- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- CES 2025: 750 Hz-es gaming monitorral hívta fel magára a figyelmet a Koorui
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Egérpad topik
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pentax DSLR topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz K Norbi #34059 üzenetére
Most megnéztem az 55W809C-met én is. A készülék 2016. áprilisi gyártás, és számításaim szerint valamikor 2016 júniusában üzemelhették be, bemutató készüléknek.
Ugyanis 3404 üzemórát mutatott tegnap. A SELF CHECK összes oszlopa pedig csak csupa 0-át mutat.
Most így áll: 03406 00307 03406
Nem meglepő módon, nyilván minden nap, reggeltől-estig üzemelt a Media Markt-ban. Én mondjuk nem bánom, mert legalább a "kritikus" üzemidőn túlhaladt.
Ráadásul, ha jól látom, ezt Japánban gyártották. Ami megmagyarázná a kiváló, "felhőmentes", homogén Edge LED panelt...
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
gyeniko
őstag
válasz K Norbi #33901 üzenetére
Konkrétan melyik Samsung modelled volt?
Én azt tapasztaltam, hogy a 6XXX szériától fellfelé a "film" képmódban + "meleg 1" színmódban már az out of box kép is nagyon klassz, a végpontozást viszont el kell elvégezni, ezt követően a fényerő 44-47, a kontraszt 82-88 közé adódott az összes eddigi Samu TV-mnél. A háttér világítás nálam 7-10 között volt/van, függően a környezeti fénytől. Ez több, mint 10 készülékes tapasztalat az utóbbi 3 évből.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Azur76
tag
válasz K Norbi #33901 üzenetére
Azért aki több százezret kiad egy tvre, talán rátud szánni 10 percet hogy találjon egy kalibrált képbeállítást a készülékéhez, még ha a nem is ért hozzá.
Gyári beállításon, otthoni körülmények között csapnivaló kép van, bármelyik márkásról is beszülnék.
Max háttérfénynél meg nem, csoda hogy kiég az ember szeme, márpedig a kiemelt beállításnál teljesen fel vannak húzva az értékek. -
blakey
titán
válasz K Norbi #33897 üzenetére
Szerintem egy jól beállított tv-n egyik sem túlszaturált, mindegy, hogy milyen márka. Gondolom abból indulsz ki, hogy kibontás után egyik-másik márkánál pl. a Normál mód eltérő de ez ugye azon múlik, hogy a gyártó hogyan látja saját készülékén a Normál módot. Mindegyik gyártó másképp állítja be a módokat de kalibrálás után gyakorlatilag észrevehetetlen a különbség.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gyeniko
őstag
válasz K Norbi #33897 üzenetére
Nekem egyik TV-men sem túlszatutált a kép, "film mód"-ban minden TV-mnek nagyon szépek és életszerűek a színei. Belépő kategóriás TV-im nincsenek, ezért azokról nem tudok nyilatkozni.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Livius
őstag
válasz K Norbi #33778 üzenetére
Én KDL-43WE750 TV-re írtam a kérdést, ebben nincs ilyen, ez nem Androidos TV. Ez csak egy saját linuxos kernelre összeaollózott saját sony OS-t tartalmaz. Androidban alap az ilyen dolog, mivel az OS része, évek óta, amit nagyrészt nem a Sony tákol össze egy árva Linux kernelből magának.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
dualcore
őstag
válasz K Norbi #33731 üzenetére
Megvan az 55"-os, ismerem a csomagolás jellemzőit, többet is volt "lehetőségem" kicsomagolni.
Sajnos a link amit be is tettem, vastag mezővel jelzi, hogy Bemutató darab!, így ez az opció is kilőve.
Az a vicc, hogy nem esik az ára, hanem növekszik, annak ellenére, hogy mint írtam bemutató darab.Ilyen árba újabb Sony nincs ajánlott. Ez az ami elszomorít kicsit.
Köszi.
Kornel
Megvan az 55" 809C, és még a 49X8505B is. Ezt egy barátom kérésére próbálnám vadászni, csak több szem többet lát ugye alapon kérdeztelek titeket is.
Azért addig is köszi, sasolok még a lehetőségek között, nem SOS a dolog.
-
blakey
titán
válasz K Norbi #33691 üzenetére
Honnan tudod, hogy nem néztem meg? Megnéztem, ennél többet nem teszek az ügy érdekében, mert nem érdekel, ott van és kész.
[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz K Norbi #33689 üzenetére
De lehet, ne kételkedjetek már ennyit. Simán működik, ott van a képen, ennyi, A regisztrált HDD működik másként, mert az saját rendszerére van formázva és nem árt neki ha kihúzod. Nem kell ennyit parázni. Ideje frissítened, a Lolli már nem nagyon tartalmaz biztonsági frissítéseket.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bzzz
senior tag
válasz K Norbi #33568 üzenetére
Szia. Én ma frissítettem kdl43w755 c. A Guide végre nem villog, viszont nem javítottak hogy a gyári lejátszóba menjen a visszafelé pörgetes. Csak akkor megy ha előtte előre tekerek. Illetve ha megosztok egy képet a Samsung telefonomról smart View-val akkor a kép a TV torzul fekvő képnél meg tök sok minden a képről nem is latszik. Sajna ez korábban is így volt, azt hittem ez megoldodik ezért kicsit csalódott vagyok
[ Szerkesztve ]
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
Digidroid
aktív tag
válasz K Norbi #33429 üzenetére
Ez igazából vágott felvétel, így reálisabb. És a fali dugasz eltávolításával is csinálja kikapcsolás után.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz K Norbi #33429 üzenetére
Ez valóban nem az, de nem is erre reagáltam. Én az apró, recsegésszerű, vagy pattogásszerűekre. Amikor kikapcsolt állapotban hallom ezt a hangot és a tévé bal alsó sarkát ( a műanyagot hátul) finoman megnyomom, akkor elő is tudom idézni, valamint akkor hamarabb el is múlik...
-
BB9360
aktív tag
válasz K Norbi #33409 üzenetére
Alapvetően jó az ötlet, de nem biztos, hogy nekiállok játszani, wifit, mindent le... De köszönöm!
Az editor se rossz, de mivel telekom van nálunk, azt a keveset, amit tv-zünk, STB-n keresztül vagyunk kénytelenek, pár adás jön kábelen is, max 4-5, amit érdemes így nézni, szóval beteszem a sor elejére azokat és kész, a szoftvert letölteni és elbabrálni vele valszeg több idő, de ezt is köszönöm.
Arra viszont jó lenne ötlet, hogy összesen 13 alkalmazásom van, ebből 10-et lát a discover alatt, csak azokat tudom betenni. Most közben gondolkodom, hogy pont a youtube egy külön pont, ezért lehet, hogy amiatt nem megy... Ettől függetlenül majd még megnézem, hogy van-e még olyan, amit jó lenne betenni (ezeket persze még le kell tölteni, mert azok is eltűntek...).
-
blakey
titán
válasz K Norbi #33170 üzenetére
Az A-MVA (AUO) a VA panelek csoportjába tartozik, itt található az MVA, P-MVA, S-MVA, PVA. S-PVA, ASV, PSA. Az MVA panelek a gyengébb típusok.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz K Norbi #33170 üzenetére
És már csak egy oldal kéne, ahol a gyári szám alapján be lehet azonosítani, hogy az ember fiának tévéjében melyik kakukkol.
Durva, hogy a linkjeid alapján az 50-es VA lényegesen gyengébb fényerőben, mint az 55-ös AMVA...
ezt találtam:
AMVA Advantages
AMVA panels attempt to fix the problems of earlier technologies, including color washout and color distortion, by utilizing more domains than standard MVA panels. This technology produces extremely high contrast ratios, which makes for a more comfortable viewing by the user, and can be easier on the eyes. AMVA panels have extremely deep black color depth. In addition, power consumption is often lower because of the backlight module and high cell transmittance, which lowers the number of LEDs used.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Digidroid
aktív tag
válasz K Norbi #33102 üzenetére
Küldöm-küldöm, csak éjjel 3-kor került rögzítésre, és még meg is kellett vágni.
Ami a lényeg ez a hanganyag egy tizenöt perces felvételből lett összevágva:
kitt-katt
Ami még érdekes lehet kikapcsolás után 5 perccel kezdett kattogni, és mint ahogy a hanghullámból látható nagyjából 40 másodperces időközönként kattant egyet.Ui: A fürdőből beszűrődő hangokért elnézést kérek..
-
blakey
titán
válasz K Norbi #33100 üzenetére
Alapjáraton nem kéne semmilyen hangot hallani, de sok készülék van és akár 1mm illesztési eltérés is okozhatja a jelenséget, én sem hallok semmit egyik készülékemen sem, de volt olyan ahol enyhe hőtágulási pattogás volt érzékelhető és mindez márkafüggetlen, ha zavaró akkor valahogyan tenni kell ellene akár szervizeléssel is. Nem kell ennyire szélsőségesen felfogni a dolgokat, lehet, hogy átviszed a tv-t egy násik szobába illetve másik álványra vagy netán a falra teszed és máris pattog az egész készülék, leginkább annak kell örülni, hogy nem a relé kattog, mert az ugye komoly hibára utal.
-
Digidroid
aktív tag
válasz K Norbi #33087 üzenetére
Majd próbálkozok, ha lesz még energiám az éjszak. Igazából az a gond, hogy teljesen rapszodikus a hanghatás, tehát nem úgy működik, hogy kikapcsolom és rá 10 másodpercre pattan egyet majd 5 másodpercenként ismétlődik.
Kikapcsolom
-15 perc múlva 1 kattanás
-4 perc múlva 1 kattanás
-6 perc múlva 5 kattanás..
De teljesen olyan a hang mint mikor billegteted, vagy megnyomod a hátulján a műanyag burkolatot.
Ráadásul én csak notebook-hoz használom kivetítőnek, úgyhogy csak hdmi és hangkimenet van használva. Internet, wifi, antenna, kábel-tv nincs rajta. -
Digidroid
aktív tag
válasz K Norbi #33085 üzenetére
Ja, kikapcsolás után kihúztam a falból és még vagy 30-40 percig hallgattam a recsegés-ropogást a tv irányából lehet hőtágulásos probléma és van akinél jobban feszül a burkolat, van akinél kevésbé. Plusz még lehet függ a környezeti hőmérséklettől. Igazából most is, ha egy picit a tetejénél fogva megmozgatom akkor is hasonló recsegő ropogó hangokat produkál. Volt egy ilyen asztali lámpám ami lekapcsolás után 10-15 percig, ahogy hűlt kattogott, ki is lett sejtezve, csak hát ugye az 1-2 ezer Ft. Majd az esti filmezés után megpróbálok rájönni a hangforrás helyéről, de nekem úgy tűnik a készülék alja felől jön..
-
K Norbi
addikt
válasz K Norbi #32930 üzenetére
Rá pár hétre írtam ide, a szerviz menübe hogy nem 0 állnak a dolgok.
És emlékszem mondtam nem e UPC től lehetett ez a jelenség.
Viszont ott körül frissítettem a tv szoftverét is.Valami frissítési dolog lesz.
Jaa meg a másik dolog, én annó átállítottam 809C re [link] "Ami teljesen értelmetlen volt"Hát vissza kéne állítani a típus számára 805C aztán nyomni egy Force resetet. Hátha!
Viszont akik átállították 3D re nekik is hibát kéne jelezzen.[ Szerkesztve ]
-
rekop
senior tag
válasz K Norbi #32914 üzenetére
Megpróbáltam a menüből elérhető "gyári visszaállítást", de persze nem nullázta azt a sort.
Szerintem ez már így marad. De érdekes, hogy külföldi fórumokon sem találni róla semmit(egyedül valami lengyel fórumon említettek talán, de nem tudtam értelmezni) és itt a topicban is csak ez a 2db ilyen tv-van. -
rekop
senior tag
válasz K Norbi #32902 üzenetére
Visszaolvasgatva a fórumban, láttam hogy nálad is volt olyan, hogy a szerviz menüben a frctc i2c érték nem nulla, hanem valami szám. Ez visszaállt neked, vagy le tudtad nullázni?
Kíváncsiságból átraktam 755c-met 805c-re a menüben, előtte minden 0-volt, majd miután átállítottam és lépkedtem a menüben, elkezdett a led minden féle színben villogni a végén már pirosan, de ki tudtam kapcsolni a távval. Visszakapcsolva már nem csak nullákat ír ide. -
DoItYourself
addikt
válasz K Norbi #32842 üzenetére
Biztos igazad van, bár nem tudom miben.
Volt egy pár "javasolt" beállítás linkelve múlt héten, arra utaltam. Egyszer nekifutottam én is, állítottam jobbra meg balra is mindent (zavarba ejtően sok képbeállítás van), a feléről fogalmam se volt, hogy mit csinál, de nem tetszett a végeredmény, úgyhogy beállítottam olyanra, ami nekem tetszik. Azóta nem is nyúltam hozzá.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Kornel
veterán
válasz K Norbi #32738 üzenetére
M2TS-t lejátszik?
Más:
Tegnap a sport modbol sikerült kihoznom egy 1-es BFI-vel számomra nézhető képet.
Ma normál képmodbol BFI nélkül próbálkozok, a film mód közepes és az egsenletesseg 2-es értékeken.
Rtings motion tesztje elég jó segítség, nagyjából a szappanopera effekt határán billeg ez a beállítás.Egyébként a film mód egyes értékei mit csinálnak pontosan?
-
blakey
titán
válasz K Norbi #32605 üzenetére
Most nincs Samsungom és azzal nem megy semmire ha nálam jó mivel nem ua. a készülék és a szolgáltató sem az. Nála kell megoldást találni.
-
Jim-X
őstag
válasz K Norbi #32429 üzenetére
Ne mar... 2esen van nalam a BFI vagyis a tisztasag (amugy a Cinema Pro modban, csak igazitottam hozza) egyenlesesseg 0 (minimum) es 35os fenyeronel kiegeti a retinamat sotet szobaban a kep...
Ha gondolsz lovok a mostanirol screenshotot, de baromira jo, ugy hogy elotte Pana plazmat neztunk oothon (meg megvan )(#32433) K Norbi: En ezek kozul egyiket se tapasztaltam
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
K Norbi
addikt
válasz K Norbi #32433 üzenetére
Egyébként ha beleolvasol a Samu Lg topicba mindnek megvan a maga baja. Sőt..
(#32435) Kornel Járok filmezni az ismerősnél LG fanatikus annó ő beszélt rá az LG re.
Olyan furcsa a képe, mintha ki lenne mosva fakó nem lenne benne szín. Rájöttem csak a kontraszt.
Megszokja a szemed azonnal kiszúrod. A feketét megláttam hát magamhoz nyúltam.
Már a Sony is szürke úgy megszokta a szemem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest