt hiszem a vasárnap az 1 alap sql beállításban, de nem vagyok benne biztos. Telefonról vagyok, ha nem megy, akkor este jobban utána tudok nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.