Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Micro Four Thirds
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirius_01
csendes tag
Sziasztok !
Nemrég óta vagyok regisztrált, és kérdezni se szoktam, ott a google
Az sql-ben eddig mindent meg tudtam oldani. Tehát a táblák összerakásával tisztában vagyok, hogy célszerű.De most megakadtam, remélem tudtok segíteni.
A lényeg a kövektező:
van két sql táblám, lényegtelen, hogy miben.
Az első tábla lehet nem szükséges, de ebben tárolom az adatokat,
a második meg ezt fogja össze egy másik logikai szinten.Az egyik tábla a következőképpen néz ki lényegileg:
2 oszlop, egyikben adat (az adat is mindíg különbözik) másikban egy számlálóa másikban meg ugyancsak két oszlop
az első oszlop, egy a sorra jellemző azonosító, mely ismétlődhet (sőt, a lényege az ismétlődés)
a második oszlop meg az első tábla számlálójának az idegen kulcsa.pl.:
1. tábla
sorszám - adat
1 - a
2 - b
3 - c
4 - d2. tábla:
azonosító (nem egyedi) - idegen kulcs (1.tábla sorszámára)
10 - 1
10 - 2
10 - 3
11 - 2
11 - 3
12 - 1
12 - 2
12 - 4
13 - 1
13 - 3Ezek után a problémám ott kezdődik, hogy szeretnék egy szűrést arra, hogy melyek azok az azonosítók 2. táblából melyek tartalmaznak bizonyos számokat az idegen kulcs oszlopban. (Ha ez megvan, akkor azonnal össze tudom kötni az első táblában lévő adatokkal)
Tehát pl.: mely azonosítók azok, amik tartalmazzák, a 2. táblából az 1-es és a 2-es idegen kulcsot. (többet tartalmazhat, csak kevesebbet nem)
Erre ugye a jó válasz, az hogy kilistázza a 10-es azonosító mind3 sorát, hisz tartalmazza az 1-est, és a 2-est is, és még többet is, és kilistázza a 12-es azonosító mind2 sorát.azaz ezt kéne kapnom:
10 --- 1
10 --- 2
10 --- 3
12 --- 1
12 --- 2De itt úgy látszik megállt a tudásom.
A válaszokat előre is köszönöm
üdv.: Zsolti
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Apple MacBook
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Amatőr csillagászat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4649
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS X670E R7 9800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB Lian Li O11 Dynamic EVO RGB 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest