- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jmakk
őstag
Nekem eddig csak a HDR és a panoráma illesztés hiányzott. Aztán valahol olvastam, hogy az Affinity Photo tudja ezeket, így gyorsan meg is vettem Black Friday-en. Egyébként még most is megy a 30%-os akció. Aki olcsó PS helyettesítő progit szeretne, szerintem annak nagyon jó alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
A hivatalos tutorialok nagyon jók. Érdemes rászánni az időt, rengeteg hasznos tippet adnak az alap dolgokon keresztül. Egy extra tipp. Ha nagyon hozzászoktál a LR-hoz, fent átkapcsolhatod a View vagy Window menüben hogy a Layout "Migrating" legyen, ami úgy rendezi el az ablakokat, mint LR-ban. Így sokkal gyorsabban megtalálsz mindent.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
Akit érdekel, Capture One is Black Friday akciót tart, 30% a kedvezmény. Plusz ingyenes upgrade is jön vele a következő verzióra.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
Használ valaki utángyártott NP-FZ100 akkut? Ha igen, milyet és mi a tapasztalat vele?
Rágódom, hogy eredeti Sony-t vegyek vagy utángyártottat... -
jmakk
őstag
válasz Bullitz #27529 üzenetére
Kinek mi a kedvenc lencséje FF-re?
Voigtlander 40mm F1.2Sony FE 24-70 f/4 és Tamron 28-75 f/2.8 közül ki-melyikre szavaz?
Egyértelműen a Tamron, az a Sony Zeiss nem a legjobban sikerült darabTamron mellé érdemes venni egy prime wide angle-t?
Ár-érték arányban a 28mm f/2 elég jónak tűnik tesztek alapján, viszont nem tudom kell-e a tamron mellé egy ilyen? (amit valszeg idővel majd megveszek.)
Szerintem nem kell mellé a tartományba eső hasonló fényerejű fix. Valami F1.4 esetleg lehetne, de csak akkor vennék ilyet is, ha kell speciális felhasználásra (portré, asztro).[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz konyi79 #27368 üzenetére
Na jó ez igaz, az 55-ös varázsol, főleg szembefénynél. De nézz bele Dustin Abbot tesztjébe a Samyang 45/1.8-ről. Abban az obiban is van valami varázslat, marhára jó karakteresen renderel, főleg az árához képest.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
Tud bizony. 1:50-nél mutatja hol kell beállítani a menüben.
-
jmakk
őstag
válasz Speeedfire #27255 üzenetére
A Zeiss 55/1.8 is egy csoda obi. Bár sztem túl közel van a 85mm-hez.
-
jmakk
őstag
-
jmakk
őstag
válasz Speeedfire #27250 üzenetére
Hát ideértél...
Arra a Tamronra nyugodtan menjél rá, nem fogod megbánni. Viszont a Sigma 50/1.4 marha nagy batár. Nézz rá a Samyang 45/1.8-ra, ami kicsi, könnyű és olcsó. Biztosan nem olyan éles mint a Sigma, de szerintem marha jó karaktere van. A Sony 85/1.8 az egy telitalálat.[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
Trükkösek ezek a marketingesek a Capture One-nál... Küldték ma hírlevélben, hogy ha most megveszem a 12-es verziót, akkor ingyen upgrédelhetek majd a következő (20) verzióra. Csak azt természetesen nem írják milyen új dolgok lesznek abban a verzióban. Mindössze azt a fránya panoráma összeillesztést hiányolom és már mióta...
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
Nincs még konkrét infó a 70-180-ról. Valszeg októberben jelentik be és a legutóbbi pletykák szerint csak jövőre lesz kiadva. De pont ugyanez a csere jár az én fejemben is.
-
jmakk
őstag
válasz dabgergo #26887 üzenetére
Vannak már alternativ obik, nem is vészesen sokért. A szettedből kiindulva ezeket nézd meg:
tokina 16-28/2.8 => Tamron 17-28/2.8
sigma art 24mm 1.4 => ez megvehető nativ FE bajonettel is
nikon 50mm 1.8 => Sony FE 50/1.8 vagy Samyang 45/1.8
nikon 85mm 1.8,=> Sony 85/1.8 vagy Viltrox 85/1.8 STM
nikon 70-200 2.8 VRII. => ezzel kicsit várnék, mert most jön ki egy Tamron 70-180/2.8 októberben, szerintem elég jó áron majd.Vaku:
Szerintem a Yongnuo-t ugyanúgy tudod használni tovább, de a Godox rendszerét is nézd meg. Olcsó és jó, van TTL, HSS és ezeket tudó rádiós kioldók is. Mindez jó áron.[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
Aki esetleg Capture One vásárlásán töri a fejét, most a hétvégén 25% kedvezményt adnak. A promóciós kód: C1-25-SEP19 . Lehet hamarosan itt a 13-as verzió?! Kíváncsi leszek tesznek-e bele végre panoráma összeillesztést. Eddig ez mindig visszatartott a vásárlástól, pedig minden más tök jó benne.
-
jmakk
őstag
Ha volt már akkor bocsi. Van néhány obi most 25% kedvezménnyel a 220Volt-nál.
-
jmakk
őstag
"Samyang 20 f1.8 - adapterezni kell, nehéz, manuál, de olcsó és éles"
Kicsit pontosítanék...Nem kell adapterezni, elég a megfelelő bajonettel venni. -
jmakk
őstag
válasz mikrofon #26848 üzenetére
Talán...De ugye van AF-fel Tokina Firin 20/2, Sigma 20/1.4.
AF nélkül meg Zeiss Loxia 21/2.8, Voigtlander 21/3.5, Samyang 20/1.8, Tokina Firin 20/2 MF.
És akkor a 17-28/2.8 meg lefedi a 20/2.8 és 24/2.8 obit egyben.
Szerintem fixekben maximum a híres 90mm macro-juk kellene. Esetleg egy 105/2 meg egy 200/2.8
Zoomban kihozhatnák a 100-400-t, meg a 150-600-t natívban[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
Ezeknek az új Tamron fixeknek nem sok értelmét látom. Miért nem F2 sor lett?
F2.8-nek ott a zoom, meg még egy rakat Samyang. 35/2.8-ból már három is lesz...[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
Az újabb autofókuszos obiknál és nem nagyon halllottam kiugró minőségi szórásról. Na, de ha már Samyang, itt az első részletesebb teszt a 18/2.8-ról. Élesnek éles, viszont úgy néz ki a szembefényt nem nagyon komálja. Mondjuk ennyiért ezt nem is nagyon vártam.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
"Samyang 45 f1.8 lehet még egy alternatíva, igaz még elég új, kevés a teszt."
Dustin Abbot tesztje elég részletes. Engem meggyőzött, marha jó karaktere van ennek az obinak. -
jmakk
őstag
válasz koxkids #26766 üzenetére
Ha csak a SEL35F18 -t beírod a keresőbe a jobb felső sarokban, máris rengeteg választ kapsz...
-
jmakk
őstag
válasz kovsol #26711 üzenetére
Nem is lehet tökéleteset alkotni, mert a fizikát nem lehet át****. Ők rámentek arra, ami ezeknek a kisebb milceknek szerintem a lényege lenne, a kompaktabb méret és tömeg. Plusz elérhető áron adják. És ezzel szerintem nagyon betaláltak. Nagynak, nehéznek meg drágának ott van/lesz a Panasonic.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
Nemsokára teljes lesz a Tamron F2.8 zoom sor...
https://www.sonyalpharumors.com/sr5-tamron-will-announce-the-new-70-180mm-f-2-8-fe-zoom-in-october/ -
jmakk
őstag
válasz kovsol #26592 üzenetére
"Legideálisabb a téli időszak egyébként madár fotózásra. Kiraksz nekik egy ágat valahova, és raksz rá szotyit, kukoricát, és ezt ha rendszeresen megismétled simán oda tudod szoktatni őket."
Ez megérdemel egy kis kiegészítést: ha télen elkezdesz egy folyamatos etetést, akkor ne hagyd abba tavaszig. Énekesmadarak képesek úgy hozzászokni, hogy inkább ott hal éhen az etető mellett kajára várva, de akkor sem megy máshova.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
-
jmakk
őstag
Sony FE 35mm f1.8
vagy ha nem tudsz dönteni a 35mm és 50mm között akkor pl. ott a Zeiss Batis 40mm F2. -
jmakk
őstag
válasz robi1979 #25954 üzenetére
Már hogyne lenne fókuszmotor a 11-16-ban. Az MC-11 Canon EF bajonettes (vagy Sigma SA, de olyan Tokina szerintem nincs) objektívekkel működik, ott pedig az objektívben van az AF motor. Mindegyikben, legyen az Canon, Tamron, Tokina vagy Sigma. Ez nem nikon vagy sony/minolta ahol csavaros megoldás is előfordul. Jó lenne helyre tenned a dolgokat, mert szerintem eléggé el vagy keveredve. Nem ártana jobban utána gugliznod a dolgoknak, mert így könnyen belefuthasz valami alapból nem működő konfigurációba.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
Phillip Reeve-k már megnézték, jó sok teljes méretű kép is van a kapcsolódó flickr galériában. De ha a rövid válasz érdekel, akkor 28mm-en "csak" átlagosan teljesít a sarkokban.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz kovsol #25898 üzenetére
A 45/1.8 fókuszproblémát elvileg javitották.
-
jmakk
őstag
válasz hegyipapa #25791 üzenetére
No most itt az a szerencsétlen helyzet, hogy a 16/2.8 pont az egyik leggyengébb, legéletlenebb obi a rendszerben. Sajnos 100%-ban szerintem sosem fogod igazán élesnek látni az ezzel készült képeket, maximum a képmező legközepén. Ki kellene próbálni egy jobb objektívvel, hogy lásd a különbséget. Ahhoz a gépvázhoz már amúgy is illene egy jobb objektív.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz kovsol #25760 üzenetére
Ez a saját tapasztalatom. Volt 55Z és nemrég váltottam 85-re. Azt kell mondjam hiányzik az 55Z-t. Na nem szar obi a 85, csak szerintem az 55Z jobban szerethető. Egyébként most megnéztem Phillip Reeve tesztjeit és szembefény terén egybeesik az én véleményemmel, az 55Z varázsol minimális hibákkal (CA engem soha nem izgatott nagyon) a 85 inkább küszködik.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz #53366784 #25752 üzenetére
Pedig a 28mm mellé jobban illik a 55. Azért nagyon más karakter is képileg az 55 és a 85. Szembefénynél megláthatod. Az 55 ilyen esetekben varázsol, gyönyörű képeket rajzol a szenzorra. A 85 meg, hogy is mondjam, inkább csak küzd a becsillanással és fátyolosodással (flare és ghosting). Szóval az a Zeiss bevonat azért csak tudhat valamit.
-
jmakk
őstag
válasz #53366784 #25747 üzenetére
Szerintem rossz a megközelítésed, képminőség terén ugyanis a 135/1.8 GM a kívánatos.
Az 55 és a 85 között nagy a különbség. Beltéri portrékra és általánosabb célra az 55-öst venném. Ha leginkább portré a téma és nem határolnak be a szűk terek, akkor meg a 85-öst.[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz Ed Parker #25745 üzenetére
Nemr rossz, de mondjuk semmi olyan nincs benne, amit Albert Dros ne tudott volna az A7rIII-mal is meglőni. Na persze ő Sony nagykövet, kvázi ez a dolga. Sztem a szenzoron kívűl nem nagy durranás ez a gép. Nem nagyon látom a technológiai ugrást benne. Inkább marketing oka volt, túl sokat kezdett el beszélni az internet népe a Pana, Nikon, Canon, Sigma fullfrém gépekről.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
Na végre megjött az eszük...
NEW 1:1 image ratio option (along with 4:3, 16:9 & 3:2 options)
Ez a másik pedig azért nem rossz...
NEW AF doesn’t have to stop down the aperture to focus
Ez meg hiánypótló...
NEW option to save camera settings to SD card
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz #53366784 #25663 üzenetére
Próbáltad már a "Portrait" színprofilt? Nekem annak egy kicsit módosított (-1 Saturation-nal) verziója jött be legjobban portréra. Kicsit alcsonyabb kontrasztot és jobb színeket ad szerintem.
Ha Raw-ozol, próbáld ki a Capture One-t. Sokkal jobb színeket ad mint a LR. Az Express verziója ingyenes.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz Ixion77 #25527 üzenetére
Nem állt meg 750g alatt, sőt 1 kiló alatt sem...Sigma 35/1.2 / 1090 g
Meg az ára sem annyira hűdejó, 1499 dodoért. Nekem van egy olyan érzésem, hogy ezek is inkább a bazidrága L-mount rendszerhez készültek csak csaptak rá egy E-mountot meg beledobták a korábbi E-mountos ART-okból az AF chippet. Nincs itt sehol spéci FE-mountra tervezett obi, csak marketing duma az egész.[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz robi1979 #25562 üzenetére
A kávédarálóra nem tudok válaszolni, szerintem nem kellene túl hangosnak lennie.
A fókuszsíkos dologra meg annyit, hogy menj ki egy nagy függőleges téglafalhoz, rakd rá a kamerát állványra, vízszintezd ki, hogy legyen tökéletesen merőleges a falra és úgy teszteld kb. 3-5 méterről. Csinálj F1.4-F5.6 között (de főleg nyitva) néhány képet és azt elemezd.[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
Jönnek az új Sigma obik is. Ahogy sejtettem, a 35/1.2 brutál méretű. A 14-24/2.8 viszont pozitív meglepetés, nem tűnik vészesen nagynak. A 45/2.8 szerintem teljesen felesleges, nem kisebb mint a Samyang 45/1.8. Hacsak nem clickless az a blendegyűrű, mert akkor a videósok szeretni fogják.
[ Szerkesztve ]
-
-
jmakk
őstag
Megérkezett a Sony 35/1.8. Se nem G, se nem GM, mégis 750USD-n nyit. Szerintem ez sok érte...
-
jmakk
őstag
válasz derrik #25369 üzenetére
Zeiss 35/1.4
Most jön majd egy Sigma 35/1.2 és egy Sony 35/1.8.
Lehet érdemes várnod még egy kicsit. -
jmakk
őstag
4 új Sigma obi érkezik. Talán egynek látom értelmét is.
35/1.2: tuti brutál nagy lesz
45/2.8: a Samyang 45/1.8 mellett nem látom sok értelmét
12-24/2.8: valszeg még nagyobb, mint a 35/1.2
24-70/2.8: ez értelmes lehet, ha kb. fél-kétharmad áron lesz mint a GM.[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz Ixion77 #25316 üzenetére
Úgy néz ki a 28-75 sikerét látván kicsit vastagabban fogott most a ceruza Tamronéknál. 899GBP / 999EUR azért már nem kevés. Egy-egy százassal kevesebbért még elment volna, de ez már közel van a Zeiss 16-35/4 árához. Akinek nem feltétlenül kell az f2.8, az jóval hasznosabb átfogást kaphat majdnem ennyiért.
-
jmakk
őstag
válasz robi1979 #25293 üzenetére
Wifi tethering-ről laptopra én nem tudok, madzagos megy Capture One, meg a Sony saját Imaging Edge progijával, kamerától függően különféle opciókkal. Ennek a proginak az app verziójával mobilon, tableten megy ilyen funkció, de csak az A9-cel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest