- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- OLED TV topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Androidos fejegységek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
Aktív témák
-
djyangce
tag
Megnéztem. A P4 1,5GHz egy PIII933MHz árával azonos nagyjából. Tehát ez eddig OK. Csakhogy ez valahol 40e+ÁFA fölött mozog jócskán. Az nekem most egy kicsit sok. Kezdetnek egy db Celeron kerülne bele, de gondoltam, ha majd eltelik egy kis idő és majd le akarom cserélni, bagóért lehet PIII-asokat venni, no meg DDRRAM-otis (uszkve másfél-két év múlva). Vagyis olcsó pénzért lenne egy viszonylag teljesítőképes szerverem (és csak a procit kellene lecserélnem, minden más maradna). A két procit meg valószínűleg ki tudom használni, mivel a Linux ezt azért díjazza, és az apache is több példányban fut (ez jól is jön, ha a soktíz apache folyamatosan phpvel dolgozik).
Ezen kívül nekem az volna fontos, hogy a rendszer stabil legyen (a fentiekből talán érthető). i815 rulz, most is egy olyanon dolgozom (még két-három hónapig, aztán kellene a gép, hogy ne legyen a kliens és a szerver ugyanazon a P200MMX-en), de ott van az a fránya 512MB-os memóriakorlát. Ez ugyan nem kevés, de egy memóriába cache-elt nagyobbacska adatbázis és néhány tíz (száz) apache szál könnyen betölti ezt a helyet is. Vagyis 1GB kapacitás alatt sajnos nem lehet (ez mondjuk nem csak a szervernél jön jól, de mondjuk ha fut egy-két vmware, annak se árt egy kis RAM redundacia).
Stabilitás végett a tuningot sem preferálom.
Ha pedig már P4-re van pénzem, akkor inkább megvárom, hogy RDRAM-ra is legyen (egyszercsak annak is le fog esni az ára, vagy nem?) :-)))
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI
- GIGABYTE Z390 AORUS MASTER WiFi Alaplap
- Asus ROG Strix Z790-E Gaming Wifi alaplap gyári dobozában
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600 32GB DDR4 500GB SSD RTX 5060 Ti 12GB Rampage SHIVA Gigabyte 650W
- Akció! HP Elitedesk 800 G1 USDT számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD 4600 WIN
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest