- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorlin
őstag
Mindegy,szerintem sem lehet használni,de annyira nem is bánom,mert mintha most szebb ,teltebb színek lennének.Akkor majd később fog csatlakozni hozzá egy normális versenyző.
Lenne még egy utolsó kérdésem.tehát most már csak egy videókártya van a gépben.
Ha az alsó slotba teszem a kártyát egyedül akkor is kivillan a piros led az alaplapi tápcsatlakozó mellett,a kártya normálisan műkődik csak zavar az a piros led..Kiprbáltam az x300-al is .Ha betettem az alsó slotba ott is kigyulladt a piros led(de a kártya ugye nem indult el).
Ez most akkor mi lehet?Nem szeretnék feleslegesen rátenni az alaplapra 12v-ot.
Köszönettel:Gorlin. -
gorlin
őstag
Máshogy értettem a boot-ot.Tehát ha bent van mind a két kártya,mindegy hogy melyik van felül,alul,és mondjuk ráteszem a monitort az x300-ra akkor nincs kép.
És még egy érdekes dolog.Ha beteszem az alsó pci16x foglalatba az x300-ast akkor(csak őt)a másik üresen marad akkor nincs kép.Ha viszont az X800-ast teszem be alulra(csak egyedül) akkor viszont megy.Lehet hogy az x300-as kártyával van valami.
A típusa:
Asus EAX300LE.mit értesz hyper memórián?
A memória típusa hynix de gondolom nem fontos.
Megkerestem Google-al.Ez bizony Hyper memory.És akkor miért is nem megy?
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
Először is Windows xp64bit(remélem ez nem baj)
Az eszközök között pedig ha jól látom ismeretlen PCI-os eszközként szerepel,próbáltam rányomni az Microsoft X300 Second Drivert.Újraindítottam de kék képernyő restart.
A meg sem nyikkan annyit tesz hogyha rádugom a monitort még a bootnál sincs kép
Szerintem a catalyst se nagyon látja hogy két kártya van. -
gorlin
őstag
Sajnos nem működik.Hibáa dugtam rá a 12v-os molex csatlakozüt az alaplapra.
De van egy érdekes dolog.Ha a felső helyre teszem az x800-at bejön az indítóképernyő működik a windows.Az alsó x300-as meg sem nyikkan.
Ha viszont alulra teszem az x800-ast ,megintcsak tökéletesen működik,és a felső x300-as meg sem nyikkan.
Ötlet? -
gorlin
őstag
Sziasztok!
Megvettem a kártyát. Viszont csak az egyik működik.Ha beteszem a második vga-t akkor rögtön kigyullad az a piros led az alaplapon lévő tápcsatlakozó mellet.Most akkor ez lehet a gond?Eddig nem mertem semmit csinálni,nem tudom hogy plussz táp csak SLI-nél kell e?
Vagy ez lehet a baja. -
gorlin
őstag
Most jelenleg két monitort használok és egy tv kimenetet.
Általában nyáron szoktam még egy 15-ös monitort csatolni a rendszerhez.
Például weboldalak készítésénél,képek szerkesztésénél.
Az egyetlen hátránya hogy a crt-knek nagy hely kell,de azt sikerült biztosítanom.
De általában két monitort használok.Ha nagyon muszály hozzácsatalom a 15-ös crt-t.Ő a harmadik.
Üdv.
[Szerkesztve] -
Exakt
aktív tag
elejetol elolvasva erdekes story volt
amugy arra mar nem kaptunk valaszt hogy mire kell neki
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
Akkor valószínűleg működni fog,pénteken kipróbálom.
Köszönöm szépen a megoldást!!!
Azért írtam az elején hogy az X800GTO legyen alul(aminek két VGA esetén semmi jelentősége),mert így estefelé összekevertem egy másik kérdésemmel.Mégpedig hogyha EGY Vga kártya van (x800gto) akkor hogy lehet az alsó slotba helyezni ,mível próbáltam és nem indult el a rendszer ,csak a felső slotba.De ebbe a témába feleselegesen vettem bele a dolgot.Amúgy azt mondják hogy az alsó slotba is lehet tenni csak be kell állítani a biosba ,szóval ez is megoldódott. -
Rover623
félisten
Csak hogy lássa mindenki, miért futtat Gorlin minket...a többiek meg fikázzák a szövegértésünket...
Részletek az alaplap manuáljából:
Magáért beszél...
Arról nem is szólva, hogy faszikám akár 3 VGA karit is dughatna a lapjába:
De én vagyok a hülye...én kérek elnézést...
P.S.:
Mielőt bárki megkérdezi: ''miért most állok elő ezekkel?''...tutira vettem hogy említve vannak az ilyesmik a manual-ban...csak a szaros palm-on macerás keresni/letölteni/kivágni/rajzolni/feltölteni/linkelni...a legtöbb művelet lehetetlen is...a gyerek meg most szakadt le a PC-ről...
-
tts
addikt
én többet nem hablatyolok neked - annyit biztosan tudok mondani, hogy van olyan DFI alaplap, amiben két PCIe foglalat van de nem SLI képes, hanem dual VGA mode - az én értelmezésemben ez a lap alacsonyabb rendű mint az SLI és kezel két VGA-t - ergo szerintem egy SLI képes lap két foglalatába tett két VGA-t ''köteles'' korrektül kezelni
ez persze csak vélemény és nem garancia semmire -
gorlin
őstag
-
-
tts
addikt
hinni kell - én kipróbáltam két Inno 6600 GT egy ... alaplapban (
) - mikor felállítottam az SLI-t én az NV oldal SLI Zone utasításait követtem pontról pontra - na most ott van egy olyan, hogy 68 vag 78 alatt nem kell a híd - így taxatíve leírva -na most én természetesen megpróbáltam, persze 0 emóció, aztán híddal meg hajrá 14600 pont 3D2003
azt nem tudom, hogy a még okosabb NF4Ultra SLI DR-ben menne -e a két kis kártya híd nélkül - ki kellene próbálni
reklám - tudok CF DFI lapot, 66k de ez már bruttó
[Szerkesztve] -
-
gorlin
őstag
Pénteken veszem meg a kártyát.Csak tudni szeretném működik e?
Illetve lenne egy kérdésem.Ha valaki esetleg próbálta már aki két Vga kártyát használ Sli-ben.
Működik e összekötő híd nélkül.(bár nem hinném hogy valaki próbálta már így)
Tudom hogy így nem menne az SLI,de a négy VGA kimenet meglenne(elvileg)
(Mert végül is ez is megoldaná a kérdést) -
Leírtam, és muszáj.
Az SLI összeköttetést a híd biztosítja, az alaplap csak elosztja a 16 szálat 2felé. EZért is lehetséges az, hogy SLI-s alaplapban működhet a CF rendszer is. De ez elég sok helyen olvasható. Ezek alapján jó eséllyel pályázhatsz sikerre, de ezt úgy tudod meg, ha kiróbálod. -
gorlin
őstag
Mindegy, aki meg akarta érteni megértette!
De most hogy vázoljam a kérdést?.Attól hogy SLI-s alaplap nem feltétlenül SLI-s rendszer mivel látod én sem így akarom használni.
De ne offoljuk ha nem muszály.
de ha van egy jobb címed a fórumtémának akkor írd ide és megkérek egy moderátort javítsa ki.
Üdv -
Rover623
félisten
Azt mingyá' gondútam...me'hogy olvasni még itt faluhelyt is tud az embörfia...
Ha egyszer ATI karik, tehát az SLI kizárva (a technika jelenlegi állása és a kérdező ismeretei szerint is), akkor miért is kell rákérdezni arra hogy hogyan kerülje el az SLI-ben való működést...?
És két VGA-t hogy a lópikulába tömhet még bele a lapjába azon kívül hogy az egyiket az egyik aljzatba teszi, a másikat pedig a másikba...?
Ráadásul a sorrendet is megkötötte: az X800 legyen alul...
Ezek után milyen tanácsot lehet még adni...he...?
Mondjuk, volna egy: kapcsolja be...úgy minden jobban működik... -
gorlin
őstag
-
gorlin
őstag
Tehát mégegyszer.NEM akarom Sli-ben használni egyrészt mert ATI(ami CF-et fog használni de nem Nforce chipsetben)másrészt nem két ugyan olyan 6600Gt,6800x,7800x stb kártya)
tehát a cél a következő.Legyen négy Vga kimenet.3Monitor+egy Tv.
És fontos hogy 2 16XPci-os kártyáról van szó.
Én EZT kérdeztem. -
gorlin
őstag
Örülök hogy ennyire figyelmesen elolvastátok a címet!!!
Köszönöm -
törölt tag
Nem sli-ben gondolta.
-
gorlin
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy ha szeretnék egy Asus A8N SLI Premimumba beletenni egy x300-at és egy x800Gto-t,az lehetséges e?Mind a kettő PCI-E(16X)és fontos hogy az x800 lenne alul a hűtő miatt.
Köszönettel:Gorlin
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest