- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Dell notebook topic
- Monitor hiba topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tifusz
tag
válasz
M@trixfan #48 üzenetére
Hallgatózni, hallgatózni!!!!
Ezt próbáltam az előbb mondani: ne hallgass senkire, csak a füledre.
Az a baj, hiába fogja neked valaki azt mondani, hogy igen ez jó, mert ha más hangfalakkal használja, mint a tied, akkor nem jó semmire a véleménye...
Na mindegy...
A prosiból idézett szöveg szimpla reklám, ne befolyásoljon a döntésedben...
[Szerkesztve] -
M@trixfan
addikt
Jeletntem újabb versenyző a Tannoy Mercury MXSUB-10:
-85900 Ft a ''Cave of High Fidelity'' ben
-250 mm hangsugárzó
-Javasolja zenei használatra
Megéri azt a 15000 Ft többletet a Tannoy? -
Tifusz
tag
válasz
M@trixfan #39 üzenetére
A legjobb az volna, ha el tudnád vinni a meglévő hangfalaidat s vásárlás előtt
meghallgatnád őket a ''kiszemelt'' dübörgővel.
Azért nem árt tudnod: sajnos 150e Ft alatt csak ''belépő'' szintű dobozt fogsz kapni, persze ezek között is van óriási különbség!!
Nem tudom, milyen zenét szeretsz, de ha van rá módod, akkor valódi hangszeres anyagot vigyél a meghallgatásra, lehetőleg olyat, amit jól ismersz, s nem ártana, ha lenne nagybőgő a hangszerek között!!!
Még egy apró javaslat:vásárlás előtt érdemes lenne valami valóban ütős rendszert meghallgatni saját zenével, mert akkor lenne némi viszonyítási alapod, bár tudom, hogy az ember füle nagyon becsapós és könnyen elszomorodhat, ha hazamegy...
Egyébként ha nem sűrgős a vásárlás, akkor érdemes volna várnod egy picit: novemberben lesz több high end show, házimozi show, ahol sok tapasztalatot tudnál szerezni s utóbbi helyen számodra is elérhető dobozokat is meghallgathatnál ''élőben'' s így ''talán'' könnyebb lenne a választás. (tudom,hogy nem, de ez olyan jól hangzik)
[Szerkesztve] -
Lidi
aktív tag
-
Lidi
aktív tag
+1 szavazat a Yamahára
Én egy YST-SW205 -ös boldog tulaja vagyok. 50 ért vetem újonnan.
Nagyon szépen szól, jól beállítható a keresztváltója, és a hangereje, ezért könnyű hozzáhangolni a meglevő rendszerhez.
Sokféleképpen csatlakoztatható a meglévő erősítőre.
A hangja ha felcsavarom brutálisAjtó , ablak, ki akar jönni a helyéről....
de a lényeg, hogy alacsony hangerőn is szépen besegít a szateliteknek.
Bővebben: link -
Horbal
őstag
Ebben sajnos nincs igazad 20 cm alatt nem az igaziak a subok, sajnos, a subokra abszolút igaz, hogy a méret a lényeg...
Lefele néző subbal semmi baj nincs, ha a keresztvágás megfelelő, jó az elhelyezése, megfelelő tere van.
Amire rohadttul kell figyelni az a reflexió, ami a falakról érkezik, ha nem jók a távolságok, akkor olyan kioltást kaphatsz, hogy szinte semmit nem fogsz hallani a 30-40 Hz-es tartományból.
Megerősítem, hogy mindenképpen aktív mélyet vegyél, átlagos hifi-k mellé mindenképpen az a jobb.
Sajnos tanácsot nem nagyon tudok adni a választásban, meg kell hallgatni ha lehet, de a warfadelet én felehtősre tenném, zeneileg nekem nem bejövős, esetleg nézd meg a magnatokat (nekem tetszettek)... -
M@trixfan
addikt
Itt vannak a paraméterei a Q1-nek: Bővebben: link Ezek a dolgok nagyon sokszor a szubjektív élményen múlnak és nem az adatokon. Azt tudom, hogy ezek a subok is kompromisszumok zeneileg, de ez van.
Sajnos a kef psw 1000-ről olvastam negatív hangvételű teszteket. ''belépő modell, leggyengébb minőség'' hangzata van némelyiknek, mégha nem is mondják ki nyíltan. -
Tifusz
tag
válasz
M@trixfan #27 üzenetére
Egy-két észrevétel:
- érdemes lenne megnézned, milyen a frekvencia-átvitele a jelenlegi hangfalaidnak, mert a sub által lefedni kívánt frekvencia tartományt hozzá kel igazítani a meglévőkhöz.
- a papír membrános hangszórók mind a mai napig a legjobbak, gondod nem lesz velük - a gyorsaságon nem értem teljesen, mit értesz
- nem érdemes 30cm -es hangszórót venned, mert egyrészt vagyonokba kerülnek, másrészt semmi szükség rá
- én egy B&W subot hallgattam: kb. 15 cm volt az átmérő, negyed hangerőn egy-egy keményebb jelenetnél még az ablak is beleremegett, magyarán nem kell félned a ''gyenge'' teljesítménytől, de hogy zeneileg alkalmas lenne-e a a hiányzó mély pótlására - hát erre én nem vennék mérget... -
DDL
őstag
Amiről írtam az max. 40nm-es szobába jó. Nagyobba már kicsi a graft benne. Vagy sokkal érzékenyebb dohogó kell.
Persze lehet olcsóbban is venni. Csak ezeknek a zenében történő használatát megkérdőjelezem. A házimozit már nem annyira. Olyan csapnivalóak a házimozi cuccok, hogy...
Üdv: DDL -
Flashback
addikt
Yamaha YSTSW-315-re egy szavazat, hallottam már ilyet szólni, és hát....
-
umiki
tag
Ha így mondod akkor igaz, csillagászati áron van olyan amelyik tényleg tökéletes, de sajnos az biztos nem jön ki 70e-ből, még lehet 700e-ből sem. Szobába sztem elég lehet kisebb is, főleg jó zárt ládában az is szólhat nagyon szépen. (Amúgy szobai HiFi-ben nem vagyok annyira otthon, mit hogyan, de autóba általában 25-30cm-es woofereket raknak / másik dolog, hogy ráírják ezekre a cuccokra, hogy 250 W - milyen Watt?, mert hogy RMS azt nehéz elhinni)
[Szerkesztve] -
-
-
M@trixfan
addikt
Yepp, Nézd meg a gyártó oldalán: Bővebben: link
-
umiki
tag
Háát igen én is szeretnék mondjuk egy 50 cm-es mélyet, de ahhoz mekkora láda kell ?
Meg aztán az akkora membrán már nem olyan gyors, mint mondjuk egy 30 cm-es (és azért ez is nagyon fontos a szép hanzáshoz). Sztem, ha a precizitás a fontos akkor inkább csak zárt ládákkal érdemes foglalkozni. Amúgy lehet jobb külön erősítő + mély, lehet olcsóbban kijön, és szebben is szól. (erősítőt nem biztos, hogy újat vennék, meg kell hallgatni, hogy nem bántották-e nagyon előző életében
+ subot meg esetleg érdemes csináltatni)
[Szerkesztve] -
M@trixfan
addikt
Mordaunt Short 907w-t nem ismeri senki, vagy általánosan a márkát?
-
M@trixfan
addikt
Power Cube 10 DX-et érdemesebb venni a Power Cube 12+ helyett? A 10 DX membránja kisebb, viszont aranyozottak a csatlakozók, jelre kapcsol be és 15 perces védelemmel kapcsol ki, jobb fából van. Sajnos elhelyezéssel nem határtalanok a lehetőségeim:
Power Cube 10DX: 85400 Ft
Power Cube 12: 75900 Ft
Kef PSW 1000.2 a legkisebb a Kef családból. Nem lesz túl alacsony a minőség a belépő szint miatt? Mondjuk márkatársa lenne a Q1 párnak ahogy Emvy mondta. Jobb mint egy MS 907w a kisebb membrán ellenére is?
Kef Kef PSW 1000.2: 75900 Ft
Mordaunt Short 907W: Legjobb árban ez lenne, a papírforma szerint tudásához képest is. 255 mm-es membrán. Előre néz.
Mordaunt Short 907W: 69 900 Ft
Na igen, amit építettél gyönyörűen szólhat!Harmadik emeleten a társasházban örülnének neki.
Ami fontos még, hogy lgyen pontos a basszus és inkább ne akarjon olyan mélyre menni amit csak puffogva tud.
Szűkül a kör, de nem egyszerű. Minden esetre köszönöm az eddigi fejtágítást is! -
zsoltee10
addikt
1,5 milla egy mélyládáért kicsit irreális, mármint ennyiért már autót veszek. Meg ezeket nem is 4*4m szobába tervezték.
50e környékén melyik ládát érdemes megvenni? A KODA-ban 30cm hangszóró van, előre néz, szal az olcsóság miatti helytelen tervezésnek nincs akkora jelentősége, mintha lefelé nézne. -
deicide
veterán
nekem yamaha yst-205 van, előre nézős és két wharfedale s-900al fronttal illetve sony center és rear-ekkel alkot komoly dolgot. Pedig az erősítő csak egy yamaha surroundos cucc. Az ára baráti volt,50k. Én ajánlom ha találsz ilyet valahol.
-
Fawkes
őstag
Nekem a klipsh-t ajánlották....De azt mondta a tag hogy ha elég erős a front hangfalam akkor nem fogok érezni semmit a sub-ból csak ha egy erősebbet veszek...ami 110körül kezdődött...
Itt nézz körül: Bővebben: link -
DDL
őstag
válasz
zsoltee10 #17 üzenetére
Ebből csak az következik, hogy amit hallgattál zenére és jó is volt az történetesen előre nézett. De semmi több. Általában az olcsóbb (és persze a drágábbak is) szubok frekimenete nem egy valódi szubé. Nem meg elég mélyre. A 30Hz -3dB-es átvitel nem szubé (pláne nen az a -6dB-es). Az igazi szub az 15÷20Hz/-3dB és 60÷80Hz/-3dB között dolgozik. A lefordított az egyfajta sávszűrő dobozként viselkedik ezért hiába 100Hz a felső beállított keresztfreki az elektronikán valójában inkább már -6dB (vagy több is) lehet a szub oldalon a hiány. Ezért ''kilyukad'' a frekimenet. Ami filmeken nem káros (annyira) hiszen ebben a tartományban nem sok minden történik. Nem úgy a zenében. Ezért egy rosszul tervezett, lefele ''sugárzó'' szub nem szól soha szépen zenén. Az előrefele sugárzó pedig akkor nem szól jól filmen, ha nem megy elég mélyre. Márpedig a 30Hz az nem elég.
Egy igazi szobai szub az vhol itt kezdődik:
- 15Hz-100Hz -3dB
- 50cm-es hangszóró
- 350÷400W szinuszos erősítő teljesítmény
- 150÷200l-es doboz
- keresztfreki 40Hz÷80Hz
- Baffle stepp kompenzálás 6÷10dB
- 40kg
Üdv: DDL -
zsoltee10
addikt
hát nem tudom, amiket én meghallgattam mélyládákat, ott tényleg az jött le, hogy ami lefelé néz, az nagyon jól szól a filmek alatt, de zenére jobbak az előre néző ládák. konkrétan Technics, KODA, JAMO, Kenwood, Yamaha, B&W márkájú ládákkal találkoztam, amiket meg is hallgattam, és ami lefelé nézett, az iszonyat jól szólt a filmek alatt, de valahogy zene esetén az előre néző tetszett jobban. Lehet, hogy bennem van a hiba.
-
-
M@trixfan
addikt
Jó reggelt mindenkinek!
Ahogy olvasgattam két kérdés rögtön felmerült:
1. Mennyire fontos a hangszóró mérete 20 cm átmérő fölött?
2. Érdemes-e odafigyelni a membrán anyagára? (papír, cerametallic kúp, gumi, stb) -
M@trixfan
addikt
Akkor a pillanatnyi állás:
1. Mordaunt Short 907W vagy Kef PSW 1000.2
2. Yamaha
3. Klipsch: Multimédiás cuccokban a subjait nagyon dicsérik, talán itt sem gáz
Wharfdale kilőve, KODA-ról meg még semmit sem tudok. Majd meghallgatom ha tudom valahol. Mondjuk úgy is máshogy fog szólni otthon. MS 907W azért áll egy szinten a Kef cuccal mert a marantz-cal kapcsolatban áll és olyan az erősítő + előre néz. Még nem találtam erre vonatkozóan semmit, hogy miben tér el a két megoldás egymástól. -
zsoltee10
addikt
nem néztem sok mélysugárzót, de egy barátom házimozi/műszaki szaküzletben üzletvezető, vele beszélgetek néha ilyesmiről, és szerinte zenére előre néző, házimozira lefelé néző a legjobb.
KODA elvileg itt megtalálható Bővebben: link valahol biztosan meg is lehet hallgatni, ahol árulják. -
A 70k komoly határ. Én a KEF-et venném meg, egyrészt mert márkatárs, másrészt nem csinál rossz hangfalakat. A Wharfedaleket egyből kilőném, a Mordaunt Shortot nem ismerem, a Yamaha meg mélysugárzókban elég jó, többi hangfala kevésbé.
Szal nekem első a KEF lenne. A Mordaunt Shortot, a Yamahát esetleg meg lehet hallgatni, de inkább az előbbi. -
M@trixfan
addikt
A Mordaunt Short 907W előre néz, a legelső a felsorolásban.
-
zsoltee10
addikt
Én KODA hangfalszetteket nézegettem, hallgattam, és van nekik mélyládájuk is.
100W-os beépített erősítővel, 25cm előre néző hangszóróval van szerelve az SW3500-as, ami elég szépen szól, zenei anyaggal, és házimoziban is. 40e.
50e ugyanez a kialakítás 30cm hangszóróval, és 150W erősítővel. Ez már nagyon ütős, ki sem lehet használni egy átlagos 4*4m szobában.
Ami nagyon fontos, hogy csak olyan subwoofert vegyél, amiben a hangszóró előre néz, nem lefelé, mert azok házimozihoz tökéletesek, viszont zenéhez nagyon nem passzolnak, szóval azok, amiket kiválasztottál majdnem egyik sem jó zenéhez. -
M@trixfan
addikt
Mindenképpen kell az aktív mélysugárzó, mert nincs a rendszerben teljesítmény erősítő a sub számára. A többi csatorna 90W-ot tud egyenként. A DIY dolgokat szeretem ,de ez esetben inkább vennék készen valamit ami zeneileg kiegészítené a KEF Q1 basszustartományát. Inkább pontos, definiált hangra vágyom mintsem nagy löketű puffogásra. Nem annyira fontos tényező a ''kraft''.
Átvitel: 20Hz-20Khz
SNR linear: 105 dB
Bár szvsz nem játszik túl nagy szerepet subvételnél.
[Szerkesztve] -
asturel
őstag
ha nem felsz 1 kis csavarozastol mac audio Bővebben: link
nagyon szep gyari dobozaik vannak.. meg alumembranos melysugarozik.. es ha csak 1 hangszoros melyladat akarsz akkor boven kijon olyan 45k-bol.. es akkor parszaz watt fog dubogni a szobadba
mindenkeppen beepitett erosites kell? hany w-ot tud leadni a hifid ? mien freqitartomanyt visz at? etc..
[Szerkesztve] -
M@trixfan
addikt
Üdvözlöm a kedves PH fórumozókat! A szoba kialakítása miatt álló hangfalban nem, csak bookshelf rendszerben gondolkodhattam, viszont egy mélysugárzót el tudnék helyezni. A meglévő KEF Q1 hangfalpárom mellé szeretnék illeszteni subwoofert. Legfontosabb a zenei precizitás. Biztos vagyok benne, hogy bármelyik jó lövöldözésre, játékra. A teljesítmény nem szempont, a kiegyensúlyozottság annál inkább számít.
Tudom, hogy hifiben a határ a csillagos ég. Nekem 70k környékén vagy az alatt kell megoldanom, így ha valaki egy 30000 Ft-osat hallott szépen szólni az se kíméljen ha kérhetem!
Íme a jelenlegi versenyzők:
Mordaunt Short 907W:
100 Wattos beépített erõsítõ
255 mm-es mélysugárzó
Frekvencia-átvitel: 23 Hz - 150 Hz
Folyamatos keresztváltó frekvencia-szint szabályozás
Automatikus be- és kikapcsolás
Méretek: 350 x 350 x 350 mm
Tömeg: 15 kg
69 900 Ft
Kef PSW 1000.2:
200 mm-es lefelé sugárzó bass-reflex hangsugárzó
Frekvencia tartomány: 40 - 180 Hz (±3)
Maximális kimenet: 104 dB
Alsó határfrekvencia: 38 Hz (-6dB)
Vonal- és hangsugárzó bemenetek
Méretek: 350 x 322 x 322 mm
Tömeg: 15 kg
Klipsch KSW-10:
Bass-reflex kivitel alsó kimeneti nyílással
225 Wattos beépített erõsítõ MOSFET kimenetekkel
Frekvencia-átvitel: 29 Hz - 120 Hz (±3dB)
Hangnyomás szint: 110 dB, Fázis: 0 és 180 fok között váltható
2 mp-es bekapcsolási- és 15 perces kikapcsolási késleltetés
Folyamatosan szabályozható keresztváltó (40 - 120 Hz)
2 db RCA vonal-, és 2 db hangsugárzó bemenet
254 mm-es lefelé sugárzó mélynyomó
Közepes sûrûségû farost lemez konstrukció (MDF)
Méretek: 393 x 343 x 343 mm
Tömeg: 13.2 kg
Yamaha YSTSW-215:
Aktív, MDF mélysugárzó láda
Továbbfejlesztett YST (Yamaha Active Servo Technology QD-Bass Technology, Mágnesesen árnyékolt kivitel
''BASS'' (Bass Action Selector System) rendszer
Fázis szabályozás, 150 Wattos beépített erõsítõ
Keresztváltó frekvencia: 50 Hz - 150 Hz
Frekvencia tartomány: 30 - 200 Hz
200 mm-es sugárzó, Automatikus kikapcsolás
Méretek: 290 x 360 x 322 mm, Tömeg: 11.5 kg
Yamaha YSTSW-315:
Aktív, MDF mélysugárzó láda
Továbbfejlesztett YST (Yamaha Active Servo Technology)
QD-Bass Technology, Mágnesesen árnyékolt kivitel
''BASS'' (Bass Action Selector System) rendszer
Fázis szabályozás, 270 Wattos beépített erõsítõ
Keresztváltó frekvencia: 40 Hz - 140 Hz
Frekvencia tartomány: 20 - 160 Hz
250 mm-es sugárzó, Automatikus kikapcsolás
Méretek: 350 x 430 x 382 mm, Tömeg: 19 kg
Wharfedale Power Cube 8+:
200 mm-es lefelé sugárzó bass-reflex hangsugárzó
Bemeneti érzékenység: 250 mV
Frekvencia tartomány: 40 - 170 Hz
Szabályozható keresztváltó (70 - 170 Hz)
Automatikus kikapcsolás és készenlét
Fáziskapcsoló
Méretek: 345 x 295 x 295 mm
Tömeg: 12.2 kg
Wharfedale Power Cube 10+:
250 mm-es lefelé sugárzó bass-reflex hangsugárzó
Bemeneti érzékenység: 250 mV
Frekvencia tartomány: 32 - 170 Hz
Fáziskapcsoló
Méretek: 385 x 335 x 335 mm
Tömeg: 15.5 kg
Wharfedale Power Cube 12+:
150 Wattos beépített erõsítõ
300 mm-es lefelé sugárzó bass-reflex hangsugárzó
Bemeneti érzékenység: 300 mV
Frekvencia tartomány: 27 - 170 Hz
Fáziskapcsoló
Méretek: 430 x 375 x 375 mm
Tömeg: 17.6 kg
Minden építő jellegű hozzászólást köszönök szépen. Természetesen más modellekre irányuló javaslat is érdekel, csak árban felfelé ne menjen.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest